LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega petina šta nam je RBA ponudio – nisam info? Može i na PP.

Nama nista ali njima da.Mislim na upravu.Pa tko im vodi dokap? RBA!

Evo malo da obnovimo znanje………….iz 2007…

Ivica Pavlović: Prema njegovim riječima, Luka Ploče s godišnjim prometom od oko 4 milijuna tona i nerazvijenom infrastrukturom je osuđena na propast. Stoga je Uprava Luke izradila razvojno-investicijski program koji u narednih osam godina predviđa ulaganja od ukupno 267 milijuna eura. Plan predviđa ulaganje u lučku infrastrukturu u iznosu od 91 milijuna eura, te investiranje u lučku opremu od daljnjih 176 milijuna. To bi LP-u s novim terminalima za rasute terete, višenamjenskim kontejnerskim terminalom, terminalu za tekuće terete, novim vezovima i obnovljenom opremom do 2014. godine omogućilo zauzimanje drugog mjesta među lukama na Sredozemlju s godišnjim prometom od preko 11 milijuna tona raznih tereta.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Sa "Komentari trgovanja":

Sutra bi moglo biti zanimljivo trgovanje sa LKPC, netko je na temi LKPC stavio isječak razgovora sa direktorom Pavlovićem, uglavnom nije ista cijena u 1. i 2. krugu… [tongue]

lp

evo isjecak iz razgovora;

Evo, prijepis snimke:

Prvi dio

Mi idemo ovdje u dokapitalizaciju javnom ponudom, mislim da je to najpoštenije i da to otklanja bilokakvu sumnju, bilokakve, ja bi reko, zločeste namijere…ono što je možda ovdje ovdje s naše strane malo nezgodno je da ćemo mi imati vrlo malo utjecaja ili skoro nikakav utjecaj na izbor budućih ulagača ili budućih vlasnika i Luci ploče, javna ponuda znaći da u prvom krugu idu postojeći dionićari a u drugom krugu, sve pravne i fizičke osobe u RH mogu upisati dionice.
Ovajj, dionice će biti po cijeni koje će utvrditi uprava u datom trenutku a ta cijena se utvrđuje po modelu ponuda prilikom prezentacija, ovi financijski investitori su dali, odabrali nekakve okvirne cijene po kojima bi prihvatili da uđu u dokapitalizaciju, to ćemo mi razmotriti i dati ćemo cijenu od-do tako da prvi krug ide po, ako od 800,1200, ne znam, 1500, upis po toj najgornjoj a poslije ako se postigne manje ovima iz prvoga kruga se vraća taj novac, tj. razlika u cijeni.
[/quote]
Dakle dvije stvari:
a) dokapitalizacija neće ići po nominalnoj vrijednosti (400 kn) već po, citiram, "800, 1200, ne znam 1500" kn.
b) u oba kruga će biti ista cijena, tj. ako se u drugom krugu realizira niža cijena nego u prvom, upisnici iz prvog kruga će dobiti nazad razliku u cijeni.

Neda staviti privitak pa sam zamoljevao informatičara – da stavi svima da bude dostupno.
Na radio HRT Dubrovnik je gost bio direktor Luke Ploče – pa govori o cijeni u 1. krugu izmedju 800 i 1500.
U 2. krugu tvrdi neće biti ista cijena – tako se barem isčitava iz njegovih riječi. Još i spominje ako se – valjda u slučaju ne daj bože – u drugom krugu postigne manja cijena, da se razlia vraća onima iz 1. kruga.
Ja sam danas kupio – ovo obećava.

Ovde treba kliknuti na: Save file to your PC: Download

http://www.2shared.com/audio/Eoz8Wa-l/lukaploce.html

Evo, prijepis snimke:

Mi idemo ovdje u dokapitalizaciju javnom ponudom, mislim da je to najpoštenije i da to otklanja bilokakvu sumnju, bilokakve, ja bi reko, zločeste namijere…ono što je možda ovdje ovdje s naše strane malo nezgodno je da ćemo mi imati vrlo malo utjecaja ili skoro nikakav utjecaj na izbor budućih ulagača ili budućih vlasnika i Luci ploče, javna ponuda znaći da u prvom krugu idu postojeći dionićari a u drugom krugu, sve pravne i fizičke osobe u RH mogu upisati dionice.
Ovajj, dionice će biti po cijeni koje će utvrditi uprava u datom trenutku a ta cijena se utvrđuje po modelu ponuda prilikom prezentacija, ovi financijski investitori su dali, odabrali nekakve okvirne cijene po kojima bi prihvatili da uđu u dokapitalizaciju, to ćemo mi razmotriti i dati ćemo cijenu od-do tako da prvi krug ide po, ako od 800,1200, ne znam, 1500, upis po toj najgornjoj a poslije ako se postigne manje ovima iz prvoga kruga se vraća taj novac, tj. razlika u cijeni.

Meni je ovo bezveze, dakle u prvom krugu će dionićari obavezno upisivati i uplačivati po najvišoj cijeni, a ako se u drugome krugu postigne manja cijena od onda će se upisnicima iz prvoga kruga vračati razlika u uplati…dakle zavisno od interesa investitora u drugom, javnom krugu, u kojemu mogu sudjelovati sve pravne i fizičke osobe iz RH, će se određivati cijena dionica nama postojećim dioničarima koji sudjelujemo u prvome krugu [shocked]

Ako se prospekt ne objavi do utorka 25.01, ja prodajem sve svoje dionice pošto-poto, pa neka pravo na sudjelovanje u prvome, povlaštenome krugu dokapitalizacije LKPC uživa neko drugi! [angry]
[/quote]

Prospekt ide nakon skupštine, osim ako ne izdaju nešto kao predprospekt ili daju kakvu informaciju o modelu.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Prospekt mora ići prije izdanja. U članku 351. ZTK su navedeni slučajevi kad se može izbjeći objava prospekta izdanja, ali LKPC ne može iskoristiti niti jednu od tih iznimaka.

Nakon dokapitalizacije/privatizacije cijena dionice može ići samo u jednom smjeru. [smiley]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Nakon dokapitalizacije/privatizacije cijena dionice može ići samo u jednom smjeru. [smiley]

Točno tako. Svi čeznu za dokapima privatizacijama a sad kad imamo 2 u jedan svi se nešto razmišljaju pa prodaju po 1730 i poslije liju suze.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

s koje točke?

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

s koje točke?

Sa uzletišta [thumbsup]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

BLOKADA!

u blokadi????

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

blokada…obrazloženje???

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

New Report

Close