Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,56 | 922 | 122 | 7,00 | 7,55 | -1,31% |
Ima desestak velikih svjetskih igrača koji bi htjeli dobit neku koncesiju ili JPP u luci Rijeka. Ova kineska državna brodarska tvrtka je jedna od njih.
Ono što je poznato je da će ove godine ići natječaj za JPP za gradnju zapadnog terminala pa neka se Kinezi jave, ko i svi ostali.
Ja ne vjerujem da oni nama mogu uvjetovati baš previše jer nisu oni jedini zainteresirani. Biće prije obrnuto, da će se na natječaju morati boriti za dobiti JPP ili koncesiju.
Inače za mene je kineski kapital dobrodošao u Hrvatsku i Rijeku, pa čak i neki (ograničeni) broj kineza. Jedini način da izađemo iz ovog jada je da se otvorimo svjetskom kapitalu, procesima, ljudima, business-u i drugom jer sam ne možemo očito napraviti značajan iskorak.
Kol. K-PAX, slažem se u potpunosti, pogotovo sa:
"Ono što je poznato je da će ove godine ići natječaj za JPP za gradnju zapadnog terminala pa neka se Kinezi jave, ko i svi ostali."
U tome smijeru treba iči, urediti pravila igre i tražiti partnere za stvaranje novih vrijednosti kroz JPP ili nešto slično a ne prepisivati postoječe !
Kol.ConOBrien, i kinezi i egipčani i arapi i katarski emiri….svi se oni dobro uklapaju i donose milijarde pa se do danas nije uklopio nitko!
Situacija danas je bitno drugačija nego prije godinu dana.
Naravno da nije došao nitko, kako bi i došao kad imamo nekoliko desataka tisuća ljudi u državnoj službi koji se bave samo sprečavanjem i gledaju kako nešto zaustaviti a na investitore se gleda kao na kriminalnce koji nas žele iskoristiti.
Situacija se silom prilika mijenja i ova kriza, ako se reforme stvarno provedu a ima naznaka da hoće, će biti najbolja stvar koja nam se dogodila
[/quote]
Kolega shvatili smo da si kupio, ne moraš dizertacije pisati. Ovo su stare vijesti, poluinformacije i špekulacije, prežvakane već pet puta. Znamo sve i o Kinezima i Egipćanima i Talijanima i Srbima. Pa nisi valjda mislio da ćeš ti kupiti i nekom iskrcati na osnovu tog članka [undecid]
Riječka luka – jadranski ulaz u Europu
WASHINGTON – Nakon dovršetka obnove do 2009. najveća hrvatska luka Rijeka po svemu bi trebala nalikovati na velike svjetske lučke centre poput španjolske Barcelone i američkog Baltimorea.
Projekt Riječki prometni pravac, koji je u srpnju 2003. pokrenula hrvatska Vlada u suradnji sa Svjetskom bankom, trebao bi dramatično izmijeniti luku Rijeka i učiniti je jednom od glavnih luka za središnju i istočnu Europu.
Njegov je cilj povećati konkurentnost hrvatskog gospodarstva poboljšavanjem međunarodnog teretnog i putničkog prometa u Rijeci, modernizacijom povezanosti luke s cestovnom mrežom te revitalizacijom i privatizacijom poslovanja u luci.
Ukupna je vrijednost projekta Rijeka Gateway, koji bi trebao biti dovršen u rujnu 2009., 266 milijuna dolara, od čega 156,5 milijuna zajmom osigurava Svjetska banka.
Novi putnički terminal u središtu luke moći će primati brodove za krstarenje do 500 putnika i druge putničke brodove, kaže Svjetska banka, a do 2009. Rijeka bi trebala imati potpuno moderniziran kontejnerski terminal u istočnom i moderni teretni terminal u zapadnom dijelu luke.
Dio luke poznat kao Delta trebao bi biti pretvoren u komercijalno područje s hotelom i poslovnim i uslužnim sadržajima namijenjenim građanima i gostima, a na području stare luke zvane Porto Baroš gradila bi se marina, navodi WB.
"Razvitak luke je već počeo i buduće povećanje komercijalnih aktivnosti u Delti i Porto Barošu trebalo bi donijeti zajednici znatne koristi", rekao je ravnatelj lučke uprave Bojan Hlača.
Projekt Riječki prometni pravac stvorit će dominantni prometni pravac u Hrvatskoj povezujući morske putove s europskim cestovnim i željezničkim koridorima.
[url="http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2006,3,4,italija_nekretnine,14970.jl"%5Dwww.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2006,3,4,italija_nekretnine,14970.jl%5B/url%5D
prva stranica teme…..idemo u novi krug…
Kolega shvatili smo da si kupio, ne moraš dizertacije pisati. Ovo su stare vijesti, poluinformacije i špekulacije, prežvakane već pet puta. Znamo sve i o Kinezima i Egipćanima i Talijanima i Srbima. Pa nisi valjda mislio da ćeš ti kupiti i nekom iskrcati na osnovu tog članka [undecid]
Ne moraš biti ponosan na svoje otkriće jer sam već na temi "što smo danas tržili" napisao da sam kupio. Da ne mislim da bi moglo biti nešto od cijele priče nebi ni kupio ili očekuješ da ću pisati hvalospjeve o nekoj dionici a ne imati ju u portfelju [rolleyes]
Za svaku transakciju je potrebno dvoje, a samo vrijeme može pokazati tko je bio u pravu.
Ne moraš biti ponosan na svoje otkriće jer sam već na temi "što smo danas tržili" napisao da sam kupio. Da ne mislim da bi moglo biti nešto od cijele priče nebi ni kupio ili očekuješ da ću pisati hvalospjeve o nekoj dionici a ne imati ju u portfelju [rolleyes]
Za svaku transakciju je potrebno dvoje, a samo vrijeme može pokazati tko je bio u pravu.
[/quote]
Meni je drago da si u ovoj dionici, to mi je još jedan pouzdan znak za sigurnost investicije, jerbo nikad nemaš jeftine drukove, nego pišeš realno i argumentirano.
ocemo u blokadu [rolleyes]
zbloksano
vijest ima potencijala ne [tongue]
zbloksano
uobicajeno gibanje LKRI nakon dugog oversold perioda….cestitke imaocima i strpljivima….
sad ce se opet neki cudit zasto ovo raste…..i naravno zahvaljujuci drukerima cekali na 100kn…. [yawn]
trenutno nemam dionicu…