Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,56 | 922 | 122 | 7,00 | 7,55 | -1,31% |
fajdo@
Za razliku od države, oni imaju pare i zato kupuju. Ne prodaje država zato što je glupa, nego zato što nema šoldi!
Ne bih se baš složio.Pa i oni koji su prodavali 2008, za njih se isto govorilo da nemaju šoldi, da zato prodaju. A sad je ispalo da nemaju šoldi oni koji su tada kupovali.
A i pb nije baš sjajan.
fajdo@
Za razliku od države, oni imaju pare i zato kupuju. Ne prodaje država zato što je glupa, nego zato što nema šoldi!
Kako misliš država ( Vlast ) nije glupa, a nemaju para ?
Znači da imaš para treba biti glup ?
Od kada voda teče uzvodno ?
[/quote]
Državom ne upravlja uvijek ista "vlast"! Możeš biti pametan koliko hoćeš, ali ako je prije tebe netko ispraznio kasu, trebaju proći godine da se ponovno napuni.
Frende amilo,svim silama oćeš LKRI niže i stalno strašiš ljude,a baš ti i neide.
…
Ali sve pet ,trudi se ti i dalje,možda stvarno rokne,ali mora ju rušiti država,jer ima nas dosta koji branimo svoj ulog i kratimo ulaz.Sretno frende i bez ljutnje.
frende, ne trudim se ja ništa … ali se čini mi se zato ti trudiš, ali čemu …
kad znaš i sam da o tome kuda će cijena ne odlučujem niti ja niti ti nego najveće gazde ovdje …
a oni je ruše skoro pa već godinu dana …
a zašto je ne prodaju u paketu nego ovako na sitno, zbilja ne znam …
a da je pala, pala je … a da li će još padati ili neće vidjet ćemo …
stoga budimo realni … stretno i bez ljutnje.
p.s. frende, vidi se i u tvom postu (gore boldano) da pomalo i sam sumnjaš … pa eto vidiš …
fajdo@
Kako misliš država ( Vlast ) nije glupa, a nemaju para ?
Znači da imaš para treba biti glup ?
Od kada voda teče uzvodno ?
[/quote]
Državom ne upravlja uvijek ista "vlast"! Możeš biti pametan koliko hoćeš, ali ako je prije tebe netko ispraznio kasu, trebaju proći godine da se ponovno napuni.
[/quote]
I tako će nas moderator brisati, pa da odgovorim na temu koja ne pripada ovdje,.
1. Stvoriti novac od novca zna svatko
2. Prošla Vlada imala je ogroman teret vladanja ; taština, egoizam, amoralna načela uzrokovana koletateralnom stranačkom stegom, ovisnost o nezanju i maštovitosti, kompleks jako malo vrijednosti….itd..
Sve to je dovelo do ;
1. Bankovne države jeftinih bankarčića HR porijekla plaćena po 400.000 Kuna mjesečno za pokrivanje duševne boli zbog otvorene pljačke vlastite zemlje ( i još to traje )
2. Monopolizam u svim ovisnim strukturama društva ( hrana, energija, lijekovi, povezanost-telekomunikacije ) , a što je dovelo do egzodusa zdrave konkurencije, neviđene pljačke na drugu ruku preko shit proizvoda za cijenu mast have proizvoda i usluga.
GRađani RH i dan danas se prodaje magla za sunce, a politika šuti ?
3. Socijalni aspekt kao posljedica gore nabrojanog pretvorio se u apatiju društva sitnih prijevara upitne tolerancije ljudskih moralnih načela koja nas dijele od životinja.
4. Raspodjela državnog novca i dalje je predmet znanstvene fantastike i vrhunac maloumnosti
5. U ovoj novoj priči Čačić ima glavu i rep, Milanović je blizu, ali ostali nažalost nemaju kapaciteta i to se već vidi, te milim da će prije Čačić i Milanović diči ruke nego ostali od svoje polovne ideje odustati. Oni su sigurni da imaj dobre ideje i možeš ga hebat…
31.01.2012.
1. AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 4.287.666 71,69 Zast. račun -2176
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 11.443 0,19 Skrb. račun -500
Ukupno: 89,08
01.02.2012.
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 9.941 0,17 Skrb. račun -1502
Ukupno: 89,05
Kopirano sa stranica glavnog prodavaca Vaš link.
