Dokap ce svakako biti na oko 400 kn, to je vec ocito, medjutim ostaje otvoreno pitanje kako ce se trzisna cijena razvijati nakon sta padne potraznja uzrokovana upravo ovim modelom dokapa, vidljivo na grafu posljednjih tjedana, te koja ce tendencija prevladati …
Ona otprije, neka nova ili stagnacija, a to nitko od nas ne moze znati.
Jedno je sigurno, kupnja LKPC na ovoj cijeni ne moze se nazivati jeftinom, jer ne vrijedi duplo u odnosu na 3. mj 2009. kada se trzila na razinama duboko ispod 1000.
Moje predvidjanje je da ce se nakon dokapa spustiti barem do 1200, a ako nastane histerija na izlazu, mozda i nize.
Kao i uvijek, prvi i najpametniji ce najbolje proci – kupovali su po 1200, ukupno ce ih kostati dionica cca 830, a izaci ce na oko 1200, mozda i 1300.
Medjutim oni koji kupuju sada, na 1600 u pravilu se nece mnogo promijeniti kao osobe kroz mjesec dana, pa ce i tada biti kolebljivi kao sada, i prodavati tek nakon sta se ovi prvi, odlucni iskrcaju, dakle na razinama 1100, 1000 mozda i nize.
A 1600+400+ nesto sitno preko 1600 i preko 400, je sveukupno 1000 i nesto sitno po dionici.
Na izlazu nizem od 1100 radi se o gubitku u smislu investiranja novca, tek na 1150 prema 1200 mozemo pricati o nekoj dobiti vecoj od kamatnih stopa.
A ako vi gospodo ovdje mislite da ce se trzisna dionica nakon dokapa zadrzati na 1600, pa i vise, svaka vam cast.
Zelim da svi lijepo omastite brk u Novoj godini, ja sam na ovome zakasnio, a sadasnjim kupcima drzim fige, samo hrabro momci!!
Ima hrabrih ne brini. eto ti onaj šta je uletio sa 90 komada. Taj sigurno nije zakasnio.
uffff,umorio sam se pokusavajuci shvatiti vase razmisljanje ne ono sta ste napisali vec kako razmisljate i nista nisam razumio.Jedino mi je bila jasna cestitka na kraju.
Hhmmm, kolega jeff, ako je sve osim drugog kruga ‘pušiona’, onda je za Luku općenito upitan uspjeh dokapa?! Mislim da je Luka vrlo solidna i perspektivna tvrtka pa bilo kakav investicijski zahvat ne može biti promašaj. U zainteresiranost uopće ne sumnjam!!!!
Sa svim ostalim se slažem, čak mislim da će u prvom krugu cijena biti nominala (ili nešto malo veća), dok će cijenu u drugom krugu odrediti interes svih potencijalnih ulagača.
Zacijelo će odrediti raspon cijene, primjerice od 440 – 560 kn, a zainteresirani će morati uplatiti maksimalni polog do nekog određenog roka.
Konačnu cijenu u drugom krugu tako će odrediti suma potencijalnih uplata.
A trgovina na burzi će se odvijati nesmetano… pa će biti jako interesantno?!
Jedno je sigurno, kupnja LKPC na ovoj cijeni ne moze se nazivati jeftinom, jer ne vrijedi duplo u odnosu na 3. mj 2009. kada se trzila na razinama duboko ispod 1000.
Bravo kolega, uzeli ste za referentnu cijenu dno dna krize na TK u Hrvatskoj, kako su stvari krenule početkom 2009. ne bi me čudilo da je Crobex tada došao na 1000 bodova, a uzimat te razine kao neke fer vrijednosti dionica je jako neozbiljno, da ne kažem nešto drugo. [rolleyes]
Ne ide po 400, vec prosjek nekakav.Zbog toga da ostane sto vise za velike. Nema upisa u 2. krugu malima.
Dokap ce svakako biti na oko 400 kn, to je vec ocito, medjutim ostaje otvoreno pitanje kako ce se trzisna cijena razvijati nakon sta padne potraznja uzrokovana upravo ovim modelom dokapa, vidljivo na grafu posljednjih tjedana, te koja ce tendencija prevladati …
Ona otprije, neka nova ili stagnacija, a to nitko od nas ne moze znati.
Moje predvidjanje je da ce se nakon dokapa spustiti barem do 1200, a ako nastane histerija na izlazu, mozda i nize.
Kao i uvijek, prvi i najpametniji ce najbolje proci – kupovali su po 1200, ukupno ce ih kostati dionica cca 830, a izaci ce na oko 1200, mozda i 1300.
Medjutim oni koji kupuju sada, na 1600 u pravilu se nece mnogo promijeniti kao osobe kroz mjesec dana, pa ce i tada biti kolebljivi kao sada, i prodavati tek nakon sta se ovi prvi, odlucni iskrcaju, dakle na razinama 1100, 1000 mozda i nize.
A 1600+400+ nesto sitno preko 1600 i preko 400, je sveukupno 1000 i nesto sitno po dionici.
Na izlazu nizem od 1100 radi se o gubitku u smislu investiranja novca, tek na 1150 prema 1200 mozemo pricati o nekoj dobiti vecoj od kamatnih stopa.
A ako vi gospodo ovdje mislite da ce se trzisna dionica nakon dokapa zadrzati na 1600, pa i vise, svaka vam cast.
