LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovani dioničari LKPC i oni koji to tek namjeravaju postati, a takvih je kako se vidi
po interesu na forumu jako puno.
U zadnjih mjesec dana kupljeno je oko 2.000 kom dionica ispod 1.500 kn.
Od toga je oko 1.000 kom kupljeno ispod 1.300 kn.
Samo u zadnja tri dana rasta velik dio tih jeftino kupljeni dionica prodan je.
Radi se o cca 1.500 kom iznad 1.500kn, od toga ogroman dio preko 1.700kn.
Zaradilo se brzo i obilato.
Pošto je jeftin kompletić dionica zamjenjen skupljima, vrijeme je da se uz ovakav potencijal ,cijena počne penjati ka targetima koji će opravdati sav potencijal koji ova luka ima zasvoje dioničare.

Nemam instinkte kao naša mlada dama, ali vjerujem kao i ona u daljnji rast dionice.

Pozdrav svima
[thumbsup]

Ovo je takva glupost da bolje ništa ne pišeš!!!

Poštovani dioničari LKPC i oni koji to tek namjeravaju postati, a takvih je kako se vidi
po interesu na forumu jako puno.
U zadnjih mjesec dana kupljeno je oko 2.000 kom dionica ispod 1.500 kn.
Od toga je oko 1.000 kom kupljeno ispod 1.300 kn.
Samo u zadnja tri dana rasta velik dio tih jeftino kupljeni dionica prodan je.
Radi se o cca 1.500 kom iznad 1.500kn, od toga ogroman dio preko 1.700kn.
Zaradilo se brzo i obilato.
Pošto je jeftin kompletić dionica zamjenjen skupljima, vrijeme je da se uz ovakav potencijal ,cijena počne penjati ka targetima koji će opravdati sav potencijal koji ova luka ima zasvoje dioničare.

Nemam instinkte kao naša mlada dama, ali vjerujem kao i ona u daljnji rast dionice.

Pozdrav svima
[thumbsup]

Ovo je takva glupost da bolje ništa ne pišeš!!!
[/quote]

Bit će mi drago ako ti napišeš nešto pametnije.
Meni osobno nije glup podatak koliko se je dionica po kojim cijenama tržilo u zadnjih mjesec dana.
Pregledao sam ovih tvojih nekoliko postova i nisam našao nekog smisla.

Pozdrav

@plavi

Onda je bila sasvim drugačija situacija…da vas podsjetim, odlukom o pokretanju dokapitalizacije uslijed ćije objave je i cijena LKPC , kako ćesto istićete, skoćila do 2100 kn. je bilo predviđeno povećanje temeljnog kapitala Društva u maksimalnom iznosu do 60,0 mln EUR-a ili 440.000.000,00kuna, dok je u aktualnom prijedlogu povećanje temeljnog kapitala 132 milijuna kuna što je samo 308.000.000,00 kuna (tristo i osam milijuna kuna) razlike.

Kako je to ipak velika razlika, nadam se da shvaćate da je u najmanju ruku bez veze to što sada pokušavate izvesti sa iznošenjem ondašnjih kalkulacija. [bye]

ali kada ste već zapeli, ajmo ponovo računati:

Ako pretpostavimo da dokap ide po 400 kn i u prvome krugu možeš upisati 1/1,5 i sada kupiš 20 kom po 1800kn…
U1. 20kom x 1800=36.000,00kn
2. 20kom x 1,5kom =30kom x 400kn = 12.000,00kn (dokap)
3. 1+2= 50kom / 48.000,00kn= prosjećna cijena 960kn

Free-float koji je sada nekih oko 25-30% se povećava na 70-75% zbog 150% više novoizdanih dionica, book pada na oko 550 kn

I sada ide ono najbolje: 60% ili oko 200.000 novoizdanih dionice će se ponuditi javnom ponudom svim građanima, zavisno od cijene dokapitalizacije, te dionice će regulirati buduću cijenu LKPC…ako će cijena 2. kruga biti 400kn onda nastupa katastrofa ali ako će biti 1000,00kn onda je granica isplativosti upravo današnja cijena od 1700,00kn!!!

