Plavi, nema potrebe za izmišljanjima, sve se da pročitati šta sam rekao i kako sam rekao.
22.03.
Da se kojim slučajem ide probijati potpora na 170 potreban je izniman prodavač. I u tom slučaju target je oko 100 kuna. Vjerojatnost za ovakav proboj je po meni manji od 2 posto.
Sve što je cijeni ostalo za napravit ukoliko ode ispod 170 je eventulano kratak izlet ( šta bi se naravno moralo iskoristit za kupnju ) prije snažnog odbijanca. Radi istog se ovdje može uvijek naći solidna količina naloga na bidu. Znači kod pada opcije nema, il na ovakav način il na 100 kuna.
Tko je spominjao da nema šanse da ode ispod 170 kuna?? Ja nisam. Uostalom, tko kaže da nisam kupio baš ja na ovom padu?
Naravno, pravim tehničkim probojem razine 170 kuna se dobija tehnički target od oko 100 kuna. Pa ko voli nek izvoli, neka samo probija. Nikakvih 135 kuna. Probojem ove razine je target 100 kuna.
No naravno kolege bi morali znat šta stvarno znači tehnički proboj i kako se prepoznaje, a ne tlapit gluposti. A naravno, među ostalima i barbastari melje kao obično. Prvo što melje o poslovanju luka a ne zna razliku između kontejnerskog i rasutog tereta, a sad i ovo. On se razumije u tehničku analizu kao i ja u uzgajanje daždevnjaka.
Plavi, nema potrebe za izmišljanjima, sve se da pročitati šta sam rekao i kako sam rekao.
22.03.
Da se kojim slučajem ide probijati potpora na 170 potreban je izniman prodavač. I u tom slučaju target je oko 100 kuna. Vjerojatnost za ovakav proboj je po meni manji od 2 posto.
Sve što je cijeni ostalo za napravit ukoliko ode ispod 170 je eventulano kratak izlet ( šta bi se naravno moralo iskoristit za kupnju ) prije snažnog odbijanca. Radi istog se ovdje može uvijek naći solidna količina naloga na bidu. Znači kod pada opcije nema, il na ovakav način il na 100 kuna.
Tko je spominjao da nema šanse da ode ispod 170 kuna?? Ja nisam. Uostalom, tko kaže da nisam kupio baš ja na ovom padu?
Naravno, pravim tehničkim probojem razine 170 kuna se dobija tehnički target od oko 100 kuna. Pa ko voli nek izvoli, neka samo probija. Nikakvih 135 kuna. Probojem ove razine je target 100 kuna.
No naravno kolege bi morali znat šta stvarno znači tehnički proboj i kako se prepoznaje, a ne tlapit gluposti. A naravno, među ostalima i barbastari melje kao obično. Prvo što melje o poslovanju luka a ne zna razliku između kontejnerskog i rasutog tereta, a sad i ovo. On se razumije u tehničku analizu kao i ja u uzgajanje daždevnjaka.
[/quote]
Što se tiče TA priznam da nisam baš odlikaš, što se tiče razlike između kontenjera i rasutog tereta to znam bar tri puta bolje od vas ali što je naj važnije znam razlikovati lošu od dobre dionice a to je na burzi najvažnije a vi to očito ne znate.
evo vam malo potpore na 168
Hvala lijepo, bilježim se sa štovanjem, ali…….ali……….kamo je nestala ?
Sve što je lijepo kratko traje….. [smiley]
Tko se to ovdje iskrcava već duže vrijeme ???
Prodaje top10 a kupci postaju dugoročni ulagači.
lp
I AZ fond je na 50.000-55.000 kupovao Ingru kao lud.
Toliko o TOP 10 i vjerodostajnosti kupnje ili prodaje.
Da ne pričam što su radili po drugim zemljama kada su za kupovali na vrh vrhovima.
Dečki znaju upravljati, ali tuđim novcem za svoje džepove. [bye]
22.03.
[/quote]
Dragi perice, nemoj se sada izvlačiti.
Vidiš da si se sposrao, s oproštenjem?
Evo sada je cijena već 167 kuna.
Znači tvoja slijedeća procijena je 100 kuna?
lp
Ma plavi, pa ti valjda znaš da se ja nemam šta brinut, ja sam ti ipak profesionalac za razliku od tebe.
Samo se ti nemoj sekirat, ne bih ti ja to mogao podnijet da se sekiraš. A vidim da te svaka kuna ispod 170 sekira, nije ti to dobro, puno ćeš živaca izgubit. Evo vidiš, opet neko poklopio par dionica na asku i cijena završila na 170 kuna. Joj, joj, sigurno te ovo sad jako nasekiralo.
