Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,60 | 4.408 | 580 | 7,60 | 7,65 | -0,65% |
Da li je još smiješno ono na šta sam ja upozoravao danima.
kako je početak pada od 3. mjeseca, pa bi najrealniju sliku možda dala usporedba stanja u TOP 10 od početka 3.mjeseca pa do danas … ako ima tko takav podatak ?!?
talija se u srijedu zadužila na rok od pet godina, ali uz novu najvišu kamatnu stopu od uvođenja eura od 6,47 posto.
To je prva aukcija talijanskih obveznica s duljim rokom vraćanja nakon prošlotjednog summita EU-a na kojem je postignut napredak u smjeru jačanja fiskalne integracije, no nije uspio uvjeriti tržišta da može riješiti dužničku krizu.
Na sličnoj aukciji prije mjesec dana prinosi na talijanske obveznice s rokom vraćanja od pet godina iznosili su tada rekordnih 6,29 posto.
Rim je tako prodao tri milijarde eura državnih obveznica s rokom vraćanja 2016. na aukciji na kojoj je bilo ponuđeno neuobičajeno niskih dvije do tri milijarde eura.
Italija je smanjila iznose na aukcijama zbog pritisaka na tržištu, no morat će pojačati izdavanje obveznica u nadolazećim mjesecima želi li ispuniti za iduću godinu ciljani ukupan iznos financiranja u visini od oko 440 milijardi eura.
ho ho ho …target sve blize…pa vi stavljajte bull linkove [tongue]
Definitivno nečija igra,isti scenarij kao na Ingri,ali kratki rukavi,poplun………bid je mrak ,i to kad je najgore.Jedno vrijeme 37 naloga 3400 komada,a cijeli as 168 naloga,8000 i kusur.A i sa visokog aska nestalo porilično velikih naloga.Al bude joj ,joj,joj,umjesto ho,ho,ho…………..a mi investitori-ha,ha,ha…..
KAkav je sad ovo pad???
Ili je to zapravo rast, al ja ne kužim igru [undecid] [shocked]
Short na ZSE nacin?
danas poveći broj komada rasprodan … razlog ?!?
slijedeći tjedan će biti vidljivo je li opet bilo kakvih promjena u TOP10 …
p.s. moze li netko dati usporedbu promjena u TOP10 od početka 3.mjeseca o.g. ?!
Slabo pratim ZSE zadnjih mjeseci,ali mislim da je pad dionice LKRI baziran na realnosti. Tehnički target bi mogao biti oko 90 kn ili niže, a fundamentalno LKRI je jedna od precijenjenih dionica na ZSE, sa bookom od 1,34 pri trenutnoj cijeni. Loše poslovanje (plus je proistekao iz prodaje kontejenerskog terminala a ne zbog dobrog poslovanja luke) , mač nad glavom u vidu državnog portfelja i potencijalna prodaja dionica radnicima po 50 Kn sa popustom su vrlo bitne stvari zbog kojih bi svaki ulagač trebao izrazito oprezno pristupati kupnji dionica.
Slabo pratim ZSE zadnjih mjeseci,ali mislim da je pad dionice LKRI baziran na realnosti. Tehnički target bi mogao biti oko 90 kn ili niže, a fundamentalno LKRI je jedna od precijenjenih dionica na ZSE, sa bookom od 1,34 pri trenutnoj cijeni. Loše poslovanje (plus je proistekao iz prodaje kontejenerskog terminala a ne zbog dobrog poslovanja luke) , mač nad glavom u vidu državnog portfelja i potencijalna prodaja dionica radnicima po 50 Kn sa popustom su vrlo bitne stvari zbog kojih bi svaki ulagač trebao izrazito oprezno pristupati kupnji dionica.
Ipak s druge strane omjer neto dobiti i aktive je najbolji na ZSE, ali i P/E je granično nizak, ispod toga dionica bi prešla u društvo INGRA, HGSPOT.a i sl.
Nije dobra situacija nije dobra ako ZABA zbilja izlazi oni toga imaju cca 58000 komada,ko ce to kupit.
Nema potrebe za žurbom,stoga samo čekanje raspleta situacije i kvalitetnih informacija u vidu daljnjeg smjera dijelovanja ,i isčekivanja što će biti sa dionicama i radnicima ,ako do toga dođe.