LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Migra

Kolega ovako sto se tice ukrcaja.

Svoju taktiku sam poceo primjenjivati od kad je Ingra bila 32 kn.
Vidis sad da nezalim sto se nisam ukrcao na 32 kn ili nize na 28 kn,iako su govorili da neide ispod 22 kn.
Dionica mi sad nije preskupa na nekih 14 kn al zasto bi ja kupovao kad moze i nize.
Ja je cekam na 11 kn,a ako je nedocekam krcam se na prvu vijet ,pa makar morao placati 18 kn jer onda ide stabilan rast prema 30 kn.

Na ovaj nacin mirnije spavam i kes mi je vani.

svaka čast na znanju i hrabrosti
ali kada bi bilo više takvih kao ti sigurno to nebi svi stigli napraviti
dali si ti uvijek uspio ili si i kupovao skuplje nego što si prodao?
onima koji nemaju te sposobnosti najbolje im je kupiti i zaboraviti na cijenu godinu
dana i sigurno će biti u debelom plusu
a ti ćeš možda biti u još većem na svoj način
razumijem da želiš što veći pad radi jeftinije kupnje
ali pokušaj i ti mene razumjeti kad ne želim pad,već rast
svatko ima pravo na svoj stil ulaganja
sretno svima

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Kolega HudiRobin, postoji jedna stara burzovna izreka koja vrijedi u 95% slučaejva na burzi kakvi su bili jučer s objavom strateškog partnera za Luku Rijeka: SELL on NEWS! znači kupiš kad se šuška o tome, a kad se posao finalizira bježiš brzo van i ostaviš vrući krumpir u rukama onih koji kasno pale i kupuju na vrhu cijene.
Više sreće drugi put [thumbsup]

Kod nas se na glasine ne kupuje jer su u većini slučajeva lažne. Tako da ovaj ugovor sigurno nije uračunati u cijenu a to će se i vidjeti narednih dana u velikom skoku cijene.
P.S. Ja za razliku od većine drugih imam samo jedan jedini nick i djelujem ovisno o situaciji a tako i pišem….

Trenutno je minus zbog opće poznatih igara na ZSE ali to je jako dobra prilika za ukrcati se.

zašto????
zbog koje nove vijesti bi sad opet LKRI trebala rasti??!
LKRI je odradila svoj rast sa 170 na 260 i to je bilo !!! gotova priča!!!!
[/quote]

Nije li Luka Rijeka rasla ili bila na ovim razinama prije objave vijesti, a mnogi ovdje pricali bajke o radnickim dionicama i kako nikakav ugovor jos nije potpisan (mozda su vjerovali i da nece bit)?
Sada kada je ipak doslo do potpisivanja, sada dionica treba padat? Kao ispuhani balon? Mislim, o kakvom balonu se prica??? Meni se cini da taj balon dobija novog zraka…
[/quote]

kolega vidim da ste friški član, pa ću vam odgovoriti: LKRI počela je rasti sa tih 170-180 kn kad su počeli natječaji i članci u novinama o odabiru strateškog partnera. dizala se do 200 pa opet padala na 180 kn . kad je proces došao blizu finiša, cijena je naglo narasla sa 190 na jučerašnjih 260 kn. znači, zbog odabira strateškog partnera LKRI je narasla skoro 50%. je to puno ili malo neka svatko sam odluči.
[/quote]

Sviđa mi se način promišljanja o LKRI … jer mi na LKPC koja je deeeebelo podcijenjena čekamo početak radnje/zaplet/vrhunac …. [thumbsup]

što to znači, na objavu neke moguće dobre poslovne realizacije cijena treba ići gore a kad se ona izrealizira cijena treba ići dolje. ako je cijena napuhana onda to možemo prepisati lažnim informacijama i nikakvim pozitivnim vjestima i nema razloga za njeno zadržavanje, pa treba da se ispuše i korigira, a ovdje se o tome ne radi.tako se možemo konstantno vrtiti u jednom krugu, sa 100-260-100.na koji način da dođe na 1000 kn kako neki prizivaju. ako je na postojećim fundamentima rasla i nakon obavljenog novog posla i nove perspektive, logično je da tu i ostane i pripremi se za daljnji rast, kad dođu nove pozitivne vijesti ili pad , ako dođu loše.na ovoj zse i tako ima toliko gluposti i nelogičnosti previše , a to se vidi i sa dešavanjima proteklih dana.

i još nešto, ovako ispada da ovo i nije neki bitan posao za lkri, kako se zvoni na sva zvona, kad je rast od 50% neopravdan. Znači da je realno trebala rasti neki 20% max a osatak su sve špekulacije. da je sve normalno ona je trebala ostati u okvirima 250-260kn još neko dogledno vrijeme. a kod nas je normalno digni utopljenika daj mu umjetno disanje da oživi a onda ga opet potopi pod vodu.

