Imali smo primjer kolege plavog koji je smanijo izlozenost sta smatram sasvim O.K. i ja sam mislio ali sam predhodno pogledao neke parametre i odlucio da ne.Kupovao sam ali ne vece kolicine.
PITANJE:
Kolega mislio sam da su vam parametri isti ,dali možete pojasniti koji su to parametri koji su kolegu plavog naveli na prodaju a vas na suzdržanost i pojačavanje pozicija,ako je suditi po vašem pisanju.
@PETINA
Imali smo primjer kolege plavog koji je smanijo izlozenost sta smatram sasvim O.K. i ja sam mislio ali sam predhodno pogledao neke parametre i odlucio da ne.Kupovao sam ali ne vece kolicine.
PITANJE:
Kolega mislio sam da su vam parametri isti ,dali možete pojasniti koji su to parametri koji su kolegu plavog naveli na prodaju a vas na suzdržanost i pojačavanje pozicija,ako je suditi po vašem pisanju.
Mogu odgovoriti samo u svoje ime.
Koristeci analize odlucio sam ostati jer mislim da je pitanje dana kada ce prospekt izaci u javnost te da mi se ne isplati izlagati riziku zarade od 7-8% jer to isto mogu izgubiti ako zakasnim ponovo uci.
Sta se tice plavog njega smatram odlicnim ivestitorom.Koje parametre on koristi to ne mogu znati ali vam mogu potvrditi da se osobno nismo nikada vidjeli.
lacoste@
svatko radi kako misli da je najbolje.
Nedavno ( bila je srijeda) sam napisao kako mislim da ce biti PETAK DAN ZA METAK a objava o dokapu je bila u cetvrtak oko15h te je u petak bio spektakl.
Također sada mogu napisati kako ce nam ovaj (24.petak radi se do 13 h) tjedan biti izuzetno interesantan za ovu dionicu.Mnoge stvari bi nam trebale biti jasnije !!!!
p.s.
cisto iznosim svoje misljenje.
Drugi dio – nastavak
Za nas bi bolje bilo, odnosno imali bismo veću sigurnost da dionica neće pasti nakon dokapitalizacije kada bi dokap. išla po zadnjem tromjesjećnom trgovanju – npr :
1600 prosjek + 1 dionica u dokap. po 1600 = 3200 : 2 = 1600 kn
Čak i Luci bi na kraju bi trebalo biti svjedno – ako ide po 1 : 4 za 400 kn = 1600 kn , ili 1 :1 = 1600 kn, oni svakako dobivaju svoj novac i zaštitili su male dioničare.Ovako smo u nedoumici dali se uopće isplati upisati, a poznavajući rad naše vlade nevjerujem ništa !
Ima jako zanimljivih pogleda na razvoj situacije moj je NEVIDIM NAS U DRUGOME KRUGU jer će biti velika potražnja za ovo malo dionica zašto iz razloga što vidim dobru priliku za ulazak većih investitora koi su spremni pristojno platit dionicu lkpc kao naprimjer realna cjena po dionici 24xx-26xx scenari kao na INI-onda ljepo sudjeluju u dokapu i na svaku postojeću dionicu dobiju 1,5 komada po 400kn –znači ima 2,5 dionica za 30xxkn što bi značilo poslje dokapa njegova dionica vrijedi 12xxkn Daljni scenari bi bio privatizacija a sigurno ne za te novčiće – što je za očekivat e sada kako se kaže svak zase travu pase.
Dok ne izađe prospekt sve su to samo pusta naklapanja….postoji mali milijun mogućih opcija…
A kada izađe, onda je kasno jer tada dionica leti… u blokadu.
Normalno negativnu ne ?
Ako već mora u blokadu, onda je izvjesnija negativna blokada i to iz više razloga:
– dionica je uglavnom optimistićno odradila prijedlog dokapitalizacije
– prijedlog je jasan u dijelu kako će se dokapitalizacija provesti
– nejasan je jedino u vrijednovanju novih dionica u prvom i drugom krugu
Kako primjećujem da više nickova plasira izjave tipa kao "prospek će biti super" i "vidjeti ćete kada prospekt izađe", lijepo bih molio da se ti nickovi izjasne oko pogodnosti koje bi takav prospekt trebao ili mogao donijeti jer je okvir dokapitalizacije već predložen, objavljen u NN i do skupšine je nepromijenjiv.
Ako već mora u blokadu, onda je izvjesnija negativna blokada i to iz više razloga:
– dionica je uglavnom optimistićno odradila prijedlog dokapitalizacije
– prijedlog je jasan u dijelu kako će se dokapitalizacija provesti
– nejasan je jedino u vrijednovanju novih dionica u prvom i drugom krugu
Kako primjećujem da više nickova plasira izjave tipa kao "prospek će biti super" i "vidjeti ćete kada prospekt izađe", lijepo bih molio da se ti nickovi izjasne oko pogodnosti koje bi takav prospekt trebao ili mogao donijeti jer je okvir dokapitalizacije već predložen, objavljen u NN i do skupšine je nepromijenjiv.
Apsolutno se slažem sa vama kolega a to pokazuje i bid, prospekt je jasan i oni koji ga ne znaju pročitati zbrajaće minuse.