LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 11:15
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
LKRI
7,56
922
122
7,00
7,55
-1,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovaj forum je poligon za teško navlačenje na svakoj dionici, dajte ljudi nemojte se paliti na kupovanje neke daleke budućnosti. Luka Rijeka još dugo dugo neće po stvarnom poslovanju opravdavati ovakve cijene dionice. Mene dionica ne zanima pokraj toliko firmi koje sadašnjim poslovanjem opravdavaju rast cijene.. Iz Rijeke sam pa znam dosta o odnosima uprave luke i gradske uprave.. Par ljudi koje znam i koje rade u luci na solidnim pozicijama za mizernu plaću mi ne pričaju ništa pozitivno o firmi.
Što se tiče povezivanja luke sa unutrašnjosti pogledajte ovo

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/nema-novca-za-projektiranje-cest.aspx

tko je iz Rijeke zna koliko je ova cesta važna. Da skratim sve je to daleka budućnost, ne brzajte sa investicijama potaknutima neopravdanim optimstima. Sad će se ovdje javiti pet ljudi koji čekaju da prodaju svoje dionice na višim razinama i optužujući me da sam medvjed ali baš me briga… Pamet u glavu, kupujte firme koje su i ovu prošlu godinu prošle više manje neokrznute..bolje ćete spavati

Kolega posve se slažem, vidim da ste riječanin pa poznajete materiju. Jedino je vaša mala greškica što ste zamjetili da nema novca za projektiranje ceste D-403 ( koja ide prema Zagrebaćkoj obali koja se ionako još ne planira gradit ) a niste zamijetili da će se dovršit cesta D-404 ( koja ide prema Brajdici koja se trenutno širi i nadograđuje ). Ovime će teret zaobilazit centar. Imate to u onom malom plavom kvadratiću teksta ako niste do kraja pročitali.

No opet kažem, vidim da poznajete materiju. To je sve daaaaaaleka budućnost i zato treba ulagat u nešta drugo, neku blisku budućnost, treba na nečem drugom zarađivat. Zato ni ne razumijem zašto se neko stalno tiska iznad 170 kuna da bi kupio nešta sitno, a evidentno je da dionica ne raste i da je se ne isplati kupovat zbog daaaleke budućnosti.

never surrender

Ovaj forum je poligon za teško navlačenje na svakoj dionici, dajte ljudi nemojte se paliti na kupovanje neke daleke budućnosti. Luka Rijeka još dugo dugo neće po stvarnom poslovanju opravdavati ovakve cijene dionice. Mene dionica ne zanima pokraj toliko firmi koje sadašnjim poslovanjem opravdavaju rast cijene.. Iz Rijeke sam pa znam dosta o odnosima uprave luke i gradske uprave.. Par ljudi koje znam i koje rade u luci na solidnim pozicijama za mizernu plaću mi ne pričaju ništa pozitivno o firmi.
….

Jedno pitanje za tebe, kad se LKRI privatizira i proda kinezima ili koreancima ili arapima, što misliš kako će tada izgledati njeno poslovanje i hoće li se ova dionica tada moći kupiti za manje od 400 kn? a to može biti već za par mjeseci.
Zrnce za razmišljanje: što misliš, zašto LKRI mjesecima ne pada ispod 170 kn? (nije da ja ne bih volio kupovati na 150 kn, ali nema teorije)

pametan čovjek vidi filiju i skloni se...

Jedno pitanje za tebe, kad se LKRI privatizira i proda kinezima ili koreancima ili arapima, što misliš kako će tada izgledati njeno poslovanje i hoće li se ova dionica tada moći kupiti za manje od 400 kn? a to može biti već za par mjeseci.

[smiley] ni blizu nije realizacija takvog scenarija.. kakvih par mjeseci haha [thumbsup] Vaši novci, kupujte.

[Jedno pitanje za tebe, kad se LKRI privatizira i proda kinezima ili koreancima ili arapima, što misliš kako će tada izgledati njeno poslovanje i hoće li se ova dionica tada moći kupiti za manje od 400 kn? a to može biti već za par mjeseci.
Zrnce za razmišljanje: što misliš, zašto LKRI mjesecima ne pada ispod 170 kn? (nije da ja ne bih volio kupovati na 150 kn, ali nema teorije)

ZATO jer netko izlazi i dobro održava cijenu.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

[Jedno pitanje za tebe, kad se LKRI privatizira i proda kinezima ili koreancima ili arapima, što misliš kako će tada izgledati njeno poslovanje i hoće li se ova dionica tada moći kupiti za manje od 400 kn? a to može biti već za par mjeseci.

