Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,56 | 922 | 122 | 7,00 | 7,55 | -1,31% |
dali netko prati ovdje ,imamo sellera koji sipa 500 tice jod od prosle godine ,koliko jos toga ima????
dali netko prati ovdje ,imamo sellera koji sipa 500 tice jod od prosle godine ,koliko jos toga ima????
Vjerojatno isti onaj koji i kupuje. Nevjerojatno da cijena uopće nije reagirala na ovo, istina niti jedne poslovne novine to nisu prenjele:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/projekt-prevazan-za-hrvatsku.aspx
, pa je možda termin za lansiranje odgođen za:
Radovi počinju 1. veljače
Obzirom da će se kroz narednih mjesec dana rješavati »papiri« i garancije sa Svjetskom bankom, u kratkom razgovoru s direktorom GP Krka Josipom Purićem doznajemo kako će prvi konkretni radovi na Brajdici započeti 1. veljače 2010. godine. Trenutno su u tijeku pripremni i organizacijski radovi i dogovori sve tri tvrtke koje će raditi na Brajdici. Inače, rok dovršenja je 36 mjeseci, tako da se okončanje radova planira s krajem 2012. godine.
A kakve su to zezancije na lkri? Neko nam suptilno želi reć da se ovo ne kupuje? E stvarno ima svakakih ljudi.
Stavio sam i ja nešta svojih komada tu na prodaju, da vidim hoće bit reakcije, al glavnog prodavača nije to zbunilo. Naravno poslije sam povuko nalog.
[tongue]
Ako netko poklopa ovog lika(vjerojatno fonda) koji iz dana u dan štopa oko 170 do 175, sa par milja kuna se leti u blokadu, a to će se dogodit vrlo brzo kad mediji malo poprate zbivanja unazad mjesec dana i nitko me ne može uvjeriti da kao slučajno to do sada niisu.
Točnije, to će se dogodit kad taj isti to zaželi.
Budimo realni, cijenu ne pokreću novosti već oni koji imaju sredstava i volje da taj pomak naprave. Barem šta se tiče ove dionice.
Točnije, to će se dogodit kad taj isti to zaželi.
Budimo realni, cijenu ne pokreću novosti već oni koji imaju sredstava i volje da taj pomak naprave. Barem šta se tiče ove dionice.
Da, ali isti oni koji imaju love i volje sugeriraju kad će i što će mediji objaviti
http://www.poslovni.hr/136723.aspx
Možda sam trebao ranije reći [lol] , ajd da vidimo
Jel to dobra ili loša vijest za Lkri?
Hvala!
Hvala!
[/quote]
Povoljniji od Kopra
Ukupni promet Luke Rijeka u 2009. je tako, prema prvim procjenama, niži od prethodne godine do 13 posto. Prema riječima predsjednika Uprave Denisa Vukorepe ove godine predviđa se poslovanje u okviru rezultata prošle godine. "Kada govorimo o naturalnim pokazateljima, to znači da se planira promet od oko 5,2 milijuna tona tereta i pozitivan rezultat poslovanja", kaže Vukorepa. Luka Rijeka povećala je konkurentnost zahvaljujući izgradnji novih prometnica, posebno puni profil autoceste na koridoru prema Budimpešti. Krajem prošle godine uveden je i blok-vlak između ta dva grada pa se očekuje usmjeravanje kontejnerskog prometa za mađarsko tržište na riječki prometni pravac. "U novim uvjetima ovaj je pravac najkonkurentniji u odnosu na ostale europske pravce, pogotovo u odnosu na pravac preko luke Kopar i ostale u sjevernom Jadranu", pojašnjava Vukorepa.
Ja mislim da je pozitivno kolega,a osim toga počinju dodatne investicije na LKRI od 01.02.2010, mislim da je vrjednost uloženog oko 170 milijuna kuna
Ja mislim da sve te vijesti ne zanimaju ulagače, il da na njih nemaju efekta. Stvar je opet jasna: nema nitko love ni volje tu ulagat.
Dionica je kao nekakav krš, na periferiji svih događaja, nikog ne zanima, likvidnost očajna, p/e pokazatelj abnormalan i nesaglediv za analizu ( negdje oko 1000 ) i još cjenovno dionica kotira vrlo loše ( bez naznake za rast ) uz konstantno blokiranje na prodaji. Sve skupa izgleda kao loša kombinacija za ulagače. Bez obzira šta generalno društvo iz tog sektora sasvim drugačije ( pozitivnije ) diše.
Imam osjećaj da ovdje trguje samo jedan ulagač i to sam sa sobom i još se nikako ne može dogovorit šta točno želi. Sve u svemu bezveze.
Hvala!
[/quote]
Pa kako će biti dobra, nažalost po vas, pogledajte usporedbu sa Lukom Ploče u istom članku:
"Kada je riječ o planovima za tekuću godinu, u Pločama očekuju porast prometa na razinu od 4 do 4,3 milijuna tona tereta. Do kraja 2010. trebala bi biti dovršena izgradnja novog kontejnerskog terminala u luci "
U 2010. dakle Uprava očekuje povečanje prometa od ca. 35 %. što je odlično, jer u istom članku Luka Rijeka najavljuje isto poslovanje kao i 2009. Bravo!
Usto najavljeno je otvaranje novog terminala.
Btw. za one koji ne znaju, gradi se još jedan terminal ( oni koji su u Pločama mogu to potvrditi ) i to za rasute terete za brodove kapaciteta više od 150 000 t !
Dakle, očekivanja za ovu godinu su:
LKRI 5,2 mil tona,
LKPC 4-4,3 mil tona
Samo kaj po sadašnjnim cijenama Luka Rijeka vrijedi ca. 1,4 milijarde kuna, a Luka Ploče ca. 380 milijuna kuna. O fundamentima da i ne govorimo, Luka Rijeka kudikamo skuplja.