LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 16:05
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
LKRI
7,56
922
122
7,00
7,55
-1,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@vatreni
ako nešto bude od ove priče s KInezima (a primili su ih premijer i ministar gospodarstva uz jasan poziv za ulaganje), mogla bi se ova cijena od 130 kn u krakto vrijeme uduplati. Uostalom, lani u ožujku cijena LKRI je otišla sve do 260 kn nakon ulaska Filipinaca u tvtku kćer "Jadranska vrata" gdje Američki "Filipinci" ulažu 500 milijuna kuna, a sad se govori o preuzimanju same LKRI!

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

DA Gis, toliko vjerujem u naivnost i pohlepu puka da sam jučer uzeo dionice…pa me frend pita pa kaj mi je kako se usudim …a ja mu velim da je moja vjera u naivnost ogromna…i da ljudi neće ni trepnuti na činjenicu da je to bio tek inicijalni sastanak, da su svi samo izrazili volju za suradnjom, da se nije nikakav projekt ni dogovorio, a kamoli potpisao, da kinezi još nisu upoznali sporost i prepreke hrvatske administracije…i da ne nabrajam dalje, mislim da ste shvatili point…ali opet velim toliko vjerujem u vunene prijatelje da sam riskirao…i povećao svoj target na 140-141 danas za izlaz…

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

Ja za sad neću prodavati jer kad se sjetim samo kako je PTKM odletila u kratko vrijeme sa 200 na 380 kn i to samo na usputnu opasku Čačića prilikom odlaka u Rusiju da će ponuditi Rusima sudjelovanje u provatizaciji PTKM, jasno je da je ovdje moguć i puno jači scenarij rasta, tim više jer glavni direktor COSCO grupe ne dolazi u posjet premijeru neke zemlje da popije kavu nego radi biznisa.

http://www.poslovni.hr/vijesti/s-kineskim-brodarima-o-luci-rijeka-i-prugama-202650.aspx

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ok,vatreni,želiš uzet 10-ak % u dan-dva……razumljivo,i sam ponekad tako postupam,no već x vremena tvrdiš da je ovo neperspektivna dionica i tvrtka totalna šteta,stojiš li još uvjek pri tome?Iz napisanoga se vidi da smatraš kako nema snage za potegnut više od 140kn,ili te nije briga za eventualnu propuštenu dobit,tj. razmišljaš na način,ja uzeo svoje ,za ostalo me nije briga……Imam blagi osjećaj da nećeš prodavat na 141,nećeš odolit mogućoj dobiti!Uglavnom onaj ko sad kupuje dugoročno sigurno profitira ,a i kratkoročno može lijepo zaradit.

Franco, uzet ću što se uzeti da, ali neću tražiti kruha nad pogačom. nemam problema sa tugom nad propuštenom dobiti, bitno mi je ono kaj piše da imam raspoloživo i to koristim. izlazio sam tako i iz petre na 295, 305 i do kraja na 325 i nije mi ni malo zžao što je išla do 380. ja sam užeo puno više od planiranog i s tim sam super zadovoljan. A ovo šta bi bilo kad bi bilo sam davno prerastao….ništa ne kažem savtko ima svoj sistem i radi kako misli da je najbolje…ja sam svoj izgrađivao od 2005 i mislim da za sada radi…kad bude zastario mjenjam ga [thumbsup]

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

fer enaugh…..

Ono što je sigurno je činjenica da Kinezi sklapaju dogovore/ugovore samo bez javnih natječaja svugdje u svijestu, a što znači direktna pogodba s Vladom.
Kako je Vlada to zamislila izvesti nije mi jasno, ali isto tako Vlada je nadvno potvrdila da LKRI je od posebnog državnog interesa, a takove institucije zakonom NE prodaje.

Znači ovdje je eventualno moguća suradnja u nekom djelu vlasništva, ali nikako prodaja LKRI, a i NOVA TV jučer je naglasila mogućnost kineskih ulaganja ;
1. Kupnja Luka Ploče
2. Nizinska pruga
3. Suradnja na Luka Rijeka

to mi već ima smisla u pravnom smislu, ali uopće nema smisla u gospodarskom smislu gdje od svih zainteresiranih u svijetu naša Vlada pregovara baš s kineskim partnerima. Kinezi polažu nade samo na goli profit bez ljudskih, ekoloških, socijoloških i dr. temeljnih prava obveznih u EU standardima poslovanja.

LKRI može prerasti u lidera u svojoj branši i na Sjevernom jadranu ako dobije jakog i bogatog gazdu, a to Kinezi svakako jesu… sjećam se pred koju godinu cijene LKRI od oko 1000 kn… da sad država proda svoje dionice (a ima ih oko 83%), mogla bi dobiti bar 300 kn po dionici tj. 1,5 milijarda kuna u proračunu

Sve što pišem je osobno mišljenje, ne invest. savjet!

da, Mida, oni uvjek razgovaraju sa vladama i traže super povoljan položaj za sebe…priča bi mogla ići otprilike ovako…ponude 3 milijarde eura krdite za izgradnju…naši se slože i već počnu računati koliko će oni imati od toga..onda ovi vele uvjet je da naše građevinske i ine firme rade min 70% posla…onda naši i to prihvate..onda oni vele da bi bilo u redu kad bi im se dalo u konesiju, luka, terminali i željeznica…naši i to prihvate..onda oni ponude još milju pa se upišu i na pomorsko dobro i sve prateće sadržaje…i onda mi ostanemo u čudu da zapravo sada više ništa nemamo i da zapravo nismo ništa ni profitirali…ALI NE DAJTE SE ZBUNITI…ovo je izvrsna dionica i ići će UP; UP; UP..savjet ne tražim , ali mi ga onaj neprekidno daje [thumbsup] [thumbsup]

ovo od jučer postaje kao zračna luka

Raketa je spremna, gorivo napunjeno, gledaoci su tu, astronauti grizu nokte, desnica grčevito stiska miša…….10…..9……8……7….

Ode ovo u nebesa!!mislim da će biti bogati,oni koji budu ovaj i idući tjedan u ovoj dionici!

repriza ala PTKM!

cash je cash,a sve ostalo je sex!

New Report

Close