[/quote]

ZAŠTO taj netko nije podigao ljestvicu malo više pa održavao cijenu npr na 200 kn i izlazio? Jel je humanitarna ustanova,pa mu je cilj prodati sto jeftinije? Bila bi mu prevelika zarada,pa je odlučio izaći niže? Ovako bacati pretpostavke možemo do prekosutra i uvijek bi se našlo argumenata i za jedno i za drugo.

[/quote]

Kolega crumarix, uz dužno poštovanje, ne može neko izlazit na samom dnu i tamo održavat cijenu samo da bi i dalje izlazio. Vaša je izjava prilično smiješna, to vam je čisti ulagački oksimoron. Ajte malo razmislite o tome što ste napisali.

Primjer klasičnog istovara kod pokušaja nekakve "manipulacije cijenom" smo imali priliku vidjeti na par dionica i to ne tako davno, al to onda izgleda posve drugačije ( uglavnom sve kreće s nabijanjem cijene, nastavlja se kroz neodrživi rast, znači najčešće s većim oscilacijama cijene, sa znacima distribucije, a praćeno je prosječno većim dnevnim volumenima i onda postepena korekcija sa sve nižom i nižom cijenom uz pojedine kratke izlete rasta ).

Možemo mi filozofirati do besvijesti, al ova pozicija se održava isključivo da bi se na njoj radila akumulacija. Znači ovo je dno. No to ne znači da automatski dionica mora odmah rast jer je na dnu!

Srećom po akumulatora, visok p/e odbija potencijalne kupce, a niski prometi i neatraktivnost su mu glavna prednost kako iskamčit što više dionica od preostalih prodavača. I to tako može potrajat jako jako dugo, dok god akumulator ima strpljenja i dok god ima nestrpljivih prodavača. U tome i je čar što se puno ulagača umori čekajući rast, pa onda prodaje. Rast može doći već za dan-dva il tek za godinu dana. No bez brige da će dionica potegnut kad se umore svi prodavači i/ili akumulator zadovolji. A onda će bit veselo. Dakle kao i često u životu, strpljenje je rješenje. Ovo je ipak dionica za ulagače koji gledaju više unaprijed, špekulantima ova dionica u ovakvim uvjetima trgovanja ne odgovara jer se ne može lako predvidit dokle će potrajat status quo.

Naravno ovo nije nagovor ni na kupnju ni prodaju, al burza je puna drugih dionica koje fundamentalno izgledaju privlačnije od ove i kome se ne sviđa ova situacija neka slobodno traži priliku za ulaganje drugdje. Burza je puna solidnih pickova, ne treba se maltretirati ovdje ako ste nestrpljivi.

never surrender

Al sad da ne ispadne da i ja nešta filozofiram bez osnove, evo još malo tehničkih detalja.

Bacimo oko na on balance volume ( OBV ), čisto da vidimo šta radi smart money.

Osim što je krajem prošlog mjeseca OBV pokazao također proboj negativne trend linije ( kao i mnogi drugi oscilatori ) što je dakle suspektno na okret trenda u pozitivni, pogledajmo šta nam još kaže.

Hm,hm, meni ovo izgleda kao dno. Vidljivo je da cijena ne pada ( dakle ide sideways ) a OBV se diže. Znači smart money ulazi. Da kojim slučajem cijena minimalno pada i ostvaruje novo dno, vidjela bi se klasična pozitivna divergencija. No i ovo je dovoljno jasan signal da nam govori da je u pitanju akumulacija. Da li će to dovesti do nečeg drugog ostaje nam da vidimo. U biti, nedostaju samo konkretni kupci da bi se pravi up-trend ostvario, a dok njih nema, nastavlja se sa smart money akumulacijom. Jednostavno ko grah.

never surrender

Kolega crumarix, uz dužno poštovanje, ne može neko izlazit na samom dnu i tamo održavat cijenu samo da bi i dalje izlazio. Vaša je izjava prilično smiješna, to vam je čisti ulagački oksimoron. Ajte malo razmislite o tome što ste napisali.

Samo dno je bilo na 80 . Ovo je daleko od samog dna. HFP je imao namjeru rasprodati dionice po 25Kn . Održavanje cijene radi se na nivou koji je prihvatljiv,a ne na kojem Vi mislite da je dno. Uostalom,dno je vrlo promijenjiv termin,dok se ne upotrijebi vrijednost 0 . Zar ne ?

