LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 21:38
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
LKRI
7,56
922
122
7,00
7,55
-1,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Luka Rijeka: Kinezi nude 10 milijardi eura za poslove u Hrvatskoj

RIJEKA – Kineska državna brodarska korporacija Cosco zainteresirana je za preuzimanje višegodišnje koncesije za upravljanje Lukom Rijeka.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/luka-rijeka-kinezi-nude-10-milijardi-eura-za-poslove-u-hrvatskoj,75727.html

He,he od prije se za nju otimaju i egipčani, ne želim sad tražit link, ali je negdje iz prosinca 2009.,uložena hrpa love od države, a radovi počeli, jednom kad se poslovne novine smiluju i počnu bombardirat informacijama, mnogi će se forumaši pitati gdje i zašto je ovo toliko pobjeglo. Međutim ovo sa kinezima mi se čini vrlo izgledno, čini mi se da država baš i ne pliva u lovi [cool]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

plavi@ kad dolaze kinezi u lkpc?????? [rolleyes]

Kinezi su zainteresirani za ulaganja u Hrvatske željeznice, turističke projekte, drvnu industriju i vodoprivredu, a osim luke u Rijeci zanimljiva im je i luka u Pločama.

Kineski Cosco ulazi u Luku Rijeka, Kinu zanima i Pleso i željeznica?

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Preuzimanja-i-spajanja/Kineski-Cosco-ulazi-u-Luku-Rijeka-Kinu-zanima-i-Pleso-i-zeljeznica?homesrclink=carousel

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Danas su sve pokupovali mali ulagači, to se vidi po transakcijama.
Kada / ako vide da to nigdje dalje nejde opet će se vršiti pritisak na prodaji i cijena će polako padati, a fundamenti biti omča oko vrata.
Nažalost nakon zadnje cijene već se skupilo na prodaji 10 naloga ispod te cijene, što pokazuje da je interes za prodajom veliki na ovim cijenama.

Držim fige da bude nešto od ovoga sa kinezima, ali …
Da će vlada prepustiti vodeću HR luku u ruke kinezima, čisto sumnjam.Ali da će preustiti luku koja nije od posebnog državnog interesa, Luku Ploče, to si već mogu zamisliti. rijeka je ipak Rijeka, a Ploče su ipak mali gradić na jugu HR.

Možda da dragi perica nabaci neku TA analizu, sigurno će ovo sa kinezima biti uključeno u tu TA.
lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kinezi su zainteresirani za ulaganja u Hrvatske željeznice, turističke projekte, drvnu industriju i vodoprivredu, a osim luke u Rijeci zanimljiva im je i luka u Pločama.
[/quote]
Tako je kolega, za sada se treba postaviti na bid na 100 kuna, pa ak ne prođe uvjek je dobro došla likvidnost na 250+, kakva Rijeka, Ploče su im prioritet samo to vješto prikrivaju [lol]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

I ja sam zainteresiran za Angelinu Jolie pa šta?
Nego recite mi molim vas što ima novo u ovom članku a da nismo znali već prije? Ne samo za lkri nego i za desetke dionica od kada sam na burzi(2004.g.) stalno nas bombardiraju s Kinezima a za sada ništa od toga.
Vido sam članak istu minutu, stigao sam kupiti po 173 ali nisam htio. Sjetio sam se jučer tehnike i igh…Pozdrav!

Tako pise http://www.business.hr/hr/Kompanije/Preuzimanja-i-spajanja/Kineski-Cosco-ulazi-u-Luku-Rijeka-Kinu-zanima-i-Pleso-i-zeljeznica?homesrclink=carousel

"Osim Luke Rijeka Kinu zanima mogućnost ulaganja i u Luku Ploče."

Država ima skoro 85%, s obzirom na stanje državnih financija smanjenje bi bilo logično i vrlo izgledno a kinezi se onda dobro uklapaju u priču

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Pretpostavlja se da bi Kina u Hrvatskoj željela koncesiju bar na dio lučkih terminala uz mogućnost proširenja, s obzirom da isti aranžman ima i u grčkoj luci Pirej

Znači ne žele cijelu LKRI nego samo dio sa naglaskom na pretpostavlja se

uskoro će nas preplaviti mali žuti ukidaju se vize
čujem kada jedan umre drugi dođe i koristi njegov pasoš tako da neki žive jakoo jakoo dugo

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

navodno još ni jedan nije umro [lol]

Kol.ConOBrien, i kinezi i egipčani i arapi i katarski emiri….svi se oni dobro uklapaju i donose milijarde pa se do danas nije uklopio nitko!
Zašto je to tako i zašto nitko od njih nije ostvario neki partnerski odnos je očito stvar kalkulacija, svi oni bi htjeli na gotovo i potpunu autonomiju.

Što se tiće Kineza, oni nas ne mogu zaobići sve i da hoće, doči će prije ili kasnije, te ih treba iskoristiti za stvaranje novih vrijednosti, da potroše nešto, zaposle radnike i sl., a ne im prodavati ili prepustiti upravljane Hr.kapitalnim infrastrukturalnim objektima!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Kol.ConOBrien, i kinezi i egipčani i arapi i katarski emiri….svi se oni dobro uklapaju i donose milijarde pa se do danas nije uklopio nitko!

Situacija danas je bitno drugačija nego prije godinu dana.

Naravno da nije došao nitko, kako bi i došao kad imamo nekoliko desataka tisuća ljudi u državnoj službi koji se bave samo sprečavanjem i gledaju kako nešto zaustaviti a na investitore se gleda kao na kriminalnce koji nas žele iskoristiti.

Situacija se silom prilika mijenja i ova kriza, ako se reforme stvarno provedu a ima naznaka da hoće, će biti najbolja stvar koja nam se dogodila

New Report

Close