Barbosa, moraš čitati između redova. Tekst plavoga:
"Istina, treba imati želudac za LKPC, da nije ovoga teksta u Seebizu, ne bih ništa mijenjao oko svog razmišljanja."
treba interpretirati kao:
"Istina, treba imati želudac za LKPC, da nije ovakve reakcije krda nakon teksta u Seebizu, ne bih ništa mijenjao oko svog razmišljanja."
lp
Članak u Seebizu je samo interpletacija objave u NN
Osim naslova… on je ipak autorov zaključak, cijena dokapa nigdje ne piše u Odluci.
Samo me zanima da li je takav članak rezultat nepoznavanja osnova od strane novinara ili možda čak i namjerne manipulacije?!
U prilog neznanju ide pogrešno tumačenje značenja nominalne vrijednosti 400 kuna koja u ovom slučaju nije cijena dokapa nego "definicija dionice", odnosno normalna je stvar da se u ovakvim odlukama navodi "redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od xy kuna", dok u prilog manipulaciji ide zanemarivanje članka 8. Odluke gdje jasno piše da će se raspon cijene tek utvrditi, ne znam što mu je to bilo tako teško napisati i u članku?!
Osim naslova… on je ipak autorov zaključak, cijena dokapa nigdje ne piše u Odluci.
Samo me zanima da li je takav članak rezultat nepoznavanja osnova od strane novinara ili možda čak i namjerne manipulacije?!
U prilog neznanju ide pogrešno tumačenje značenja nominalne vrijednosti 400 kuna koja u ovom slučaju nije cijena dokapa nego "definicija dionice", odnosno normalna je stvar da se u ovakvim odlukama navodi "redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od xy kuna", dok u prilog manipulaciji ide zanemarivanje članka 8. Odluke gdje jasno piše da će se raspon cijene tek utvrditi, ne znam što mu je to bilo tako teško napisati i u članku?!
[/quote]
kolega nemojte se zamarati sa time,članak izvučen u kontekstu -različitog tumačenja i razmišljanja, nije vrijedno spomena-kada se uprava očituje i dostavi svoje priopćenje onda se može reći da je to konačno riješenje,no poznavajući njihovu želju i ažurnost u zadnjih nekoliko godina,još ćemo počekati do tog trenutka.
Napominjem-ako bude što od toga,da nebi ponovno dostavili da je došlo do odgode ili nekog razloga koji odgađa proces na nekoliko mjeseci,iako mislim da ništa od toga do završetka izbora ,no možda griješim -uvjeriti ćemo se u budućnosti.
Članak u Seebizu je samo interpletacija objave u NN
Koliko vam je važna objava u NN vidim po tome da nitko nije postavio objavu ili niste znali otvoriti .
Objava je postavljena prije 3-4 strane. Veci je problem sto neki dijonicari radije vjeruju nekim lijevim novinarima nego da sami preko interneta pogledaju sto stvarno pise u NN.
Barbosa@
Svaka cast !
Savakako sam mislio pogledati u ponedjeljako ali u tiskanom izdanju. [thumbsup]
OVo nije nitko popratio, od prije mjesec i nešto dana:
http://www.dubrovacki.hr/clanak/23408/prerada-i-distribucija-palminog-ulja-u-plocama
" Obzirom da je Malezija naveći proizvođač palminog ulja, postoji mogućnost da upravo Luku Ploče odaberu kao tranzitnu luku, preko koje bi se prekrcalo oko milijun tona tereta godišnje, odnosno postoji mogućnost prerade i palminog ulja na području Grada Ploča u sirovinu za kozmetičku industriju koje bi se distribuiralo prema srednjoj Europi "
Inače, u cijeloj 2009, prekrcano je 2,8 milijuna tona u Luci Ploče.
lp
Nebi se štel mešati al ovo ti je staro dva mjeseca.Oprezno s tim starim vijestima.Neki jedva čekaju da lupe po kupnji čim nešto šušne u grmu. [lol]
Neki jedva čekaju da lupe po kupnji
a ima se i s čim …
Ukoliko u prvom krugu bude išlo po 400 kn ( lošija varijanta za nas postojeće dioničare ), a u drugom isto tako po toj cijeni ( pod pretpostavkom da u prvom krugu neće sve biti prodano ) za sve ostale , nije li to u krajnjoj liniji manipulacija ( svjesna ) tržištem, jer će nakon toga doći do strahovitog pada cijene dionice Luke ?? Ima li netko od pravnika da malo elaborira ovu mogućnost ??