Nisam rekao da LKRI ne vrijedi . Samo pratim trgovanje,i, mislim da ako ste tako uvjereni da je na djelu akumulacija, ( nadam se da pod time podrazumijevate kupovinu od više malih ulagača u korist jednog),onda to veoma lako možete sebi potvrditi kupovinom Cd-a s popisom svih ulagača,te tu direkntno i nama olakšati ovu dilemu.

ispravak krivog navoda : Dno je bilo na 90….akumulacija na 90-120-130…a sve ovo dalje…

Samo dno je bilo na 80 . Ovo je daleko od samog dna. HFP je imao namjeru rasprodati dionice po 25Kn . Održavanje cijene radi se na nivou koji je prihvatljiv,a ne na kojem Vi mislite da je dno. Uostalom,dno je vrlo promijenjiv termin,dok se ne upotrijebi vrijednost 0 . Zar ne ?

Nisam rekao da LKRI ne vrijedi . Samo pratim trgovanje,i, mislim da ako ste tako uvjereni da je na djelu akumulacija, ( nadam se da pod time podrazumijevate kupovinu od više malih ulagača u korist jednog),onda to veoma lako možete sebi potvrditi kupovinom Cd-a s popisom svih ulagača,te tu direkntno i nama olakšati ovu dilemu.
[/quote]

Kolega cjenovno dno za ovu dionicu je bilo 2004.g. na 56 kuna, a kompletno dno se nalazi na 0,01 kuna.

Miješate terminologiju dna kao opće imenice i kao imenice u ulagačkom ( tehničkom ) žargonu.

Dno se u ulagačkoj terminologiji upotrebljava kao bottoming i može bit prisutno na više cjenovnih razina, a najjednostavnije rečeno označava trenutak kada dionica za naredni period doseže svoju najnižu vrijednost. Od tog trenutka na dalje za takve dionice se može samo očekivati nekakav rast ( bilo kontinuiran rast bilo odbijanac tzv rebound ). Dakle dno nije nekakva apsolutna vrijednost već relativna vrijednost i odnosi se na određeni period ili fazu trgovanja. A takvo dno se prepoznaje prema tehničkim pokazateljima koje sam upravo u ranijim postovima naveo.

Prema tome meni ne trebaju baš nikakvi cd-ovi, dvd-ovi ni druge tričarije niti me interesira ko kupuje a ko prodaje, ko ulazi a ko izlazi, to su za mene irelevantni podaci dok mogu na dionici sam napravit tehničku analizu koja mi pokazuje da je na sceni bottomiranje tj stvaranje dna.

Isto vrijedi i za akumulaciju. E sad, ako vi mislite drugačije slobodno ponudite činjenice kojima to potkrepljujete, a ne rekla-kazala analizu. Ovo nemojte shvatit da vas napadam, možda mi je takav stil pisanja, vidim da me mnogi zbog tog kritiziraju, samo kulturno komuniciramo i raspravljamo.

never surrender

A šta se tiče izjave da je HFP imao namjeru rasprodati dionice po 25 kuna, samo ću vam reći da bi u tom slučaju prodao sve što imam u posjedu, a možda i koji od parnih organa i živio u kartonskoj kutiji, a stečenim novcem bih kupio za tu cijenu lkri.

Na 25 kuna bi market cap bio oko 130 milijuna kuna il manje od 20 milijuna eura. I da će se državno srebro u vidu strateški vrlo značajne sjevernoatlantske luke prodavat za 20 milijuna eura?! Sumnjam. Pa sam gateway projekt košta 190 milijuna eura, a da ne govorim o budućoj potencijalnoj zaradi od 40 milijuna eura godišnje samo na kontejnerskom pretovaru.

Mislim, nisam ovdje u dionici natovaren do grla i da sam gladan i da mi život ovisi o tome, niti mislim da je ovo neko vrhunsko ulaganje, al malo objektivnosti svi moramo imat. Ovdje samo očekujem jedan solidan rast cijene dionice i to je sve. Ne treba sad dramatizirat.

never surrender

Samo dno je bilo na 80 . Ovo je daleko od samog dna. HFP je imao namjeru rasprodati dionice po 25Kn .

Da li se pitaju oni koji kupuju po 175 što kupuju, ako je HFP namjeravao prodavati po 25?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close