Zelim da svi lijepo omastite brk u Novoj godini, ja sam na ovome zakasnio, a sadasnjim kupcima drzim fige, samo hrabro momci!!
jako Vam lijepo stoji dudica kao novom korisniku…no lijepo Vam je napisao gospodine PETINA…pokušavam shvatiti Vaše brojke i način razmišljanja ali stvarno ne ide pa ne ide..
za nebilivet [shocked]
kao prvo, u prvome krugu se može upisati dionica onoliko sa koliko sudjelujete u temeljnom kapitalu i niti jednu više
kao drugo, u drugome krugu može sudjelovati svekoliko hrvatsko pučanstvo po najvjerojatnije istim cijenama kao i dioničari u prvome krugu
i kao treće, ukoliko nije unaprijed dogovoreno sa fondovima, svaka cijena preko 100eura dovodi dokap u pitanje, pa tko od vas bi dokapitalizirao po 1000kn a kamo li tek po prosjecnoj tržišnoj
ovdje se jedino isplati pričekati prospekt i vidjeti uvjete drugoga kruga pa sudjelovati samo u njemu, sve ostalo je garantirana pušiona
najvjerovatnije?! odkud vam ovo najvjerovatnije?! imate neki izvor?! neku informaciju?! ili iz šalice se to vidi?!
hahahah što su sve neki u stanju napisati na papir (čitaj forum)… to je nevjerovatno.
prvi krug garantirana pušiona..a drugi krug se isplati čekati?!
šta je da je svaka čast…
a znamo dobro da papir trpi sve i svašta ( čitaj forum )
ostajte vi meni dobro u novoj godini..ali manje jalni i zavidni.
Lijep pozdrav
za nebilivet [shocked]
kao prvo, u prvome krugu se može upisati dionica onoliko sa koliko sudjelujete u temeljnom kapitalu i niti jednu više
kao drugo, u drugome krugu može sudjelovati svekoliko hrvatsko pučanstvo po najvjerojatnije istim cijenama kao i dioničari u prvome krugu
i kao treće, ukoliko nije unaprijed dogovoreno sa fondovima, svaka cijena preko 100eura dovodi dokap u pitanje, pa tko od vas bi dokapitalizirao po 1000kn a kamo li tek po prosjecnoj tržišnoj
ovdje se jedino isplati pričekati prospekt i vidjeti uvjete drugoga kruga pa sudjelovati samo u njemu, sve ostalo je garantirana pušiona
Tako je kolega ništa bez prospekta nemojte ulagat nego kad ga ljepo objave vi ga ljepo pročitajte onda ga stavite na forum onda se postavite na vaši realni 1111,11kn pa pogledajte nakon desetak minuta kako reagira dionica na obavjest-SMJEŠNO-Kolega pa kako kažu što bude veći interes za lkpc tako će se i cjena nominale povećavati minimala je 400kn što interes veći cjena veća.Da pavlović srlja u dokap bez plana čekajuć da je mi mali dokapitaliziramo NEBUDI SMJEŠAN a izbori se bliže nema se mjesta ni vremena za pogreške -nego uzmi ili ostavi.pozz
Pričekajmo još malo pa da vidimo kako se to ne isplati kupovati po ovim cijenama.[proud]
Samo vi čekajte prospekt ali tada nećete stići po ovim [lol] cijenama.
Hhmmm, kolega jeff, ako je sve osim drugog kruga ‘pušiona’, onda je za Luku općenito upitan uspjeh dokapa?! Mislim da je Luka vrlo solidna i perspektivna tvrtka pa bilo kakav investicijski zahvat ne može biti promašaj. U zainteresiranost uopće ne sumnjam!!!!
Sa svim ostalim se slažem, čak mislim da će u prvom krugu cijena biti nominala (ili nešto malo veća), dok će cijenu u drugom krugu odrediti interes svih potencijalnih ulagača.
Zacijelo će odrediti raspon cijene, primjerice od 440 – 560 kn, a zainteresirani će morati uplatiti maksimalni polog do nekog određenog roka.
Konačnu cijenu u drugom krugu tako će odrediti suma potencijalnih uplata.
A trgovina na burzi će se odvijati nesmetano… pa će biti jako interesantno?!
ratus, naravno da je sve osim drugog kruga pušiona, u prvome krugu se upisuje nekih 1,4 za jednu a u drugome krugu ne bi trebalo biti nikakvih cjenovnih razlika od prvoga kruga nego količinu uvjetuje interes, kao i u ipo HT, Atgr itd.
zato i kažem da treba čekati prospekt pa odlučiti a ne bubati paušalije, ako dokap ide po 111.11kn onda ide za sve po 111.11kn za sve, eventualno se u prospektu može propisati neki popust dioničarima u nekom postotku ali zbog gladi lkpc za novcima, to neće biti neki sconto.
sve ove kalkulacije da će se u drugome krugu dionice licitirati su najobičnija glupost, dionice se licitiraju na tržištu a prospektom se određije vrijednost.
ajde sada guzbaj [kiss]
i dalje je indikvativno da dolazite na ovu temu samo kad dionica raste 🙂 [lol]
vi i jos pojedini "znalci" "specijalci" …i itd.
ostajte vi nama i dalje dobro i zavidni i jalni [lol]
puno srece u sljedećoj godini s svojim stavovima i vrlim znanjem.
a pošto ste na ovoj temi samo kad LKPC raste..onda je 1/1 da ćete na ovoj temi u siječnju biti jako česti gost! a nakon toga niz opravdanja …nije se moglo znati i imatelji su imali "SREĆU" ….