Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,56 | 922 | 122 | 7,00 | 7,55 | -1,31% |
Evo ja sve čitatelje ovog foruma službeno pozivam na tihi bojkot ove dionice i da je više do daljnjeg nitko ali baš nitko ne kupuje. Ovo nije nagovor, samo prijedlog.
To će bit naš zajednički protest, tako ćemo mi mali dioničari pokazat šta mislimo o ovoj dionici i njenim fundamentima. Maknut ćemo naloge i pustit ćemo cijenu da padne jako jako nisko, a kupovat ćemo tek kad vidimo prve oporavke fundamentalnih pokazatelja p/e i eps. Pa ionako nam ništa drugo ne preostaje jer ćemo za povrat ove investicije čekat 370 godina. Pa šta bi drugo radili u međuvremenu? Mislim da bi to bilo posve razborito od nas. Evo ja ću samo ostavit par naloga na kupnji i to je sve.
Perice, ma nemoj si sam sebi štetu raditi, pa mali su jedini koji i kupuju ovu dionicu, vidiš da je nitko neće od kada su shvatili investitori da je počeo prodavati Hypo skrbnički iz top 10.
Mora da one u Hypo glava boli kako to prodati, kad se nema kome.
Ali ima način, potuči po bidu 20-tak posto i vjerojatno bi se skupilo kupnje.
Ma sigurno bi.
lp
[/quote]
Ja se posve slažem s vama u ovoj izjavi da Hypo nema kome prodat. I ja također savjetujem istresanje po bidu. Vidi se da ih svrbi, pa nek se počešu o bid! Šta je tu je.
Ipak neće bit povrata od ove investicije još 370 godina kako ste lijepo izračunali, a ko zna kada su i po kojoj cijeni tek oni kupovali! Ne smijem ni mislit o tome.
Evo kolega plavi nam indirektno poručuje: ne gurajte se na bidu ako mislite kupovat, spustite još niže naloge, za nekih 10-20 posto, neće vam bit žao, Hypo očajnički želi van! Ni slučajno skidat ni jednu dionicu s aska!
[/quote]
Kolega nikome ja ništa ne preporučujem niti da kupi niti da proda.
O povratu investicije za 370 godina, koji je vjerujem točan, vam je izračun dao netko drugi, a ne ja.
lp
[/quote]
Joj, ispričavam se. A jel možda vi možete dat približan izračun o povratu investicije.
I još jednom nam napisat koliki su p/e i EPS i zašto mislite da je dionica najskuplja na burzi i u regiji? Ja se ne snalazim najbolje s fundamentima, znate.
Hvala.
Hypo je ulazio u onom famoznom rastu od 350-900…Negdje oko 7000 kom …prosjek ulaza 670 kn…
Hvala lijepo kolega na ovom podatku. Uh, pa to je samo 500 kuna više od sadašnje cijene. Par milijuna kuna gubitka, ma sitnica je to za njih, ima i većih gubitaša među fondovima. Pa da sve prodaju neće ni osjetit gubitak.
Mislim da bi bilo vrijeme da Hypo ovo prepusti u čvrste ruke.
Evo ni oni baš nemaju neki čvrsti bid gdje se mogu istrest. Izgleda da će se istresat na malim dioničarima, zato je bolje postavit se niže kako bi se jeftinije kupilo.
Dragi Perice,nažalost loše vijestti, skandal!
U današnjem Jutarnjem listu piše citiram:
"" … Ni ovdje se, međutim ne radi o novim projektima, poput gradnje nizinske pruge prema Rijeci, koja će očito pričekati bolja vremena... "
stranica 16.
Uf….
Bojim se da to samo dodatno ne razjari ovaj skrbnički Hypo banke koji prodaje iz top 10.
lp
Evo, ono čega sam se i bojao, prodaje Hypo skrbnički i dalje, šta će tek biti nakon ove frapantne vijesti?
Kada prodaje veliki dioničar, to nije dobro za dionicu, posebno ovako nelikvidnu kao što je Luka Rijeka.
