LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zaboravite drugi grug u drugom grugu upisuju institucionalni investitori.

u drugom krugu imaju pravo upisa SVE pravne i fizičke osobe sa sjedištem/prebivalištem u RH

Zaboravite drugi grug u drugom grugu upisuju institucionalni investitori.

u drugom krugu imaju pravo upisa SVE pravne i fizičke osobe sa sjedištem/prebivalištem u RH

To nitko ne osporava a tko će upisati bumo vidjeli.

Drugi dio – nastavak

Za nas bi bolje bilo, odnosno imali bismo veću sigurnost da dionica neće pasti nakon dokapitalizacije kada bi dokap. išla po zadnjem tromjesjećnom trgovanju – npr :

1600 prosjek + 1 dionica u dokap. po 1600 = 3200 : 2 = 1600 kn

Čak i Luci bi na kraju bi trebalo biti svjedno – ako ide po 1 : 4 za 400 kn = 1600 kn , ili 1 :1 = 1600 kn, oni svakako dobivaju svoj novac i zaštitili su male dioničare.Ovako smo u nedoumici dali se uopće isplati upisati, a poznavajući rad naše vlade nevjerujem ništa !

Zemljo otvori se!!!!
Da upadnem u rupu i da se poštedim svega.

1. AKO bude po 400, to je isti model kao i 2007. uz jednu razliku, a to je 2. krug, sada u 2. krugu mogu sudjelovati svi. Međutim, razmislite malo, ono što ne bude upisano u 1. krugu – ako nešto ostane , neće upisati plavi i ruki, već institucionani investitori / strateški ulagač. Jel da da je to logički? Dakle, ako bude po 400, onda je ovo u 2010. gotovo isto kao i 2007. Pogledajmo što se dogodilo 2007. kada je krenulo sa dokapitalizaciojom. Prva najava dokapitalizacije bila je u svibnju 2007. :

http://www.poslovni.hr/forum/lkpc-luka-ploce-dd-617-pg14.aspx

Tada se cijena kretala oko 2500-2700 kuna.

Do famozne propasti dokapitalizacije, cijena je dosegnula 6500 kuna:

http://www.poslovni.hr/vijesti/dokapitalizacija-luke-ploce-na-ledu-60350.aspx

Neki će reći, bila su druga vremena, ali povijesni podaci goovre drugačije:

Crobex 28.05.2007. – 4883
Crobex 29.10.2007. – 5241 ( kada je odgođena glavna skupština LKPC zbog problema sa državom )

Dakle u tom razdoblju 2007. kada je bila u igri dokapitalizacija po 400 kuna Crobex je porastao 7,3 %
U istom tom razdoblju Luka Ploče je zbog najava i objave dokapitalizacije porasla ca. 150 % ( a tada se nije niti znalo da li će država to prihvatiti ili ne, a što se sada zna ).

Pitanje: Ako je tada bilo tako, zašto bi sada bilo loše ako bude po 400?

2. Zašto mislite da će cijena pasti po toj Vašoj matematici?
Mislite da će dioničari sami sebe oštetiti? Zaboravljate i važnu stvar, institucionalni, a pogotovo strateški partner u tom slučaju ne prodaju, već samo dokupljuju kada padne, što će amortizirati pad. Ne kažem da neće biti pada, ali ove brojke o kojima Vi pišete su daleko pretjerane.

Eto.. nadam se da sam Vas barem djelom razuvjerio, ako nisam uvijek možete prodati na burzi, vidite da interesa ima zadnjih dana.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

lepi pozdrav imetnicima dionice lkpc

ovih dana če napetost oko dionice lkpc biti sve veča,
– kao prvo če se stvarati pozicije,
– kao drugo u igru ulazi neki veli,… tako, da bi vas zamolila, da se malo strpite, pa čemo onda biti svi veseli i pričati o cijeni lkpc, i o tome, kako je barem nešto ljepo za početak nove godine.

to je moje osobno razmišljanje i nije druk na gore ili dole, tako da vi kupujte bilo koje druge dionice

još jednom lp od mlade dame lize
strpljen – spašen,

Plavi " Mislite da će dioničari sami sebe oštetiti? Zaboravljate i važnu stvar, institucionalni, a pogotovo strateški partner u tom slučaju ne prodaju, već samo dokupljuju kada padne, što će amortizirati pad. Ne kažem da neće biti pada, ali ove brojke o kojima Vi pišete su daleko pretjerane.

Eto.. nadam se da sam Vas barem djelom razuvjerio, ako nisam uvijek možete prodati na burzi, vidite da interesa ima zadnjih dana. "

Ja ne tvrdim daće tako biti, nego da je to jedan od mogućih scenarija , a poznavajući naše " burek " investitore nebi me čudilo da se krene i tim smjerom.Naravno da na duži period nema beda , pogotovo u vidu prodaje državnog udjela za koji će valjda tražiti neku pristojnu cifru, no previše sam dugo u ovoj dionici i vidio sam mnoga podmetanja da bih u sve povjerovao.Živi bili pa vidjeli, naravno nikako mi neće biti krivo ako nebude takav scenarij – svi smo mi ovdje da nešto zaradimo .

LKPC

30.09.2009 30.09.2010
Poslovni prihodi 115,15 mil. 112,00 mil.
Poslovni rashodi 112,14 mil. 99,06 mil.
Dobit prije oporezivanja 2,83 mil. 13,59 mil.