To tu Vam je većinom puljitički dirigirano.
Recimo da je sličan papir potpisao IGH u svom sektoru dionica bi išla opet 100% gore kao što je išla do sada, a sve to od one igre s vladom i Inom zbog koje je cijelo tržište živnulo.

Činjenica je da rezultati luke nisu baš zadovoljavajući do sada kao i što je činjenica da se opet nismo dali Švabama ni pedlja zemlje pa ćemo sve to lijepo platiti iz svojeg đepa.

p.s.Vidimo se u EU 2013-2014 zajedno s istočnim susjedima.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Jedan običan burzovni dan .

Za neke je šnicla dopola krvava , a neke dopola pečana.

Za mene LKRI počinje jedan novi život , koji je upravo krenuo nakon izgubljenih godina stagnacije .

Jeste li primjetili gdje premijerku na potpisu? NE!
Radi se o ulaganjeu od 70mil. EUR, nije li to puno u ova gadna vremena i ujedno promicanje stranih toliko željenih ulaganja. JE!
Je li to SDP-ovska baza. JE!
Pametnom dosta.
A vidite, premijerka je bila u luci Ploče i tamo se naveliko slikala, a vidite nisu li tu malo klasično hrvatski izokrenute činjenice jedno pričamo drugo radimo.
A vidite dionica LKPLC vrijedi puno više, nije li taj kraj baza HDZ-a. JE!
I neka vrijedi i neka je, ali opet klasično hrvatski pitam Vas koja bi to luka u našoj državi trebala biti nenadmašan br.1 prema položaju i mogućnosti pristanka SVIH MOGUĆIH brodova.

Vidite mi gradimo novi aerodrom, zgradu u Zagrebu, pokušavamo sagradit Pelješki most i sl. umjesto da ulupamo zadnju kunu i kaplju znoja u nizinsku željezničku prugu za Rijeku i novi prometni željeznički čvor kraj Zagreba.
Nemamo novaca? Imaju Kinezi i Arapi, ima ko treba al neda ni lipu više nego što mora, a kod nas uvijek mora više i tako se sami sebi čudimo kako smo tu gdje jesmo i zašto nam se sve to događa.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Za mene LKRI počinje jedan novi život , koji je upravo krenuo nakon izgubljenih godina stagnacije .

Ovo realno vrijedi 160 kuna ni lipe više, po toj cijeni sam ja kupovao jučer kad se nije probilo 270 prosuo sve po bidu.

Za LUKU da, al za dionicu NE, sada skupljanje na 225 – 235 i tako ……dok svi ne dignu ruke a onda će je dečki dignuti neko je spominjao neke targete 300 kn!

ps Uglavnom, tko nije jučer prodao za te razine će se morati malo duže strpiti

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Ovo realno vrijedi 160 kuna ni lipe više, po toj cijeni sam ja kupovao jučer kad se nije probilo 270 prosuo sve po bidu.
[/quote]
Eto vidite, čovjek prodao jer vjeruje u pad. Ja sam kupio po 241,xx jer vjerujem u rast. Tko je u pravu, vidjet ćemo. Naravno tko želi da ide cijena gore taj je hvali a tko želi kupiti taj je kudi.
I to je sve OK. Tipičan primjer je Fotije na Dlkv. Smiješno je samo da neki negiraju te činjenice. nebi Fotije toliko čučio na Dlkv da ga ne želi kupiti i da ne vjeruje da je to najbolja prilika na ZSE (naravno uz Lkri).

[/quote]

Realno je ono po što možeš danas-sutra (ako ti treba novac) prodat , 235-240 kn…. drugačijeg izračuna realnosti – nema…
Za dugoročno planranje cijene dionice , ovdje je jako puno nepoznanica.
1. očigledno dobar strateški partner , ali tu je sve je nejasno odnos vlasnika i strateškog ?
2. preko 20% dionica ide radnicima po 100 kn , i to je potvrdilo pola sindikata , druga polovica traži još nižu cijenu a i to da i bivši radnici (umirovljenici) dobiju povlaštene …
Drugo lok , 5 god. neznam da će sindikat prihvatit . Te molim netko ako zna više oko loka da napiše.

Koliko je meni poznato , radnici su već dobivali dionice?

smanjuje se minus.......

New Report

Close