LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

PODSJETIMO SE KAKO JE TO IZLEDALO 2007 GOD.I PROANALIZIORAJTE MALO.

Za zatvaranje financijske konstrukcije gradnje novog treminala EBRD je Luci Ploče odobrio 11,2 milijuna eura Europska banka za obnovu i razvitak odobrila je 11,2 milijuna eura zajma Luci Ploče za zatvaranje financijske konstrukcije projekta gradnje novog terminala za kruti teret. Nakon turbulentnog prošlog tjedna za dionicu Luke Ploče, začinjenog zbunjujućim istupima vezanim uz odgođenu skupštinu na kojoj bi se trebalo odlučivati o dokapitalizaciji, ta je jučerašnja objava prisnažila pozitivnom raspoloženju prema pločanskoj dionici. Na otvaranju ovotjedne burzovne trgovine cijena joj je do sredine dana porasla 5,6 posto u odnosu na petak (na 5600 kuna), i to uz solidnih 1,6 milijuna kuna prometa. Kako se ističe u EBRD-u, gradnja novog terminala najvećoj će luci na južnom Jadranu omogućiti otklanjanje postojećih operativnih uskih grla u pretovaru krutih tereta i time olakšati ispunjavanje postojećih i budućih zahtjeva tržišta. To je ujedno sastavni dio programa širenja Luke Ploče koje će, prema ocjenama EBRD-a, rezultirati povećanjem obujma trgovine do 2010. godine na 7,2 milijuna tona godišnje. Usporedbe radi, u 2004. promet je bio oko dva milijuna tona, a u prvih devet mjeseci dosegnuo je 3,1 milijun tona ili upola više nego u istom lanjskom razdoblju. I većina ostalih pokazatelja bilježi visoke postotke rasta, od 22 posto većih prihoda do dvostruko veće dobiti u odnosu na lani. Program širenja Luke Ploče pokrenula je hrvatska vlada, a EBRD ga sufinancira u suradnji sa Svjetskom bankom (SB je već ranije odobrio 58,8 milijna eura zajma), uz Republiku Hrvatsku kao jamca. Financiranjem projekta proširenja Luke Ploče EBRD i SB će poduprijeti razvoj trgovine duž koridora Vc koji će povezati Hrvatsku s tržištima u Europskoj uniji, ističu u EBRD-u. Kako je lokalnim novinarima prošli tjedan izjavio predsjednik Uprave Luke Rijeka Ivan Pavlović, vrijednost cjelokupnog projekta, s planom realizacije do 2014. godine, veća je od 260 milijuna eura, s tim da bi terminale trebale graditi Lučka uprava Ploče i Luka Ploče d.d. po modelu javno-privatnoga partnerstva. Pavlović je rekao i kako se u Pločama uskoro očekuje početak izgradnje dvaju terminala, kontejnerskoga i terminala za rasute terete.

Još prilikom odgode izvanredne skupštine objasnio je pak da je razlog njezine odgode "potreba usuglašavanja produljenja prioritetne koncesije Luke Ploče na budućem višenamjenskom kontejnerskom terminalu". Pojednostavljeno, država, odnosno Lučka Uprava bila bi zadužena za ulaganja u infrastrukturu, dok bi se Luka Ploče (također u većinskom, 61-postotnom državnom vlasništvu) kao lučki operater koji Lučkoj Upravi plaća koncesijske naknade pobrinula za tzv. suprastrukturu (skladišta, tračnice, dizalice isl.). Za planirana ulaganja same Luke Ploče dokapitalizacija je, objašnjavaju upućeni, ocijenjena logičnijim izborom od zaduženja zbog činjenice da je tvrtka samo koncesionar, odnosno zbog pitanja upisa hipoteke. Kako je već poznato, Uprava i Nadzorni odbor Luke za izvanrednu su skupštinu, prvotno sazvanu za 26. studenoga i potom odgođenu za 25. siječnja, u konačnici predložili dokapitalizaciju kojom bi se temeljni kapital povećao za 125 milijuna kuna, sa 89 na 214 milijuna. Skupštinski je prijedlog da se uz postojećih 222.614 dionica izda novih 312.500 dionica koje bi plasirale privatnom ponudom postojećim dioničarima, i to po nominalnih 400 kuna po dionici. Model dokapitalizacije pokazao se izdašnim izvorom špekulacija, nesporazuma i nemuštih tumačenja. Za početak, snažan rast cijene koji je uslijedio s prvom najavom dokapitalizacije mnogi su pripisivali nagađanjima da država s pravima po svom dioničkom udjelu neće sudjelovati u dokapitalizaciji. Takve su se špekulacije dijelom naslanjale i na obvezu privatizacije (smanjenja državnog udjela) koju je Vlada preuzela prilikom ugovaranja zajma sa Svjetskom bankom, premda je tom prilikom definir

I dalje nema promjena u top 10:

Važeći podaci za uredovni dan 21.12.2010 .

