Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,60 | 4.408 | 580 | 7,60 | 7,65 | -0,65% |
Da rezimiram..
Priznajem, jučer sam malo kudio da nadokupim i "uspio" sam skinuti 15-tak kn i u samom finišu kupiti.
Za odluku da kupim najviše je doprinjela vijest da će radnici imati lock up period što se prije nije znalo. Vlada nudi 5 god, sindikati traže 2, recimo da će se naći na sredini pa će biti 3,5 godina. Dotad će dionica već biti jako visoko i sigurno rasprodaja radnika neće srušiti cijenu ni ispod 500 kn. Recimo, s 1000 na 600 kn.
Druga vijest je stvarni potpis ugovora jer kod nas glasine obično nisu točne, tak da ona poslovica da se kupuje na glasine a prodaje na potpisivanje se može objesiti mačku o rep.
Treća vijest je izvanredna dobit 92 miliona kn koja će se knjižiti ove godine.
Dalje mi se ne nabraja.
P.S. Kupio naprije po 180 pa prodao po 249 jer sam se bojao da radnici neće imati lock up period.
Sad kad znam da će ga imati kupio sam, što i vama preporučam.
Trenutno je minus zbog opće poznatih igara na ZSE ali to je jako dobra prilika za ukrcati se.
LP
Kolege ne biti najivan!
Do cijene 257 ceka vas 700 tisuca kn,a to je prevelik obrtaj novca za LKRI.
Znaci kad bi se podigla letvica na 257 izaslo bi negdje ovih 700 tisuca i doslo novih 500 na prodaju.
Zasto prodavatelji nemisle kao i ti…upitaj se to svaki put kad kupujes neku dionicu?
Jednostavno:
Kao i na Podravki – prevelika je zelja da se izađe iz ovih dionica i zato dionica nema stabilni rast,a jos i tome pridonosi stanje na TK kao u cijeloj drzavi,pa i u svijetu.
lp
@over 25
imamo mi tople vode, hvala.
jučer sam kupovao ispod 250 kn i mislio sam da radim dobar posao, a ovo tone i tone, izgleda da će stvarno na 200 kn [angry]
ako padne još malo ja prodajem s minusom i adio [angry]
Razmisljaj kolega ovako:
Sto bi moglo sutra dignuti burzu?…..NISTA
Znaci bolje prodati danas sa minusom 4% negu sutra ili prekosutra sa minusom od 10% ili vise.
Srecom tako sam poceo razmisljati i na zelenoj sam grani.
Ulazim tek u dionice kad imam 100% potvrdu nekih vijesti,a to je građevinski sektor.
Samo taj sektor i njihova euforija moze dignuti TK.
lp i sretno sa LKRI
[/quote]
to je vrlo blizu istine
jer da je likvidnost veća i cijena bi bila puno veće
a kad dođu dani veće likvidnosti samo malobrojni će se stići ukrcati
a skoro svi koji ćekaju će žalit za propuštenom prilikom kao i puno puta do sada
čak i ovo što se čini nekakvim askom
ako i to sve ne pokupi jedan igrač
pobjeći će visoko čim nanjuše opasnost
klasična priča o vrapcu u ruci i golubu na grani
@ Migra
Kolega ovako sto se tice ukrcaja.
Svoju taktiku sam poceo primjenjivati od kad je Ingra bila 32 kn.
Vidis sad da nezalim sto se nisam ukrcao na 32 kn ili nize na 28 kn,iako su govorili da neide ispod 22 kn.
Dionica mi sad nije preskupa na nekih 14 kn al zasto bi ja kupovao kad moze i nize.
Ja je cekam na 11 kn,a ako je nedocekam krcam se na prvu vijet ,pa makar morao placati 18 kn jer onda ide stabilan rast prema 30 kn.
Na ovaj nacin mirnije spavam i kes mi je vani.
Da rezimiram..
Priznajem, jučer sam malo kudio da nadokupim i "uspio" sam skinuti 15-tak kn i u samom finišu kupiti.
Za odluku da kupim najviše je doprinjela vijest da će radnici imati lock up period što se prije nije znalo. Vlada nudi 5 god, sindikati traže 2, recimo da će se naći na sredini pa će biti 3,5 godina. Dotad će dionica već biti jako visoko i sigurno rasprodaja radnika neće srušiti cijenu ni ispod 500 kn. Recimo, s 1000 na 600 kn.
Druga vijest je stvarni potpis ugovora jer kod nas glasine obično nisu točne, tak da ona poslovica da se kupuje na glasine a prodaje na potpisivanje se može objesiti mačku o rep.
Treća vijest je izvanredna dobit 92 miliona kn koja će se knjižiti ove godine.
Dalje mi se ne nabraja.
