LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja samo jednu stvar znam. Kad me ne interesira dionica ne pišem. Dobro je vidjeti ovoliki interes. Postovi iskaču jedan za drugim. Vidimo se sutra!

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

lepi pozdrav svim imetnicima dionice LKPC
a sto ljepi pozdrav plavom i petini

moje osobno mišljenje je, da če cijena lkpc samo gore i gore pa možde malo dole pa opet gore, pa gore pa na kraju sljedečeg mjeseca puno gore i bit če raketa u pravom smislu riječi
to je moje osobno mišljenje i mora da ču pogrješiti a i ne mora, to čemo tek vidjeti, pa čemo kasnije pričati o tome , ko je bio u pravu
a što sljedi nakon toga ču pričati neki drugi put – bit če opet dobro
to je moje osobno mišljenje i nije druk na gore ili dole,
još jednom ljepi pozdrav svim imetnicima dionice lkpc i onima koji če je tek kupovat
lp mlada dama liza

Ja se slažem s tobom u potpunosti liza samo što ja mislim da se neće čekati kraj mjeseca siječnja jer će tada biti kasno za ukrcaj. Po meni je ovaj tjedan ključan i on će pokazati pravi smjer a to je zna se puno gore a ponekad malo dolje! Mislim da će se puno novca od ine sliti u luku Ploče.Većina onih koji je budu kupovali neće je prodavati prije dokapitalizacije.

[color=blue][/color]vizionar

Ja se slažem s tobom u potpunosti liza samo što ja mislim da se neće čekati kraj mjeseca siječnja jer će tada biti kasno za ukrcaj. Po meni je ovaj tjedan ključan i on će pokazati pravi smjer a to je zna se puno gore a ponekad malo dolje! Mislim da će se puno novca od ine sliti u luku Ploče.Većina onih koji je budu kupovali neće je prodavati prije dokapitalizacije.

Kako kažu navijači……….POGLEDAJTE SEMAFFFFFFFFFFFOOOOR, GRAFFFFFFFFFFFFFF…..FIJU

ps lisa neko je ranije napisao, nadovezat ću se – pod hitno instrukcije iz Hrvatskog jezika – rušiš ugled veleposjednicima LKPC

[sealed]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

ING @
ne budi primitivac prema zenama

Pa "hrvatskog" se piše malim a ne velikim slovom. Oprosti, ali i tebi bi dobro došla jedna poduka iz hrvatskog jezika a posebno iz gramatike!

[color=blue][/color]vizionar

@finviz

Članu finviz, vi ste 2. bivši dioničar uz jeffa koji je nažalost prodao i sada slijedi poznati hrvatski jal.
KAko to znam, evo kako znam, neka javnost zna što je član finviz napisao 22.11.2010. godine, upravo isto što sam i ja napisao kao mogučnost, a za što me dotični sada proziva i govori mi da me bude sram:

http://www.poslovni.hr/forum/lkpc-luka-ploce-dd-617-pg1046.aspx#post1074405

kaže finviz:

" Koja je granica isplativosti sudjelovanja u dokapitalizaciji LKPC po modelu 1/4po nominali?
Ako sada uđem po 1300 + 4X400=2900/5= prosjek 580kn
Hipotetski, prosjek ulaska je 580kn a broj dionica se povečava na najmanje duplo što ukazuje da ako vrijednost dionice prije dokapa padne ispod 1200kn, sudjelovanje u dokapu je garantirani gubitak! "

I proda nažalost…

Navodite model iz 2007. i spominjete Crobex na 4 500, ja nisam pisao o Crobexu, on je tada rastao, kao što raste i ovih dana a cijena je tada porasla preko 100%. Razlika je jedino u 2. krugu, ali ta " razlika " je zanemariva, opet dođe na isto, netko će u 2. krugu ( vjerojatno tko ponudi više ) dobiti paket od države i to je to ( ako bude po tom modelu ).

Pitanje: Zašto ste najavili sami model 4/1 a sada kad je teoretski on izvjestan, pišete da mene može biti sram kada isti spomenem?

P.S. I dalje se nadam da ste vi u pravu, da bude model 1:1,5

Bilo kako bilo, postojeći dioničari ne mogu izgubiti!

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Bilo kako bilo, postojeći dioničari ne mogu izgubiti!

Nebi ja tako bijo tako siguran.
Sve su to naklapanja,može biti ovako ili ovako.
I kupci HT na IPO su također bili sigurni,da ne mogu izgubiti,a bili su glavni kada je trebalo udarati HT po bidu na 200 kn.

Poštovani dioničari LKPC i oni koji to tek namjeravaju postati, a takvih je kako se vidi
po interesu na forumu jako puno.
U zadnjih mjesec dana kupljeno je oko 2.000 kom dionica ispod 1.500 kn.
Od toga je oko 1.000 kom kupljeno ispod 1.300 kn.
Samo u zadnja tri dana rasta velik dio tih jeftino kupljeni dionica prodan je.
Radi se o cca 1.500 kom iznad 1.500kn, od toga ogroman dio preko 1.700kn.
Zaradilo se brzo i obilato.
Pošto je jeftin kompletić dionica zamjenjen skupljima, vrijeme je da se uz ovakav potencijal ,cijena počne penjati ka targetima koji će opravdati sav potencijal koji ova luka ima zasvoje dioničare.

