LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

meni nije baš jasno to sa 800-1500 kn. ja npr. sad kupim 100 komada LKPC. koliko ću i po kojoj cijeni ću moći kupiti? još 400 komada po 800 kn? ili 400 komada po 1500 kn?ili se to i dalje ne zna?

Pa ovisi o interesu, neće svi htjeti/moći upisati. Ako bude malen interes, cijena će biti na donjoj granici, dakle bliže 800. Ako bude veliki interes iste dionice će imati cijenu 1500. Nešto slično kao IPO atlantic grupe, isto vrijedi za oba kruga. Samo što će interes u svakom krugu biti bitno različit, s obzirom da veći kupci u drugom krugu postaju strateški partneri. Doista bi bilo dobro da objave neki prospekt sa konkretnim podacima.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

u konačnici treba se pripremiti sa novcima jer će se u protivnome dio paketa "morati" prodavati prije dokapa. ako je omjer 1:4 700kn razlike bi značilo 2800kn po dionici. što i nije malo za nekoga sa paketom od 100 kom.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Neda staviti privitak pa sam zamoljevao informatičara – da stavi svima da bude dostupno.
Na radio HRT Dubrovnik je gost bio direktor Luke Ploče – pa govori o cijeni u 1. krugu izmedju 800 i 1500.
U 2. krugu tvrdi neće biti ista cijena – tako se barem isčitava iz njegovih riječi. Još i spominje ako se – valjda u slučaju ne daj bože – u drugom krugu postigne manja cijena, da se razlia vraća onima iz 1. kruga.
Ja sam danas kupio – ovo obećava.

Ovde treba kliknuti na: Save file to your PC: Download

http://www.2shared.com/audio/Eoz8Wa-l/lukaploce.html

Pa što napisati, osim MOŽE LI BOLJE?? [smiley]
Sada kada je ovo izašlo u javnost, ne vidim razloga da netko prodaje na ovim razinama ( još se nismo niti vratili na 2 000 gdje smo bili kada se prvotno objavila vijest o dokapitalizaciji ), jer na tim cijenam i bez ove sada vijesti očito postoji interes. Sada će svi htjeti kupovati u 1. krugu jer će cijena očito biti niža od one u 2.

[thumbsup] [thumbsup]

BRAVO!

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

u konačnici treba se pripremiti sa novcima jer će se u protivnome dio paketa "morati" prodavati prije dokapa. ako je omjer 1:4 700kn razlike bi značilo 2800kn po dionici. što i nije malo za nekoga sa paketom od 100 kom.

Ljudi zaboravite 2007. i omjere, nema kupnje po nominali niti omjere, sukladno zakonu moći će se za 1 postojeću kupiti 1 nova, a ono što ostane ide u 2. krug ( država ).
Najljepši dio je taj da čak da netko treba prodati, to može napraviti tek kada bude objavljen prospekt i poslije njega, jer dioničar moraš biti 31.1.2011. Ako poslije prodaš, možeš kupiti popovlaštenim uvjetima. Po meni uplata će biti tek negdje u ožujku, tako je bilo sa Ingrom 2006.

[smiley]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Neda staviti privitak pa sam zamoljevao informatičara – da stavi svima da bude dostupno.
Na radio HRT Dubrovnik je gost bio direktor Luke Ploče – pa govori o cijeni u 1. krugu izmedju 800 i 1500.
U 2. krugu tvrdi neće biti ista cijena – tako se barem isčitava iz njegovih riječi. Još i spominje ako se – valjda u slučaju ne daj bože – u drugom krugu postigne manja cijena, da se razlia vraća onima iz 1. kruga.
Ja sam danas kupio – ovo obećava.

Ovde treba kliknuti na: Save file to your PC: Download

http://www.2shared.com/audio/Eoz8Wa-l/lukaploce.html

Evo, prijepis snimke:

Mi idemo ovdje u dokapitalizaciju javnom ponudom, mislim da je to najpoštenije i da to otklanja bilokakvu sumnju, bilokakve, ja bi reko, zločeste namijere…ono što je možda ovdje ovdje s naše strane malo nezgodno je da ćemo mi imati vrlo malo utjecaja ili skoro nikakav utjecaj na izbor budućih ulagača ili budućih vlasnika i Luci ploče, javna ponuda znaći da u prvom krugu idu postojeći dionićari a u drugom krugu, sve pravne i fizičke osobe u RH mogu upisati dionice.
Ovajj, dionice će biti po cijeni koje će utvrditi uprava u datom trenutku a ta cijena se utvrđuje po modelu ponuda prilikom prezentacija, ovi financijski investitori su dali, odabrali nekakve okvirne cijene po kojima bi prihvatili da uđu u dokapitalizaciju, to ćemo mi razmotriti i dati ćemo cijenu od-do tako da prvi krug ide po, ako od 800,1200, ne znam, 1500, upis po toj najgornjoj a poslije ako se postigne manje ovima iz prvoga kruga se vraća taj novac, tj. razlika u cijeni.