Načela upravljanja državnom imovinom
Upravljanje državnom imovinom temelji se na sljedećim načelima:
načelo javnosti
načelo predvidljivosti
načelo učinkovitosti
načelo odgovornosti
Načini prodaje dionica i poslovnih udjela u trgovačkim društvima
Prodaja dionica u trgovačkim društvima provodi se na jedan od sljedećih načina ili njihovom kombinacijom:
javna ponuda, koja se provodi kao javni poziv na kupnju, koji je upućen neodređenom ili određenom krugu osoba, i to prema unaprijed objavljenim uvjetima, te sadrži sve bitne sastojke ugovora o prijenosu i prodaji (inicijalna javna ponuda),
javno nadmetanje, koje se provodi kao javna prodaja prema unaprijed objavljenim uvjetima prodaje, pri čemu se ugovor o prijenosu i prodaji sklapa s ponuditeljem koji ispunjava uvjete te ponudi najvišu cijenu iznad početne cijene (javna dražba),
javno prikupljanje ponuda, koje se provodi kao poziv za predaju ponuda, koji je upućen neodređenom ili određenom krugu osoba, i to prema unaprijed objavljenim uvjetima,
ponuda dionica, koja se provodi kao ponuda dionica javnosti na uređenom tržištu kapitala u skladu s propisima koji uređuju trgovanje vrijednosnim papririma,
preuzimanje dioničkih društava, koje se provodi prihavćanjem ponuda za preuzimanje dionica u skladu s propisima koji uređuju preuzimanje dioničkih društava,
istiskivanje manjinskih dioničara, koje se provodi prihvaćanjem ponuda za istiskivanjem manjinskih dioničara u skladu s propisima koji uređuju preuzimanje dioničkih društava,
javni poziv za dokapitalizaciju društava, koji se provodi kao poziv na dokapitalizaciju društva u novcu, koji je upućen neodređenom ili određenom krugu osoba, i to prema unaprijed objavljenim uvjetima.
Prodaja poslovnim udjela u trgovačkim društvima provodi se na jedan od sljedećih načina ili njihovom kombinacijom:
javno nadmetanje, koje se provodi kao javna prodaja prema unaprijed objavljenim uvjetima prodaje, pri čemu se ugovor o prijenosu i prodaji sklapa s ponuditeljem koji ispunjava uvjete te ponudi najvišu cijenu iznad početne cijene (javna dražba),
javno prikupljanje ponuda, koje se provodi kao poziv na predaju ponuda, koji je upućen neodređenom ili određenom krugu osoba, i to prema unaprijed objavljenim uvjetima.
javni poziv za dokapitalizaciju društva, koji se provodi kao poziv na dokapitalizaciju društva u novcu, koji je upućen neodređenom ili određenom krugu osoba, i to prema unaprijed objavljenim uvjetima.
Mislim da bi HANFA trebala priupitat AUDIO kojim se nacelima i nacinima sluzi kod prodaje ove pa i drugih dionica iz svog portfelja.
Pa zašto ne stave javnu ponudu za preuzimanje po 100 kuna,već sutra imamo novi bum,a Hrvatska se riješila teškog tereta,isto kao šta se riješila i INE.Inače sve šta je gubitaš u rukama naše vlade,u tuđim rukama postane gazda.Ali čemu onda ulaganja u LKRI I kompletnu infrastrukturu koja bi mogla vratiti krv u žile našim bauštelcima,a oni ostalima.Ne znam ,i dalje tvrdim da je LKRI zicer,a inače sam optimista.Nikad niti u jednom postu ni na jednoj dionici nisam pisao ništa negativno,a i uvijek na kraju sam izašao kao dobitnik.Evo i za INGRU,gdje sam postao dugoročni ,nisam izgubio nadu i vjeru u zaradu.LKRI bi mogla otvoriti vrata i Ingri,i opet dobitak.Ne znam,ali za sad se jako dobro čuva 100 kuna po dionici.Budeme videli,samo strpljivo.
31.01.2012.
1. AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 4.287.666 71,69 Zast. račun -2176
01.02.2012.
ufff…pa što svi samo izlaze iz top 10? [undecid]
31.01.2012.
01.02.2012.
[/quote]
Ništa novo, tako je već mjesecima, glavni generator razvoja kojeg država lagano prodaje ili djeli i vidim da to ne staje niti sa ovom vladom.
Sve pet,ali da li vidite naše lešinare kako su prozirni.Ko god napiše bilo šta u korist rasta odmah topa,a kontra ,ko nIje za pad 100.Ko da te ocjene išta znače.Ja bi ih ukinuo,i tako bi se riješili bar 50 % forumaša ,dječice koja su pobrkali igrice i poslovni.LKRI IDE UP!
31.01.2012.
01.02.2012.
[/quote]
Zauzimaju bolje pozicije….