Neka mi gospoje i gospoda koji kalkuliraju sa razinama od 2000kn nadalje, objasne koju oni računicu koriste, možda nismo učili istu matematiku ili netko od nas treba instrukcije [undecid]

Odi ti bolje gljive brati.Jer o dokap. nista ne znas.Povecanje koje spominjes se knjizi bilancno u kapital, a povrh toga u rezerve.To ionako dodje na isto.U 2. krugu vladine dionice mogu kupiti gradjani jedino ako netko ima novaca za cijeli paket drzave.Naravno da nema i da ce kupiti strateski partner.Strateski partner,sama rijec kaze,ne prodaje dionice u tom slucaju.

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

lepi pozdrav imetnicima dionice LKPC a posebno plavom i petini

neki kažu , da mi ne valja gramatika, neki kažu, da nisam u pravu ,…
pa sam odlučila, da više neču pisati na forumu,jer nema smisla

a svima vama želim, da zaradite puno novca na dionici lkpc i ostalim dionicama, želim vam sretnu novu godinu i još bolju sljedeču, puno zdravja, sreče i zadovoljstva
neki od vas me nisu vrejđali, pa njima želim još više svega što sam napisala

ipak treba reči, da se mlade dame ne vrijeđa, jer to nije pristojno
lp od mlade dame lize

po onome što je do sada poznato,slijedom iznesenih raznih računica, gornja granica isplativosti za kupnju LKPC radi dokapa je 1700 kn (govorim za one koji misle držati dionice i sudjelovati u dokapu)?

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

po onome što je do sada poznato,slijedom iznesenih raznih računica, gornja granica isplativosti za kupnju LKPC radi dokapa je 1700 kn (govorim za one koji misle držati dionice i sudjelovati u dokapu)?

Mene zanima samo koja je droga bila na tržištu 2007. kad su se isto iznosile činjenice a cijena je rasla i do 6500kn. Šta su svi bili ludi a mi smo sad kao pametni. Cijena nema šta tražit ispod 2000 ali tu je gdje je i ja ću još kupiti dokle god ima prodavača a njih srećom uvijek ima jer kako bih onda kupio po 1200 da nije bilo istih [bye]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Mislim da neće moći ove noći. Ovo je toliko naivno da te dragi Bog sačuva. S ovim drukanjem prema dolje pokazuješ da ova dionica puno više vrijedi od trenutnog stanja. [tongue]

[color=blue][/color]vizionar

Ma ne, gornja granica je 1100. Od kad je najavljena dokapitalizacija to je razlog više da ide dole.
Majko moja, ljen sam pisat, al zbog nekih zbilja moram !!! [angry]

ovaj lik je zadizen za sisanje ovaca.Ne budite ovce i ne nasjedajte na gluposti!

p.s.pogledajte mu datum OD KADA JE REGISTRIRAN! To je klasa BOSKABUHE,velemajstora Doko itd

Ma ne, gornja granica je 1100. Od kad je najavljena dokapitalizacija to je razlog više da ide dole.
Majko moja, ljen sam pisat, al zbog nekih zbilja moram !!! [angry]
[/quote]
Bolje vam je biti lijen već pisati ovakve bedastoće bar vas nitko neće ismijavati.

PUCANJ U IVU PUKANIĆA JE PUCANJ U DEMOKRATSKU HRVATSKU

gospodine agent10 i drugi koji nevjeruju u rast LKPC, ja nevjerujem u neke od vaših računaca, s obzirom kao što se napominjalo već da je prije nego što se znalo za dokap dionica LKPC je vrijedila cca. 1700 i očekivanja su ga dovela do cca. 2000 i nema apsolutno nikakve logike da cijena iste dionice neodu minimalno, ali minimalno preko cca 2200, ali ja se isto slažem s plavim, PETINOM i mladom damom lizom koji vjeruju u rast radi dokapa koji se napokon dogodio, smanjenja udjela države, PRIVATIZACIJI i dokapa koji je sam po sebi takav kakav je….:P pa čak kako je liza rekla prelo 3000…..:D

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

@emojnarode, gospodine oprostite ali ja bi se na Vašem mjestu potabunja dekon i vratio se spavat, tek je 10….:)

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

New Report

Close