Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,56 | 786 | 104 | 7,55 | 7,70 | -1,31% |
Nemam djece tak da ova dionica nije za mene. hebote, 30 godina. Čudi me da se drži na ovoj cijeni.
Vrijednost ove dionice trebala bi biti cca 10 kn. [shocked]
probaj kupit po 160 ,cim to uspijes ,koliko god kupis komada ja ti dam jos toliko ok?
Prodavatelju skrivenom iza Hypo skrbničkog, očito se negdje jako žuri [cool]
Il to netko u tišini nastoji nagurati dolje, al neka, obično je to znak da se očajnički želi ući nisko.
A sa ovako niskim ulazima častim se redovno, pa ako želite niže i sutra nek znate da
cash jedva čeka novi ulet … ipak je ovo jedna od najsigurnijih dionica na ZSE [smiley]
Nemam djece tak da ova dionica nije za mene. hebote, 30 godina. Čudi me da se drži na ovoj cijeni.
probaj kupit po 160 ,cim to uspijes ,koliko god kupis komada ja ti dam jos toliko ok?
[/quote]
To bi značilo da kupujem po 80 kn. Hvala neću.
Lojtra @ 800 kn hoces sigurno… sjecam se dikana kako je cjedio do zadnje dionice dok je trajala rasprodaja…prosle god …
Izgleda da je na ovoj nazovi burza previše optimista.
Pa dragi kolege ulagači, čemu toliko nedoumica? Interesantno je kako je nekima ovo previsoka, a nekima i dalje preniska cijena, a neki blage veze nemaju šta da misle o svemu tome i hoće li još cijena padat il rast.
Za ulaganje treba imat pamet, nos i strpljenje, ja samo kažem da se neće ovdje vječno moć kupovat po 170 kuna. Ovo nije lkpc gdje je cijena čas 10 posto gore čast 10 posto dole. Ovdje će bome dioničari znat kad potegne. I za razliku od lkpc, ovdje će postojat konkretan razlog za to.
Inače formira se i jedna krasna tehnička formacija, koja u realizaciji daje prvi target na 2xx, ako nekog zanima.
Pa dragi kolege ulagači, čemu toliko nedoumica? Interesantno je kako je nekima ovo previsoka, a nekima i dalje preniska cijena, a neki blage veze nemaju šta da misle o svemu tome i hoće li još cijena padat il rast.
Za ulaganje treba imat pamet, nos i strpljenje, ja samo kažem da se neće ovdje vječno moć kupovat po 170 kuna. Ovo nije lkpc gdje je cijena čas 10 posto gore čast 10 posto dole. Ovdje će bome dioničari znat kad potegne. I za razliku od lkpc, ovdje će postojat konkretan razlog za to.
Inače formira se i jedna krasna tehnička formacija, koja u realizaciji daje prvi target na 2xx, ako nekog zanima.
Dragi perice,
vidim da je skrbnički iz top 10, Hypo banke, počeo prodavati ovu dionicu.
Imaju još 10 366 komada, ako ovako nastave vani su negdje 2015. godine.
Kako će to utjecati na cijenu, mislim to što ovako veliki igrač prodaje, i zašto prodaje netko veliki, ako je to dobra prilika po tebi?
Ne bi li trebalo biti obrnuto?
lp
Dragi perice,
Kako će to utjecati na cijenu, mislim to što ovako veliki igrač prodaje, i zašto prodaje netko veliki, ako je to dobra prilika po tebi?
lp
[/quote]
Možda će hypo svaki dan bit na asku s novih strašnih 250 komada i na taj način plašit ulagače i blokirat cijenu. Možda će to trajat sve do 2020. godine. A onda će možda sve prosut po bidu i srokat cijenu na 50 kuna. A možda je hypo samo nekakav market maker iz sjene. Ko to zna.
Boli me džon šta hypo radi i šta će hypo radit sa svojim dionicama. Oni imaju svoju strategiju, a ja imam svoju. I svoj target.
Inače interesantnije mi je to šta se na temi lkpc pušta svaka diskusija, a ovdje se brišu postovi ko mutavi. Kome smeta?
Dragi perice,
lp
[/quote]
Možda će hypo svaki dan bit na asku s novih strašnih 250 komada i na taj način plašit ulagače i blokirat cijenu. Možda će to trajat sve do 2020. godine. A onda će možda sve prosut po bidu i srokat cijenu na 50 kuna. A možda je hypo samo nekakav market maker iz sjene. Ko to zna.