P.S. Kupio naprije po 180 pa prodao po 249 jer sam se bojao da radnici neće imati lock up period.
Sad kad znam da će ga imati kupio sam, što i vama preporučam.
Trenutno je minus zbog opće poznatih igara na ZSE ali to je jako dobra prilika za ukrcati se.
LP
Nekoliko je stvari smijesno uz tvoje postove. Osim što su najkomičniji (ili najtragičniji) na forumu i dijete po njima može zaključit jesi li u kešu ili nisi. Drugo, smiješno je i to što ti bilo što rezimiraš, a još smješnije što misliš da si piskaranjem ovuda srušio cijenu LKRI [lol]
To ipak rade malo jači igrači od tebe.
Ovdje je zanimljivo što neki doista vjeruju da dionica treba padati, unatoč vijesti o potpisivanju ugovora, unatoč najavama ulaganja, unatoč…
Dakle, ne da mi se uploadati fotografije, no na brajdici se lijepo vide radovi (koji su prilično poodmakli) i prširenje iste. Da, za vlasnike Viadukta, lijepo se vide i njihovi strojevi, kamioni i teglenica koji rade. Ili mozda, kako ce neki ustvrditi samo stoje da bi firma bolje izgledala….
uzdravlje svima
Netko pametno kupuje po 238…stavi, čeka da ga opale po bidu, pa nova stotka…heheheh, sigurno je glup a ovi pametni što iskrcavaju po 25 komada.
Kupio sam pola planirane količine, tako da ne mislite da mi pad ne paše.
LP vama a ja odoh na pivo. Zadovoljan sam sa odvijanjem događaja i cijene na Lkri…
zašto????
zbog koje nove vijesti bi sad opet LKRI trebala rasti??!
LKRI je odradila svoj rast sa 170 na 260 i to je bilo !!! gotova priča!!!!
zašto????
[/quote]
Nije li Luka Rijeka rasla ili bila na ovim razinama prije objave vijesti, a mnogi ovdje pricali bajke o radnickim dionicama i kako nikakav ugovor jos nije potpisan (mozda su vjerovali i da nece bit)?
Sada kada je ipak doslo do potpisivanja, sada dionica treba padat? Kao ispuhani balon? Mislim, o kakvom balonu se prica??? Meni se cini da taj balon dobija novog zraka…
zašto????
[/quote]
Nije li Luka Rijeka rasla ili bila na ovim razinama prije objave vijesti, a mnogi ovdje pricali bajke o radnickim dionicama i kako nikakav ugovor jos nije potpisan (mozda su vjerovali i da nece bit)?
Sada kada je ipak doslo do potpisivanja, sada dionica treba padat? Kao ispuhani balon? Mislim, o kakvom balonu se prica??? Meni se cini da taj balon dobija novog zraka…
[/quote]
kolega vidim da ste friški član, pa ću vam odgovoriti: LKRI počela je rasti sa tih 170-180 kn kad su počeli natječaji i članci u novinama o odabiru strateškog partnera. dizala se do 200 pa opet padala na 180 kn . kad je proces došao blizu finiša, cijena je naglo narasla sa 190 na jučerašnjih 260 kn. znači, zbog odabira strateškog partnera LKRI je narasla skoro 50%. je to puno ili malo neka svatko sam odluči.
zašto????
[/quote]
[/quote]
kolega vidim da ste friški član, pa ću vam odgovoriti: LKRI počela je rasti sa tih 170-180 kn kad su počeli natječaji i članci u novinama o odabiru strateškog partnera. dizala se do 200 pa opet padala na 180 kn . kad je proces došao blizu finiša, cijena je naglo narasla sa 190 na jučerašnjih 260 kn. znači, zbog odabira strateškog partnera LKRI je narasla skoro 50%. je to puno ili malo neka svatko sam odluči.
[/quote]
Dakle, friski clan da, ali ne i malouman. Moje pitanje bilo je retoricko i odnosilo se na pad cijene. Htjedoh reci da je cijena dionice rasla (kao uostalom i cijelo trziste) i onda pad nakon potpisa ugovora. Ucinilo mi se da bi cijena bar trebala ostat ista, a ne padat….
Dakle, cijena bi vjerojatno rasla da ugovor nije potpisan. [undecid]
Kolega HudiRobin, postoji jedna stara burzovna izreka koja vrijedi u 95% slučaejva na burzi kakvi su bili jučer s objavom strateškog partnera za Luku Rijeka: SELL on NEWS! znači kupiš kad se šuška o tome, a kad se posao finalizira bježiš brzo van i ostaviš vrući krumpir u rukama onih koji kasno pale i kupuju na vrhu cijene.
Više sreće drugi put [thumbsup]