LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 22:27
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
LKRI
7,56
922
122
7,00
7,55
-1,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nadam se da niste pogrešno shvatili poruku Kineza ?
Kinezi nigdje u svijetu, osim u USA, neigraju po tržnoj i realnoj cijeni i dogovoru. Kakva im je roba takva i gospodarska politika; napravi smeće jeftino, prodaj skupo ( u EU jeftino ) .
U prijevodu jeftinije je kupiti gotovo bilo koji skupi EU proizvod ( izvorni ) nego za istu cijenu 2-3 kineska slična. EU proizvod nadživi 4 kineska, a time se opravdava isplativost kupnje. U tom slučaju najskuplja je ubiti kineska roba i proizvodi, ali treba vremena da se to shvati.
Isto to sada žele u Rijeci, za malo novaca napraviti kokošinjac jeftinog dilanja ogromnih količina kontejnera. Mislim da nam to netreba i da takovi poslovi neće dugo opstati, a prirodne resurse saćuvati.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Wang Jiarui: 200 milijuna eura nije puno za prenamjenu Delte i Porto Baroša
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA – Rijeka ne mora biti samo hrvatska, već svjetska luka s najkraćim putem od Azije do Europe, luka u kojoj bi i kineske kompanije mogle naći interes za investiranjem, kazao je Wang Jiarui, voditelj Odjela za međunarodne odnose Centralnog komiteta komunističke partije Kine.

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/wang-jiarui-200-milijuna-eura-nije-puno-za-prenamjenu-delte-i-porto-barosa,86597.html

Nadam se da niste pogrešno shvatili poruku Kineza ?
Kinezi nigdje u svijetu, osim u USA, neigraju po tržnoj i realnoj cijeni i dogovoru. Kakva im je roba takva i gospodarska politika; napravi smeće jeftino, prodaj skupo ( u EU jeftino ) .
U prijevodu jeftinije je kupiti gotovo bilo koji skupi EU proizvod ( izvorni ) nego za istu cijenu 2-3 kineska slična. EU proizvod nadživi 4 kineska, a time se opravdava isplativost kupnje. U tom slučaju najskuplja je ubiti kineska roba i proizvodi, ali treba vremena da se to shvati.
Isto to sada žele u Rijeci, za malo novaca napraviti kokošinjac jeftinog dilanja ogromnih količina kontejnera. Mislim da nam to netreba i da takovi poslovi neće dugo opstati, a prirodne resurse saćuvati.

Ne razumijem onda zašto ne dopustiti ulazak kapitala, pa nek poslije propadnu kad im je roba toliko loša.
Glavno da lova ostaje. [proud]

Hmm koliko je ovo kontejnera:

Političari sa zapada tvrdili su kako se podcijenjeni yuan dati Kini nepravednu prednost u trgovanju. Statistike o robnoj razmjeni i izvozu tuku sva očekivanja. Izvoz je u lipnju bio vrijedan 137,4 milijarde dolara, što znači rast od 43,9 posto u odnosu na lipanj 2009., dok je rast uvoza od 34,1 posto bio razmjeran očekivanjima.

Vaš link

Po kojoj cijeni i što prodaju me zaista nije briga,ali očigledno potražnja za tim proizvodima postoji i imam osjećaj da će LKRI trebati uskoro nove kadrove, a za sutra prognoziram laganu blokadicu

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

…blokadica ili ne, samo neka raste… [thumbsup]

lojtraaaa gdje si

Ništa od Lkri, još kad radnici kroz mjesec dana dobiju dionice evo nas u 2 dana na 100 kn. [sad]

mora da ti je visok ulaz ovdje [tongue]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Kod LKRI najavljena je do kraja godine privatizacija, a sad Kinezi izjavljuju da im je riječka luka "najbrži i najjeftiniji put kineske robe u središnju i jugoistočnu Europu".
Defintivno treba ubacit LKRI u portfelj pa neka čeka rasplet do kraja godine jer ovdje bi moglo biti oko +30% bez problema

moji postovi nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica!!

Svega još tu može biti ali obično to prati ”povuci – potegni”, zato pamet u glavu i strpljivo. [thumbsup]

Imam zamolbu za kolegu LOJTRU-štengu, da prokomentira zašto LKRI raste a CROBI na – 1,5%!

Unaprijed hvala na odgovoru!

[proud]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Imam zamolbu za kolegu LOJTRU-štengu, da prokomentira zašto LKRI raste a CROBI na – 1,5%!

Unaprijed hvala na odgovoru!

[proud]

Kolega izgleda da vam je Lojtra odgovoril preko ZSE s jednom dionicom. [lol]

Nije bolest sve što boli

sutra smo opet na 175 kn, to je jad i bijeda ZSE [bye]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

New Report

Close