Da, ne bi bilo dobro da postojećim dioničarim ( oni koji to budu na 31.1.2011. ) daju mogučnost da kupuju po 400, to nikako ne bi bilo dobro. Bolje da kupuju na burzi po 1600-1700 nego po 400.
[lol]
lp
[/quote]
Plavi nemoraš biti sarkastičan – ti si uvijek bio onaj koji je podržavao Luku ploče i sada odjednom si kratio( čekaš niži ulaz ) – ako tako vjeruješ u firmu kako si se usudio sada pred vratima dokapitalizacije izaći , a svaki trenutak bi možda mogla doći neka nova vijest koja bi lansirala cijenu dionice, a ti zakasniš na vlakić ??Moj prethodni post: ako se ništa drugo ne promjeni i sve ostane onako kako sam napisao matematika govori da to nije dobro za postojeće dioničare na dan 31. o1. 2011 !Ovu dokapitalizaciju čekam od početaka i već su nas dva puta navukli, tako da nevjerujem više ni u ono što piše u Narodnim novinama.Imam 140 komada dionica Luke i naravno da mi nije svjedno kako će ovo završiti.
Nisi mi odgovorio ukoliko bi se ostvario moj scenario koji sam napisao u prethodnom postu, nije li to manipulacija tržištem , odnosno cijene dionice od same Luke Ploče koja će izdati takav prospekt, a Hanfa će stojati po strani !
Pozdrav
[/quote]
Kako nije dobro za postojeće, AKO ide po 400 kuna?Nije vam drago da kupujete po 400 kuna???
Kako god bilo, neka je, obzirom na pravo prvenstva, ne može biti loše za postojeće dioničare.
Obzirom na količinu koliko ja imam LKPC, Vaših 140 je mala količina, tako da ovo što sam pokratio je čisto za malošortanje, ako cijena opet padne ispod 1 600.
Mada mi se čini da neće, najvažnije je kada će se sasznqti model dokapitalizacije.
lp
[/quote]
Evo zašto nije dobro ako ide za postojeće po 400 kn : svi postojeći dioničari na dan 31. 01. 2011. su morali dionice kupiti , ili posjedovati prije toga datuma , a ogromna većina dioničara je dionicu platila minimum 1200 – 1500 kn, s tim da je većina bliže 1500 kn . Sigurno da malo ima onih koji su kupovali ( ako )oko 600 kn , tako da oni neće bitno utjecati na cijenu nakon dokapitalizacije. Za nas čak i omjer od 1:4 nosi cijenu od 560 kn po dionici :
1200 ( nabavna cijena )
1600 ( 4 nove po 400 kn )
2800 sve skupa , podijeljeno na 5 dionica daje 560 kn
na 1500 ( nabavne ) cijena ide na 620 kn
Ako omjer bude od 1 – 2,5 cijena ide još gore.No za nas je najproblematičniji drugi krug ako za preostale dionice koje nebudu upisane u prvom krugu ostane odredba da svatko ( što znači i onaj koji nije posjedovao niti jednu dionicu do tada ) tko do tog datuma ima prebivalište i prijavljen je na teritoriju Hrvatske ima pravo upisa dionice po 400 kn !Tu je nejasno kakva bi se cijena mogla formirati ako bude više interesenata nego raspoloživih dionica za prodaju – dali će se dionice prodati po 400 onima koji su se prvi upisali – uplatili na javnoj ponudi, ili bi se cijena dizala srazmjerno broju upisanih i broja raspoloživih dionica ??Sjetimo se Centar banke kada je cjelokupan upis dionica planuo u 20etak sekundi na 350 kn !Stoga , ako bi ostalo 400 kn za drugi krug možemo zamisliti što bi to značilo za cijenu dionice nakon drugog kruga.
Drugi dio – nastavak
Za nas bi bolje bilo, odnosno imali bismo veću sigurnost da dionica neće pasti nakon dokapitalizacije kada bi dokap. išla po zadnjem tromjesjećnom trgovanju – npr :
1600 prosjek + 1 dionica u dokap. po 1600 = 3200 : 2 = 1600 kn
Čak i Luci bi na kraju bi trebalo biti svjedno – ako ide po 1 : 4 za 400 kn = 1600 kn , ili 1 :1 = 1600 kn, oni svakako dobivaju svoj novac i zaštitili su male dioničare.Ovako smo u nedoumici dali se uopće isplati upisati, a poznavajući rad naše vlade nevjerujem ništa !