09.03.2010 T: 04.03.10 Pros. cijena: 176,04
RB Dioničar Broj %
1. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 2.968.645 49,64%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.418.379 23,72%
3. HZZO 484.780 8,11%
4. HZMO 214.196 3,58%
5. CROATIA OSIGURANJE D.D. 167.080 2,79%
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 122.924 2,06%
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 72.068 1,21%
8. JADROLINIJA 36.920 0,62%
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 9.847 0,16% – 170
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 4.489 0,08%
Dragi Perice,nažalost loše vijestti, skandal!
U današnjem Jutarnjem listu piše citiram:
"" … Ni ovdje se, međutim ne radi o novim projektima, poput gradnje nizinske pruge prema Rijeci, koja će očito pričekati bolja vremena... "
stranica 16.
Uf….
Bojim se da to samo dodatno ne razjari ovaj skrbnički Hypo banke koji prodaje iz top 10.
lp
Da, ne možeš vjerovat. Hypo i dalje prodaje, već tjednima 90 posto prometa ide po bidu, nema ko se nije iskrcao od babe do fonda, jedino ja budala i možda još koji kreten samnom nešta kupovali i sad čamimo na dnu i čekamo da propadnemo kroz mulj tog dna. Pa izgleda da ću ja jedini na kraju ostat u dionici sad kad je i Hypo postao glavni prodavač. Užas, sad ću postat dugoročni ulagač-luzer u ovoj dionici bez perspektive. Ništa, najbolje da odmah prekrižim to malo uloženo love za narednih 50 godina. A šta sad, ako propadne lkri nek propadnem i ja. A ostatak keša mičem s bida i usmjeravam na druge dionice, već mi je dosta, neće se na meni Hypo istresat, nek se istresa na drugom luzeru.
što si do sada čekao..
ovdje je primjetno iskcavanje već dva-tri mjeseca.
Heba mu misa, pa kud svi ovo iskrcavaju? Jel se to baca u provaliju?
Sve sto netko iskrca netko mora i ukrcat, a fondovi u Hrvata i onako nisu ni sinonim za ulaganje ni sinonim za neku pamet tako da to "iskrcavanje" od hypa i nije nesto znakovito.
Heba mu misa, pa kud svi ovo iskrcavaju? Jel se to baca u provaliju?
Sve sto netko iskrca netko mora i ukrcat, a fondovi u Hrvata i onako nisu ni sinonim za ulaganje ni sinonim za neku pamet tako da to "iskrcavanje" od hypa i nije nesto znakovito.
mora slažem se sa time-samo je pitanje po kojoj cijeni-10 tisuća dionica nije malo ,još posebno ako dolazi iz TOP-10 , situacija koja može srušiti 20-30% ,trenutne cijene. [thumbsup]
Ne vjerujem u padove ispod 170 kn, može pasti 2-3 kn ispod toga i to je maksimum. Ja sam lagano počeo sakupljati na ovoj razini, a ako od par kuna ispod još bolje.
Međutim, pogledajte graf kretanja cijene zadnjih mjeseci, 170 kn je donja granica gdje Hypo prodaje. Tu i tamo neki mali ulagač lupi par komada ispod toga, ali se cijena vrlo brzo vrati na razinu 170-180 kn. Treba vidjeti kakav će biti sentiment na tržištu ovih dana, ali ako idući tjedan nastavimo rasti (kao što sada izgleda, pomaknut će se i letvica K-P na LKRI na 180-190 kn, možda i više. [wink]
Desetak ticuća dionica i nije neki problem ako se umjesto lupanja po bidu i istresanja (jer tad za tu kolicinu cijena moze i i spod 100) krene u lupanje po asku i dizanje cijene i pokretanje krda. Svi smo svjedoci da kad krene onda se kupuje kao da ju djele zabadava a tad je i promet veci od desetak tisuca komada. Samo kao sto napisah nema pameti u nasih fondova.
…Ako se već ide u ulaganje u kapitalne projekte, poput željezničke pruge Zagreb – Rijeka ili gradnje novih energetskih objekata, za takve investicije, smatra Novotny, potrebno je privući strane ulagače putem javno-privatnog partnerstva ili izdavanjem koncesija….