Meni je ovo bezveze, dakle u prvom krugu će dionićari obavezno upisivati i uplačivati po najvišoj cijeni, a ako se u drugome krugu postigne manja cijena od onda će se upisnicima iz prvoga kruga vračati razlika u uplati…dakle zavisno od interesa investitora u drugom, javnom krugu, u kojemu mogu sudjelovati sve pravne i fizičke osobe iz RH, će se određivati cijena dionica nama postojećim dioničarima koji sudjelujemo u prvome krugu [shocked]

Ako se prospekt ne objavi do utorka 25.01, ja prodajem sve svoje dionice pošto-poto, pa neka pravo na sudjelovanje u prvome, povlaštenome krugu dokapitalizacije LKPC uživa neko drugi! [angry]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Nema smisla stavljati raspon vezan za interes ako se zna da će ići po najvišoj. Mislim da je ovo nespretno sročena izjava, jer teoretski se može desiti da interes u prvom krugu bude velik, u drugom nikakav, pa bi teoretski moglo biti prvi krug 1500 cijena, drugi krug 800.

Pa ovo za povrat je čisto teoretski da se osigura da u slučaju ne daj bože ( potop burze, 3. svjetski rat i sl. ) cijena u 2. krugu bude manja, razlika se vraća ovima iz prvog kruga, tako da ne mogu biti na gubitku. ALi je očito da će u 2. krugu biti veća cijena, što je i logički, ako se ide po velike pakete, možda i većinske, vidimo koliko se za to plača na slulčaju INE. Premija i to ne mala na postojeću cijenu.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ljudi zaboravite 2007. i omjere, nema kupnje po nominali niti omjere, sukladno zakonu moći će se za 1 postojeću kupiti 1 nova, a ono što ostane ide u 2. krug ( država ).
Najljepši dio je taj da čak da netko treba prodati, to može napraviti tek kada bude objavljen prospekt i poslije njega, jer dioničar moraš biti 31.1.2011. Ako poslije prodaš, možeš kupiti po povlaštenim uvjetima. Po meni uplata će biti tek negdje u ožujku, tako je bilo sa Ingrom 2006.

Kolega plavi, nije baš tako?! Ne sukladno zakonu, već prospektu koji tek čekamo, i ne 1:1 već 1:1,5 ili za 2 kupiš u prvom krugu 3. To je već objavljeno, zar ne?
Osim toga, ako hoćeš sudjelovati u dokapu moraš biti dioničar u srijedu 26.1. a ako hoćeš sudjelovati na Skupštini moraš biti evidentiran kao dioničar u petak 21.1.2011. ili šest dana ranije. I to je već poznato!
U Prijavi za sudjelovanje piše:
"Ovim prijavljujem svoje sudjelovanje na Glavnoj skupštini Luka Ploče d.d. koja će održati 31.siječnja 2011.godine u 11 sati u Pločama, sjedište Društva u Pločama.
Upoznat(a) sam sa činjenicom da ću imati pravo prisustovati i glasovati na Glavnoj skupštini samo ako sam, osim predaje ove prijave, evidentiran kao dioničar kod Središnjeg klirinškog depozitarnog društva 6 dana prije održavanja Glavne skupštine."
[thumbsup]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

Najljepši dio je taj da čak da netko treba prodati, to može napraviti tek kada bude objavljen prospekt i poslije njega, jer dioničar moraš biti 31.1.2011. Ako poslije prodaš, možeš kupiti popovlaštenim uvjetima. Po meni uplata će biti tek negdje u ožujku, tako je bilo sa Ingrom 2006.

[smiley]

lp
[/quote]

Iz Zakona o trgovačkim društvima:

Članak 308.

(1) Svakome dioničaru koji to zatraži mora se dati pravo da upiše onaj dio novih dionica koji odgovara njegovom udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitala društva. Za ostvarenje prava prvenstva pri upisu mora se odrediti rok od najmanje 14 dana.

(2) Prava na upis novih dionica mogu se nekome dati samo pod uvjetom da su očuvana prava dioničara na upis.

Dakle po ZTD-u, svaki dioničar ima pravo da u dokapitalizaciji upiše onaj dio novih dionica koji odgovara njegovom udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu društva, znači ne na svaku jednu postojeću jednu novu.

Ne sukladno zakonu, već prospektu koji tek čekamo, i ne 1:1 već 1:1,5 ili za 2 kupiš u prvom krugu 3. To je već objavljeno, zar ne?

Ne. Nazovite u Luku Ploče i pitajte, oni uopće ne znaju da li će država sudjelovati ili ne.
Svima se mora dati jednako pravo, postojećim dioničarima.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Hvala kolega Doma-goj [thumbsup]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Ne. Nazovite u Luku Ploče i pitajte, oni uopće ne znaju da li će država sudjelovati ili ne.
Svima se mora dati jednako pravo, postojećim dioničarima.

Inače slažem se sa napisanim, no da država namjerava sudjelovati bi li bilo potrebe za drugim (javnim) krugom?

New Report

Close