…Recimo, jednog sam našeg političara koji se nedavno iskrcao čuo da kaže "ma ne vrijedi to ništa…
A šta se političar iskrca s broda u luci Ploče? [lol]
Još jedan "novinar" koji je fasciniran investicijskim pothvatima navodnih političara.
Uvjerljivije bi bilo da ste napisali: Kaže meni neki dan Davor Butković – Kupi ti dionice… [lol]
Poštovani kolege,
mislim da možemo potvrditi o čemu je riječ.
Naime,kako današnji Vjesnik prenosi iz izvora bliskog Vladi , potpredsjednik Vlade za investicije je u prvih tjedan dana mandata imao niz ozbiljnih sastanaka s mogućim stranim investitorima. Premijerka Kosor je poručila da će svi projekti biti realizirani putem javnih natječaja.
Kad to krene…
Ne ide po 400, vec prosjek nekakav.Zbog toga da ostane sto vise za velike. Nema upisa u 2. krugu malima.
U jednoj crti sve rečeno a gledajuć zadnjih dana promet poklapa se sa ovim postom kolege -ZASADA- pozz kolega pley boy mogli ste još otvorit 4-5 nikova da budete uvjerljiviji u svom smješnom naumu.pozz kolega jjef izgleda da je netko pročita i proučio prospekt pa se tovari lagano neka neka je da cjena neskače ekstra ali kad i mi proučimo prospekt bit će ekplozija cjene a prospekt tek 31,01.2011 do tada laganim koracima 25xx-27xx.
[/quote]
To jednostavno nije točno!
Prijedlog je da u drugom krugu mogu sudjelovati sve pravne i fizičke osobe koji na dan donošenja odluke imaju prebivalište u Hrvatskoj!
Ne ide po 400, vec prosjek nekakav.Zbog toga da ostane sto vise za velike. Nema upisa u 2. krugu malima.
U jednoj crti sve rečeno a gledajuć zadnjih dana promet poklapa se sa ovim postom kolege -ZASADA- pozz kolega pley boy mogli ste još otvorit 4-5 nikova da budete uvjerljiviji u svom smješnom naumu.pozz kolega jjef izgleda da je netko pročita i proučio prospekt pa se tovari lagano neka neka je da cjena neskače ekstra ali kad i mi proučimo prospekt bit će ekplozija cjene a prospekt tek 31,01.2011 do tada laganim koracima 25xx-27xx.
[/quote]
To jednostavno nije točno!
Prijedlog je da u drugom krugu mogu sudjelovati sve pravne i fizičke osobe koji na dan donošenja odluke imaju prebivalište u Hrvatskoj!
[/quote]
Da, ali izdati se može maksimalno 330 000 dionica, tako da će se raditi alokacija.
Pretpostavka je da će dati institucionalnim investitorima, a ne Peri i Bari.
Pitanje je i koja će biti cijena u 1. a koja u 2. krugu.
lp
Alokacija će se raditi ukoliko interes bude veći od ponude novoizdanih dionica a alocirati se može na više načina tako da i Pero i Bara i Šime i Jure dobiju svoj dio.
Koji k. više ćekaju sa objavom prospekta [angry]
prodaja je slabašna. nemaju ljudi interesa prodavati po ovim cijenama. drugi tjedan smo debelo iznad ovih razina imho.
Alokacija će se raditi ukoliko interes bude veći od ponude novoizdanih dionica a alocirati se može na više načina tako da i Pero i Bara i Šime i Jure dobiju svoj dio.
Kolega, prospekt se objavljuje nakon odluke Glavne skupštine, ne može se objavit prospekt za nešto što još nije odlučeno.
Ukoliko interes u drugom krugu bude veći od ponude, alokacija na način da se izvrši proporcionalno umanjenje upisanih dionica u drugom krugu?
Kolega, prospekt se objavljuje nakon odluke Glavne skupštine, ne može se objavit prospekt za nešto što još nije odlučeno.
[/quote]
Uprava uz suglasnost Nazornog odbora donosi odluku o prijedlogu prospekta koji ce se objaviti na Glavnoj skupstini.
[/quote]
To mi je nelogično, kako će dioničari na Glavnoj skupštini odlučivati o nećemu s ćime nisu ranije upoznati ?
Baš ćitam zakon i po Članku 351.mislim da uopće nije bilo potrebe za prospektom…
Ponuda vrijednosnih papira javnosti i objavljivanje propisanih informacija
Članak 342.-395.
Vaš link
[/quote]
Uprava uz suglasnost Nazornog odbora donosi odluku o prijedlogu prospekta koji ce se objaviti na Glavnoj skupstini.
[/quote]
znaci prijedlog i najava prospekta bi svakako trebala biti prije skupštine kako bi se o tom prijedlogu mogla donijeti odluka na skupštini…. 🙂 ?
[cool]
Za prvi krug dokapa zaista ne treba prospekt:
članak 351. st. 9.
"dionica koje se:
– izdaju postojećim dioničarima, po osnovi povećanja temeljnog kapitala iz sredstava društva…"
Mislim da je jedini cilj sadašnjih vlasnika i uprave što brže i lakše prikupiti znatna novčana sredstva pa će u prvom krugu ponuđena cijena zaista biti određena bez objave prospekta. Netko je već napisao da je kap. Pavlović na DR-a najavio nominalnu cijenu u prvom krugu. Ima logike sa stajališta vlasnika i uprave. Neće tu biti niti može skrivenih namjera i podjela na velike i male ulagače.
Mislim da će se raditi prospekt za dokap u drugom krugu i odrediti raspon cijene s preduplatama potencijalnih ulagača te potom objava konačne cijene. U drugom krugu će zacijelo u rasponu biti uključen bonus koji bi trebao snažnije privući ulagače.
A svi mi znamo da će cijena dionice nakon završetka dokapa bit određena na ZSE, temeljem ponude i ukupne potražnje. Sve ostalo su plod mašte, želje i naklapanja… Ovo je čist posao i dobra zarada.
Skeptici su isključeni iz ovg posla. [thumbsup]