Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,56 | 922 | 122 | 7,00 | 7,55 | -1,31% |
Mislim da je ovo najžalosnije šta se nigdje o tom javno ne piše i ne govori osim po nekakvim zabitim člancima. Toliko ignorancije nije nijedan projekt doživio. To sve govori koliko je jak politički otpor i kolike neznalice žive na vlasti, koje su spremne radi vlastitog probitka zanemarit nužne potrebe ove države, njenih građana , pa i šire.
Luka Rijeka i sve šta se veže na nju je kapitalni projekt Hrvatske i hrvatskog gospodarstva. Ako se od ičeg bude krenulo za spas devastiranog gospodarstva kroz kapitalna ulaganja, mora se krenut odavdje, ovo je početna točka, druge nema.
Ne treba nam više autocesta ( šta će nam dalje autocesta od Splita do Dubrovnika, kolko je uopće sad ta autocesta isplativa?? ), ne treba nam više ulupavanja novaca na uzaludne projekte. Trebamo se skoncentrirati na najbitnije stvari, na prioritete.
Ove činjenice se neće moći dugo ignorirati u našem dvorištu, EU nam je pred vratima, a oni zahtijevaju da se taj posao šta prije odradi. A ako se to ne napravi u skorije vrijeme, nema nam spasa za idućih 15-20 godina, ostat ćemo u banani, a možda i u slijepom crijevu.
Dosta je marginaliziranja i ignorancije, ovo se mora odradit i o ovom se mora pričat da konačno uđe u svijest naših političara. Ovo je naš "new deal" kako je rečeno. A svatko ko razmišlja drugačije od svega rečenog ( a sve je rekla struka i znanost ) i ko se ne ponaša u skladu s tim je kompletna budaletina.
Ne piše nam se dobro.
http://www.poslovni.hr/140955.aspx
Potpisujem 100%.
Na ove projekte treba dodati i LNG na Krku, Petrokemijski kompleks DIOK-ija, JANAF-ove nove skladišne kapacitete i moguće spot tržiše za naftu također u Riječkom zaljevu.
Da sve ovo realiziramo, a za sve postoji konkretan interes i kapital mi bi bili ..na konju.
lkri preko 100000 kn prometa a lkpc 8000…dokup i samo dokup [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Ovo danas je tek ispitivanje terena [thumbsup]
Do 200 biti će mali prometi i većini će biti preskupo pa će propustiti lijepe i sigurne prinose,
no za cca mjesec dana budu se lomili i utapali u velikim prometima da skupe nekaj ispod 250,
a tada će biti lijepo plasirati im dio portfelja iz prosjeka 16x [wink]
[/quote]
Ja sam mislio na 259,99kn utopiti sve.
Lojtrica, promašio si temu, nije ti ovo ni Koper ni Slovenija.
[lol]
Znam, nezgodno je kad prodaš po 170 a ono tek kreće pravi rast.
Inače, ovo je za ne povjerovat kolko mi je ljudi dalo jedinice za ono šta sam gore napisao. Molio bi nekog od njih da ponudi neko bolje rješenje il alternativu ovom! To nisam ja smislio već domaći i strani stručnjaci. Zar stvarno ima toliko slijepih ljudi? Krasna se ekipa naselila na ovaj forum, svaka im čast.
Il stvarno žele da propadnemo ko Grčka. Nevjerojatno kolko ljudi malo vole svoju zemlju, s kim ja živim majko sveta.
[sealed]
[lol]
Inače, ovo je za ne povjerovat kolko mi je ljudi dalo jedinice za ono šta sam gore napisao. Molio bi nekog od njih da ponudi neko bolje rješenje il alternativu ovom! To nisam ja smislio već domaći i strani stručnjaci. Zar stvarno ima toliko slijepih ljudi? Krasna se ekipa naselila na ovaj forum, svaka im čast.
Il stvarno žele da propadnemo ko Grčka. Nevjerojatno kolko ljudi malo vole svoju zemlju, s kim ja živim majko sveta.
[sealed]
[/quote]
P/E 173
P/B 3
ROA 0,01
dobit po dionicu 0,5 kuna
Moželi gore, mislim da od ovoga ne nađite samo još jednu ovakvu dionicu i ja prestajem pisati za sva vremena i prestanite navlačiti naivne i neirformirane
[lol]
[sealed]
[/quote]
P/E 173
P/B 3
ROA 0,01
Moželi gore, mislim da od ovoga ne nađite samo još jednu ovakvu dionicu i ja prestajem pisati za sva vremena i prestanite navlačiti naivne i neirformirane
[/quote]
Čika barbastari, poanta je u tome da gore zaista ne može, šta nisi skužio?
Pa vidio si da je nakon ovakvog udara krize promet u luci pao samo 10 posto ( većini luka je pao 30-40 posto ), a ovo je jedna od rjeđih koja iskazuju dobit ( kakva god ona bila ) i gdje projekcije dobiti ne padaju. Evo usporedi s Koprom.