Nego, ne znam kako da ti ovu situaciju još bolje pojasnim od onog šta sam ti danima govorio što slovom što grafom, pa ću to pokušat plastičnije objasnit na slijedećem primjeru.
Šišanje ovaca
Šišanje ovaca, striganje ili okljaštrenje je proces odstranjivanja vunenog runa s ovaca. Osoba koja uklanja ovčju vunu zove strizač . Svaka odrasla ovca je obično ošišana jednom svake godine (za ovce se može se reći da su "ostrigane" ili "ošišane", ovisno o dijalektu). Godišnje šišanje se najčešće odvija u štaglju za šišanje, objektu posebno dizajniranom za obradu često stotina, a ponekad i više od 3.000 ovaca po danu.
From Wikipedia, the free encyclopedia; Izvor: Wikipedia, slobodna enciklopedija
(slobodan prijevod autora posta)
Eto, valjda će neki sada malo bolje razumjeti situaciju.
Dragi perice, ja ti se ne sekiram, dapače, jako se zabavljam.
Jedino što mi je žao dioničara LKRI , a posebno onih koji su slušali tvoje bajke.
Danas prosječna cijena 167 kuna.
lp
a jeste klinci…..pa , koji ima većega ?
Kada će VAM napokon biti jasno,da cijenu diktira onaj koji ima keš ? ( TRENUTNO ) .
Kada će VAM napokon biti jasno,da cijenu diktira onaj koji ima dionicu ? ( PRIJE trenutno i POSLIJE trenutno )
Kada će VAM napokon biti jasno ,da VI, VRLO MALI dioničati NIKADA nećete DIKTIRATI cijenu,pa makar imali i kristalnu kuglu,a ne samo TA,PA ili NTNK-a .
Jednostavno….
netko prodaje..ČINJENICA ! – glupan ?
Netko kupuje – ČINJENICA ! – glupan ?
Ako ste ONI koji kupuju,onda niste glupani,jer znate zašto to kupujete .
Ako ste ONI koji prodaju,onda niste glupani jer znate zašto prodajete .
AKO SE SEKIRATE ZBOG TRENUTNE TRGOVINE….onda ste totalni glupani,pušioničari,luzeri,imbecili….samo dopunite niz .Zašto ? PA ZATO JER VAM nitko ne brani niti da prodajete,niti da kupujete. NEMATE MUDA ZA ODLUKU ? Pa zašto ste kupili dionicu ? KOji VAm je cilj,uopće ? ILI ste kupili jučer,jer ste očekivali da će danas LKRI prekrcati 1milion TEU i na taj način zaraditi 5000%,do 14h..i mislili ste prodati po 900 u 15:30…???????????????
ZAŠTO STE i KADA uopće kupili dionicu LKRI ?
KOJA vam je ulazna cijena ?
KOJI VAM je target ?
….pa lijepo podvučeš…….
KOja je minimalna cijena koja po VAŠOJ procijeni može biti dostignuta u narednom periodu ?
Koliko odstupa od ulazne cijene ???????
5%…..10%…….15% ? …..20 %….?
SPREMNI Ste na rizik pogreške ? da ? – PRODAJTE !!!!!!!
SPREMNI Ste na rizik pogreške ? neznam ? – hehehehe….svrbi ali nema muda ? Odite čuvati ovce…
SPREMNI Ste na rizik pogreške ? ne ? ZNAČI…evoluirali ste u pravog investitora…dugoročnog,koji ne hrani brokere,a svoje vrijeme koristi na nešto kvalitetnije . ( rizik pogreške do 20-30% ,da se razumijemo ).
Povratak,na osnovno : ZAŠTO ste kupili dionicu. Koji je target . I ZBOG ČEGA !
ZAŠTO ste kupili dionicu. Koji je target . I ZBOG ČEGA !
može li ga poljuljati ako netko prodaje ,jer mu treba keš,jer želi kapitalizirati dobit sada…
………….
Dragi perice, ja ti se ne sekiram, dapače, jako se zabavljam.
Jedino što mi je žao dioničara LKRI , a posebno onih koji su slušali tvoje bajke.
Danas prosječna cijena 167 kuna.
lp
Koga ti je žao? Onih ljudi koji su kupovali lkri zadnjih tjedana na razinama 170-175 kuna, da bi im dionica sada vrijedila 1-3 posto manje??? Uh, strašan gubitak, mislim se sve nekako da se valjda ljudi neće kolektivno sahraniti nakon ovakvog gubitka.
Ja ne znam šta si ti očekivao, pa nije ti ovo dkvs ili hgspot gdje se dionica glatko napuca sto posto u dva dana. Ako hoćeš nešta na burzi zaradit moraš imat i znanje i strpljivost i taktičnost. Znači sve vrline koje ti nemaš.