LUKA PLOČE D.D./REDOVNE DIONICE LKPC-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.780 44,37 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HZMO 37.493 16,84 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 14.314 6,43 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. PBZ D.D. 3.567 1,60 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.820 1,27 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.131 0,51 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
7. JAZIDŽIJA MARKO 1.044 0,47 Osnovni račun SINJ, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 983 0,44 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. GRIZELJ MIRO 908 0,41 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 859 0,39 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 72,73

lp

to je jako bitno….dok ekipa iz top 10 shorta…..ti zoves hanfu… [lol] [lol] [lol] [lol]
[/quote]

Kolega, ne znam da li ste u nekom posebnom stanju ili vam nedostaje nešto u glavi.
Nemojte ovo shvatiti kao uvredu, jer ona to nije, naime, kako drugačije komentirati ovakav post?

DAkle, za one kojima se neda ulaziti što i kako, samo ukratko:

1. Nitko ne prodaje iz top 10, a vi napišete da u top 10 shortaju?
Kolega inverter, kako šortaju, ako nema prodaje, dajte nam to pojasnite?
2. Tko zove Hanfu, o ćemu vi to, jel vas bunika primila, što vam je?

Kako vam nije neugodno javiti se na ovoj temi i još mene komentirati, kao prvo znate da nismo al pari, po bilo ćemu, a pogotovo ne po znanju o tržištu kapitala, drugo, dok sam ja kupovao ovu dionicu između 1200-1400 vi ste se sprdali kako ide ispod 400 kuna. Pogledajte sada cijenu ( 1600 a bilo je neki dan i 1700 i više ), pa kolega inverter da li vama nije neugodno? Stalno griješite, skoro sve ste izgubili na ovoj burzi, trebas samo prolistati temu što smi tržili, pa da se vide katastrofalne odluke koje ste donijeli. I sad solite tu pamet nama kojima niste niti do koljena? Pa dajte si nađite nekoga tko je na vašem nivou, mentalnom i inom, ostaavite mene i ostale ozbiljne investitore na miru, zar ne shvačate da ste dosadni?
Vi stalno griješite, pa ću vam napisati prigodnu,

Kaže se ( Ciceron ) – Griješiti je ljudski,ustrajati u pogrešci je idiotski.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kao što to uvijek biva, dežurni katastrofičari lupat će po asku kad shvate da su bili u krivu…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

teško da će se ovdje puno naći budalaša koji će prodavat po ovim cijenama, svi znamo da će kroz mjesec dana LKPC biti na 2000 kn, od shortanja nema koristi, možeš samo ostat bez dionica pa plakati

plavi @ ajmo oklada koju si nudio nekom tehnicaru ,,JA JE PRIHVACAM u svezi prinosa 2010 u postocima naravno , buduci da si nudio cifru 5:1 ,jer nismo al pari.. MOZE !!!!

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

plavi @ ajmo oklada koju si nudio nekom tehnicaru ,,JA JE PRIHVACAM u svezi prinosa 2010 u postocima naravno , buduci da si nudio cifru 5:1 ,jer nismo al pari.. MOZE !!!!

gdje je odgovor na pitanje o konstataciji koju ste postavili u vezi shortanja?!
Covjek Vam je postavio legitimno pitanje vezano za shortanje, a vi ignorirate…

Mene zivo zanima gdje vi vidite shortanje i na temelju cega to pretpostavljate kad nema jedne jedine promjene u jednoj dionici u top10?!?!?!??!

++Računanje matematičara Hairije: 60 / 1200 * 100 = 2 % ; 1050 - 30 % = 700 ....niz će se nastaviti novim pothvatima!!!

Dobro kolega, nemojte se žestiti, šteti vam zdravlju, polako..
Dakle, ok, može… evo što trebate napraviti, kako bi bilo sve transparentno:

Prikupiti sve svoje postove na temi tehnička analiza gdje ste stavljali procjene koja će dionica gore dolje ( lijevo desno, svejedno .. ), odnosno tzv. grafiće.. na temelju toga prikupiti popratnu dokumentaciju iz koje je vidljivo da ste na temelju toga investirali, naravno stanje cjelokupne imovine od brokerske račune ( izvode ). Za sada mi ne pada više ništa na pamet. Ja ću priložiti sa svoje strane sve što je potrebno, zamolit ćemo moderatore da nam pomognu.

Kad sve to skupite javite se, prvo bi trebali kod bilježnika ovjeriti papire oko oklade.
OK?

[thumbsup]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ok.moze ..necemo vise temu zatrpavati….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Netko lijepo skuplja. Veliki nalog na ask i postavljanje na bid. Inteligentno. Pogotovo sad kad ljudi svašta misle prodat pa na Inu [rolleyes]. Samo sad je to već malo prekasno.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Evo zaželila nam i Uprava Luke Ploče čestit Božić – opet smo blizu 1 500 kuna, bravo.
Rekao sam ja da će biti ovdje još kamikaza i specijalaca.

Kako i ne bi kada imamo tako sposobnu Upravu društva, koja je nesposobna objaviti transparentno sve vezano za dokapitalizaciju.

Jer ovdje je sve moguće, a kapital očito ne voli ići tamo gdje je ne zna što ga ćeka.

Bravo, svaka čast, nema šta.. nemojte slučajno objaviti cijenu prije skupštine, da ne bi nedaj bože donijeli što dobroga dioničarima, objavite nakon skupštine ( kada je već kasno, i kada cijena bude gdje već bude, bilo gore bilo dolje ).

Sretan Božić !

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

uzeo si mi riječ iz usta.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Sretan Božić svima [smiley]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

New Report

Close