LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kontejnerske terminale želi 20 kompanija, rast cijene akcija na berzi Autor/izvor: SEEbiz /
Datum objave: 19.03.2012. – 11:22:56
BAR – Veliko interesovanje za privatizaciju barske kompanije u predtenderskom postupkuuticalo je na rast akcije ove kompanije na berzi. Tako je dionica ove kompanije 1.marta vrijedila na berzi 36 centi, a jutros je porasla na čak 49 centi.BAR – Veliko interesovanje za privatizaciju barske kompanije u predtenderskom postupkuuticalo je na rast akcije ove kompanije na berzi. Tako je dionica ove kompanije 1.marta vrijedila na berzi 36 centi, a jutros je porasla na čak 49 centi.
Za privatizaciju i davanje u koncesiju barske kompanije Kontejnerski terminali i generalni tereti, zainteresovano je 20 stranih kompanija, saznaje Portal Analitika.
-Kontejnerski terminali i generalni tereti su zanimljivi ponuđačima na tržištu. Dvadeset preduzeća su zainteresovana za ovo preduzeće, navodi se u saopštenju holandske kompanije Rebel koja je konsultant Ministarstvu pomorstva i saobraćaja na ovom projektu.
Veliko interesovanje za privatizaciju barske kompanije u predtenderskom postupku uticalo je na rast akcije ove kompanije na berzi. Tako je dionica ove kompanije 1.marta vrijedila na berzi 36 centi, a jutros je skočila na čak 49 centi.
Inače, aktuelna faza je predstavljala razgovore sa potencijalno zainteresovanim partnera za privatizaciju Kontejnerskih terminala. Raspisivanje tendera se očekuje krajem marta ili početkom aprila.
Uslovi kupoprodajnog ugovora i ugovora o koncesiji su u odnosu na prethodni tender u jednom dijelu izmijenjeni. U međuvremenu, u Kontejnerskim terminalima je sproveden Socijalni program kojim je, uz pomoć EBRD, optimizovan broj radnika u toj kompaniji. Kredit EBRD je iskorišćen i za nabavku nove opreme tako da su to razlozi ovolike atraktivnosti barske kompanije.

19. ožujak 2012.| Jadranka Dozan
Mirovinski fondovi moći će stjecati do 20 posto vlasništva u tvrtkama

peyo

http://www.2shared.com/photo/pRK5gXur/LKRI8.html

He who overcomes others is strong, but he who overcomes himself is mighty.

evo ga i link…razmatra se koncesijiski model za nizinsku prugu…dolje od 09:30…
http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews%5Bcat%5D=119&cHash=d7f45f87cb

Optimist - loše informirani pesimist

Ministar Komadina u dnevniku najavio nizinsku prugu,i to na prvom mjestu.Sad smo mi na redu.

peyo

Komadina ‘ponovno jaše’: Čeka nas izgradnja autoceste Rijeka – Žuta Lokva
Autor: Redakcija Business.hr | 07.30, 20.03.2012.
„Malo sam pretjerao u tempu i želio sam sve i odmah, predugo sam o svemu razmišljao i pojavile su se zdravstvene tegobe“, rekao je nakon tri i pol tjedna bolovanja ministar pomorstva i prometa Zlatko Komadina.

Ministar je za HTV najavio promjene u svom resoru, među kojima su restrukturiranje HŽ-a i izmjena koncesijskog modela. Rade se i planovi za izgradnju autocesta. Nastavljaju se započete dionice prema Koprivnici, Bjelovaru i Sisku te na jugu prema Pločama.

„Novost je početak izgradnje autoceste Rijeka – Žuta Lokva, i to do kraja ove godine“, rekao je.

Vlada razmatra najpovoljniji model financiranja gradnje nizinske pruge između Botova i Rijeke. Komadina je najavio da će se pruga graditi putem koncesije, a očekuje da će zainteresirane biti tvrtke iz EU ili kineske kompanije.

promjene u top10

prije…
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 24.753 0,41 Skrb. račun
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 13.451 0,22 Skrb. račun
Ukupno: 88,68

sada…
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 24.204 0,40 Skrb. račun -549
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 16.246 0,27 Skrb. račun +2795
Ukupno: 88,71

Optimist - loše informirani pesimist

http://www.2shared.com/photo/xaJaAJw2/LKRI9.html

He who overcomes others is strong, but he who overcomes himself is mighty.

Ministar Komadina u dnevniku najavio nizinsku prugu,i to na prvom mjestu.Sad smo mi na redu.

MA naslušao sam se ja ministarskih najava u životu…rast, nova radna mjesta, blagostanje…ministri su zato tu….da najavljuju

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

Mali promet veliki pad [undecid]

Pričekajmo malo,na kraju se mrtvi broje.

peyo

Vidim ni mrtvi nisu problem kad je riječ o zaradi….

IMHO iće to još oštro dolje, vremena su teška, a slijede još teža…ako dionica "gleda" budućnost pad je neminovan, sve ostalo su konstrukcije i umjetno održavanje toplog zraka u balonu…da ne kažem balončini…

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

New Report

Close