Nemam instinkte kao naša mlada dama, ali vjerujem kao i ona u daljnji rast dionice.

Pozdrav svima
[thumbsup]

@plavi

Onda je bila sasvim drugačija situacija…da vas podsjetim, odlukom o pokretanju dokapitalizacije uslijed ćije objave je i cijena LKPC , kako ćesto istićete, skoćila do 2100 kn. je bilo predviđeno povećanje temeljnog kapitala Društva u maksimalnom iznosu do 60,0 mln EUR-a ili 440.000.000,00kuna, dok je u aktualnom prijedlogu povećanje temeljnog kapitala 132 milijuna kuna što je samo 308.000.000,00 kuna (tristo i osam milijuna kuna) razlike.

Kako je to ipak velika razlika, nadam se da shvaćate da je u najmanju ruku bez veze to što sada pokušavate izvesti sa iznošenjem ondašnjih kalkulacija. [bye]

ali kada ste već zapeli, ajmo ponovo računati:

Ako pretpostavimo da dokap ide po 400 kn i u prvome krugu možeš upisati 1/1,5 i sada kupiš 20 kom po 1800kn…
1. 20kom x 1800=36.000,00kn
2. 20kom x 1,5kom =30kom x 400kn = 12.000,00kn (dokap)
3. 1+2= 50kom / 48.000,00kn= prosjećna cijena 960kn

Free-float koji je sada nekih oko 25-30% se povećava na 70-75% zbog 150% više novoizdanih dionica, book pada na oko 550 kn

I sada ide ono najbolje: 60% ili oko 200.000 novoizdanih dionice će se ponuditi javnom ponudom svim građanima, zavisno od cijene dokapitalizacije, te dionice će regulirati buduću cijenu LKPC…ako će cijena 2. kruga biti 400kn onda nastupa katastrofa ali ako će biti 1000,00kn onda je granica isplativosti upravo današnja cijena od 1700,00kn!!!

Neka mi gospoje i gospoda koji kalkuliraju sa razinama od 2000kn nadalje, objasne koju oni računicu koriste, možda nismo učili istu matematiku ili netko od nas treba instrukcije [undecid]

@plavi

Onda je bila sasvim drugačija situacija…da vas podsjetim, odlukom o pokretanju dokapitalizacije uslijed ćije objave je i cijena LKPC , kako ćesto istićete, skoćila do 2100 kn. je bilo predviđeno povećanje temeljnog kapitala Društva u maksimalnom iznosu do 60,0 mln EUR-a ili 440.000.000,00kuna, dok je u aktualnom prijedlogu povećanje temeljnog kapitala 132 milijuna kuna što je samo 308.000.000,00 kuna (tristo i osam milijuna kuna) razlike.

Kako je to ipak velika razlika, nadam se da shvaćate da je u najmanju ruku bez veze to što sada pokušavate izvesti sa iznošenjem ondašnjih kalkulacija. [bye]

Ako pretpostavimo da dokap ide po 400 kn i u prvome krugu možeš upisati 1/1,5 i sada kupiš 20 kom po 1800kn…

Free-float koji je sada nekih oko 25-30% se povećava na 70-75% zbog 150% više novoizdanih dionica, book pada na oko 550 kn

I sada ide ono najbolje: 60% ili oko 200.000 novoizdanih dionice će se ponuditi javnom ponudom svim građanima, zavisno od cijene dokapitalizacije, te dionice će regulirati buduću cijenu LKPC…ako će cijena 2. kruga biti 400kn onda nastupa katastrofa ali ako će biti 1000,00kn onda je granica isplativosti upravo današnja cijena od 1700,00kn!!!

Neka mi gospoje i gospoda koji kalkuliraju sa razinama od 2000kn nadalje, objasne koju oni računicu koriste, možda nismo učili istu matematiku ili netko od nas treba instrukcije [undecid]

Hvala kolega finviz, napokon je netko napisao konkretne brojke i pitao pravu stvar. Jedan sam od onih koji od najave prve dokapitalizacije čekaju i konkretizaciju iste pa sam nemalo zbunjen pisanjem nekih od vas koji čisto onako na volej ispale "ide to do 3000 Kn" pa me zanima na temelju čega se temelji taj optimizam. Pridružujem se kolegi finviz-u i postavljam pitanje ostalima, a pogotovo onima koji su u ovih par dana najviše stranica na ovom topicu ispisali: koja je isplativost kupovine poviše 2000 Kn?

@plavi

dečko, ništa se nije promijenilo osim kaj je specijalna jedinica dobila još jednog člana…dokap od tih 132 mil kn se od 2007 pa do danas odnosio na 330000 dionica po nominali. ti možeš dokapitalizirat firmu po 1000 kn pa onda uvrsti to u svoju jednostavnu računici i oduzmi od 60 mil eura. al imaš pravo i sva sreća da nemaš ovo sranje od dionice i da ne budeš sudjelovao u dokapu…ovo treba sutra odmah po bidu sasut [thumbsup]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

New Report

Close