LKPC LKRI
Kapital rezerve 205,16 moil. 345,42 mil
Upisani kapital 89,05 mil. 598,05 mil
Dug. obveze 34,45 72,84 mil.
Kratk. obveze 15,18 mil. 79,71 mil.

1. Poslovni prihodi ostvareni u ovoj godini su niži od ostvarenih u 2009. godini, iako je promet u ovoj godini bio znatno veći od prošlogodišnji. Da li netko zna to objasniti? Dobit je ostvarena isključivo uslijed racionalnosti u poslovanju. Možda će prihodi biti prikazani u četvrtom kvartalu? U tom slučaju dobit krajem godine bi trebala biti znatna.

2. LKPC je povećala upisani kapital od 89 mil. na 205. mil. dok LKRI upisani kapital od 598 mil. kn smanjila je od 598 mil. na 345 mil. To radi usporedbe

Nije cijena u petak porasla zbog seebiz vec je procurilo nesto iz luke.Ovih dana bi mogla izaci javno cijena.U petak su prodavali mali..

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

Ne znamo po kojoj cijeni će biti prijedlog, međutim, LKPC je ta koja treba naših 130milijuna kuna i ako žele postići tu cifru onda moraju jako paziti da investitori pokažu interes.

Također smatram da je svrha puštanja informacija na kapaljku u stvari ispitivanje potencijala tržišta tj. koliku cijenu su investitori spremni platiti da bi sudjelovali u dokapitalizaciji, nakon ćega će se odrediti konačna cijena dionica.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Kod svake dokapitalizacije tržišna vrijednost firme treba da se poveća za onoliko koliko se dokapitaliziralo. Sve ostalo su gluposti i muljaže. Tipa ajmo dokapitalizirati sa 10mil i dignuti tržišnu za 100mil. Kad bi to bilo tako, svi bi tako radili.

Nije cijena u petak porasla zbog seebiz vec je procurilo nesto iz luke.Ovih dana bi mogla izaci javno cijena.U petak su prodavali mali..

a kupovali su kao veliki? [yawn]

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

nikolson @ Upravo to i mislim.

Razmislite malo.Panika i nevjerica vlada na ovoj dionici u protekle 3 godine a vrhnac je dostignut objavom dokapitalizacije ali ne transparentnoscu uprave( mislim da su to napravili namjerno).

Trenutno je situacija da velik broj nas "malih"razmislja da proda i eventualno se opet vrati kada se uprava bude ocitovala tj.u iscekivanju prospekta.U cijeloj toj situaciji netko kupuje!!!

Kupovalo se i nekidan kada je padala po 4-5 % a sve druge su rasle.Tada se stvorila dodatna nervoza.
I to je trajalo 4 dana sve dok nije izasla obavijst na Seebiz-u da bi nakon punih 50 min se pokrenulo trziste se se pocelo skidati sa aska ali pomalo rekao bih stidljivo ali u konacnici je napravljeno 775 000 kn sta je drugi najveci promet od kada je data objava.

-I tada je netko kupovao!!!!

Imali smo primjer kolege plavog koji je smanijo izlozenost sta smatram sasvim O.K. i ja sam mislio ali sam predhodno pogledao neke parametre i odlucio da ne.Kupovao sam ali ne vece kolicine.

Od cijele te zbunjoze da je tako navedem mi mali(ja osobno ne) su zbunjeni jos vise te vas pitam .

Ako nismo kupovali mi (sta mislim da nismo,gore naveden razlog) TKO JE JUPOVAO!?

Za mene su kupovali upravo VELIK I!!!!

KAO STA VELIKI ZNAJU MODEL,ZNAJU CIJENU JOS SAMO DA SE VIDI TKO CE OTKUPITI DRZAVNI DIO (PO KOJOJ CIJENI(TO SE CEKA)IDEMO U DOKAP.
Mislim da ce nam ovaj tjedan pojasniti puno stvari.

SVAKAKO – BOLJI BOZIC I DOCEK 2011 MISLIM DA NE MOZE BITI pogotovo poslije 2,5 TOTALNOG LUDILA NA TK.

….je najproblematičniji drugi krug ako za preostale dionice koje nebudu upisane u prvom krugu ostane odredba da svatko ( što znači i onaj koji nije posjedovao niti jednu dionicu do tada ) tko do tog datuma ima prebivalište i prijavljen je na teritoriju Hrvatske ima pravo upisa dionice po 400 kn !Tu je nejasno kakva bi se cijena mogla formirati ako bude više interesenata nego raspoloživih dionica za prodaju – dali će se dionice prodati po 400 onima koji su se prvi upisali – uplatili na javnoj ponudi, ili bi se cijena dizala srazmjerno broju upisanih i broja raspoloživih dionica ??Sjetimo se Centar banke kada je cjelokupan upis dionica planuo u 20etak sekundi na 350 kn !Stoga , ako bi ostalo 400 kn za drugi krug možemo zamisliti što bi to značilo za cijenu dionice nakon drugog kruga.

vrlo zanimljivo razmišljanje kolega…vrlo zanimljivo

moje poruke nisu investicijski savjeti niti preporuke za kupoprodaju dionica!

New Report

Close