Ova je ljepotica sustavno zapostavljana od početka do kraja, a zamisli šta će bit kad se konačno krenu razrješavat stvari, pa krene redom:
1. ugovaranje novih kontejnerskih linija
2. racionalizacija kroz reformaciju, modernizaciju
3. ulazak stranih strateških partnera
4. širenje kapaciteta
5. rješavanje nizinske željezničke pruge
6. izgradnja logistike i infrastrukture u svrhu turizma
7. otvaranje vrata EU ovom strateški važnom čvoru
Pa čovječe kad se sve ovo digne na nivo kakav postoji u EU, zaboravi na ovakve fundamentalne pokazatelje. E zato se kupuje sad. Pa se ti misli ko je neinformiran. Nitko te uostalom ne nagovara da ovo moraš kupit. Uostalom ja mislim da to nije dionica za tebe, ti očito u glavi još živiš u bivšoj državi sa svojim razmišljanjem i stavom.
I još bi kolegi barbastarom napisao da se ova dionica itekako kupovala u razdoblju 2006-2008 po cijenama od 280 pa sve do 900 ( i više ) kuna s ništa boljim fundamentalnim pokazateljima od današnjih i to na kakvim prometima. Neke stvari ne možeš ignorirat.
A sada odnos situacije u luci i cijene komparativno ipak zdravije izgleda. Uostalom, osim klasične zdravoseljačke komparacije uvijek imaš tehničku analizu da možeš ustanoviti gdje se nalaziš.
LKRI je bez obzira na trenutnu "F sliku" super povoljna i jedna od najperspektivnijih dionica na ZSE, Tko razumije "povijest bolesti" znati će zašto nemože više padati. Osobno zadnja 2 mjeseca obilno ulažem u nju i vjerujem da grebem debelo po dnu. [proud]
Ova je ljepotica sustavno zapostavljana od početka do kraja, a zamisli šta će bit kad se konačno krenu razrješavat stvari, pa krene redom:
1. ugovaranje novih kontejnerskih linija
2. racionalizacija kroz reformaciju, modernizaciju
3. ulazak stranih strateških partnera
4. širenje kapaciteta
5. rješavanje nizinske željezničke pruge
6. izgradnja logistike i infrastrukture u svrhu turizma
7. otvaranje vrata EU ovom strateški važnom čvoru
Pa čovječe kad se sve ovo digne na nivo …
Da kolega potpuno ste u pravu, sustavno je zapostavljena, pogotovo zadnjih 20 godina,
LKRI je središnja, strateška točka pomorskog prometa te logični distributivni centar buduće EU.
Ubodite u LKRI šestar i radite kružnice [thumbsup]
20 godina za razvoj nepovratno je izgubljeno, al sjetite se što su sve Mađari tamo napravili u tek par.
Čisto nerazumijevanje, jal ili političke granice i prepucavanja vlasti, bildala su tih 20 godina samo
poslovanje Luke Koper, a blokirala rad LKRI i pitanje je gdje bi sada gospodarski bila Hrvatska samo da se našla jedna pametna glava u RH i na vrijeme riješila i pokrenula barem nizinsku željezničku prugu do Luke Rijeka.
Bilo bi vrijeme da Vlada konačno prestane zaduživati se i garantirati obiteljskom srebrninom i konačno
napravi i uloži sve u infrastrukturu i interese gospodarkog razvoja RH i interese svih građana.
Ovakva vrsta prometa roba ne trpi više prepucavanja, a može enormno pokrenuti cijelokupno naše gospodarstvo.
[lol]
[sealed]
[/quote]
P/E 173
P/B 3
ROA 0,01
[/quote]
Kolega, ne treba bit pametan ni pretjerano uviđajan za naći goru dionicu po fundamentima, ima ih napretek.
Evo ja ću samo izdvojit dionicu SUNH kod kojeg godinama nije popunena kućica EPS ( bar ne s plusom ), naravno jer godinama nisu vidjeli kune dobiti, samo milijunske gubitke. Nije li to po svemu gora dionica?
A sad te molim da prestaneš pisat za sva vremena kako si obećao!
Usput ako te toliko zanima visok P/B ( ima dionica i s višim P/B ), jedino ti mogu ponudit kako je to ovdje izgledalo prethodnih godina i kolike su bile prosječne cijene dionice:
2006 – P/B 16,71, prosječna cijena oko 270 kn
2007 – P/B 2,95, prosječna cijena oko 500 kn
2008 – P/B 3,12, prosječna cijena oko 450 kn
2009 – P/B 2,99, prosječna cijena oko 180 kn
Znači, sudeći po ovom, bit će da je ova dionica daleko jeftinija sad nego je bila prije, iako se ništa bitno nije promijenilo u poslovanju na negativno, niti je za očekivat promjene na gore, dapače….
Tako možemo reći u zaključku da ovdje fundamentalni pokazatelji nikad nisu bili presudni za formiranje cijene, ovdje vrijedi ona zlatna izreka da je dionica vrijedna onoliko koliko je neko spreman platit.