Boli me džon šta hypo radi i šta će hypo radit sa svojim dionicama. Oni imaju svoju strategiju, a ja imam svoju. I svoj target.
Inače interesantnije mi je to šta se na temi lkpc pušta svaka diskusija, a ovdje se brišu postovi ko mutavi. Kome smeta?
[/quote]
Ja sam vrlo jednosdtavno pitanje postavio, pa ću ponoviti:
Da li je to što je dionicu počeo prodavati veliki igrač iz top 10 dobro ili loše, i kako bi to moglo utjecati na cijenu?Mislim.. taj Hypo je unutra već godinama i sad prodaje, očito ima neke informacije ili mišljenja, koja nisu dobra vezano za tu dionicu?
Drugo je kada jedan perica, ili tamo neki plavi misle, kupuju ili prodaju, ali kad ovakav igrač veliki krene sa prodajom?
Da ima pravih ulagača koji bi na ovim cijenama ušli, nazvali bi u Hypo i pitali za cijeli paket, zar ne?
lp i laku noć
Očekivanje za 2010.:
Luka Rijeka puno će se brže oslobađati kontejnera,
a koji obično blokiraju luku kada se nagomilaju.
Ovo bude smanjilo troškove, a ubrzalo transport robe.
Rezultati su već vidljivi u izvješću za 4Q i jasno je kamo će uskoro vrijednost LKRI [bye]
Ja sam vrlo jednosdtavno pitanje postavio, pa ću ponoviti:
Da li je to što je dionicu počeo prodavati veliki igrač iz top 10 dobro ili loše, i kako bi to moglo utjecati na cijenu?Mislim.. taj Hypo je unutra već godinama i sad prodaje, očito ima neke informacije ili mišljenja, koja nisu dobra vezano za tu dionicu?
Drugo je kada jedan perica, ili tamo neki plavi misle, kupuju ili prodaju, ali kad ovakav igrač veliki krene sa prodajom?
Da ima pravih ulagača koji bi na ovim cijenama ušli, nazvali bi u Hypo i pitali za cijeli paket, zar ne?
lp i laku noć
plavi pogledaj Hypo na KORFu, ako si ikada trgovao njime, i sve će ti biti jasno kako i zašto [smiley]
Očekivanje za 2010.:
Luka Rijeka puno će se brže oslobađati kontejnera,
a koji obično blokiraju luku kada se nagomilaju.
Ovo bude smanjilo troškove, a ubrzalo transport robe.
Rezultati su već vidljivi u izvješću za 4Q i jasno je kamo će uskoro vrijednost LKRI [bye]
To je točno.
3 stvari će dovesti do tog poboljšanja:
1)terminal za prekrcaj drva će se valjda konačno izmjestiti jer je Brajdica još uvjek okupirana onim strehama za drvo. To će značajno povećati manevarski prostor (ja bi rekao jedno 40-50.000 m2)
2)Nasipavanje Brajdice koje je već počelo će dodatno povećati prostor za manipulaciju kontejnerima (ja bi rekao da će se dobiti još dodatnih 40-50.000 m2)
3)kad se ponačno pusti u pogon D404 to će biti značajno skraćenje i ubrzanje puta od brajdice do autoceste i do Škrljeva gdje je pozadinski terminal.
Ako se riješe ove 3 stvari, terminal na Brajdici bi odmah imao kapacitet od cca 250.000 kontejnera, što je sasvim dovoljno za slijedeće 2-3 godine do kad se planira završetak gradnje nove obale na Brajdici i montaža novih dizalica što će podići kapacitet do 500.000 kontejnera.
To je sasvim dovoljno dok se ne izgradi zapadni terminal (ZG obala) na Mlaci (koji će uz sva kašnjenja vjerovatno biti gotov negdje oko 2017-2018) koji će imati kapacitet od dodatnih 700.000 kontejnera.
Znači RGP I i II (Rijeka Gateway Projekt) pokrivaju potrebe za proširenjem kapaciteta do cca 1,2 mio kontejnera što realno nećemo dosegnuti slijedećih 15 godina.
Za daljnje proširenje luke predviđena je gradnja novog terminala na Krku koji bi imao kapcitet 4-5 mio kontejnera i to je strategija za slijedećih 30 godina. Dio te strategije je i nizinska pruga Rijeka-Botovo, novi most Konpno Krk, nova zona Miklavlje, nova riječka zaobilaznica i dr.
Meni se čini odlična strategija.