lp imetnicima dionice lkpc
prije sam zaboravila nešto iznjeti a to je TA na ovoj dionici. to če bit normalno mojo osobno mišljenje i nema veze kako si ja to zamišljam, imam šesti čut ko mačka, pa čemo vidjeti, dali ču bit opet točnA kao neki dan
TARGER LKPC BIT ČE OKO 3.000 – 3.600 HRK DO 27.01.11
to je moje osobno razmišljanje i nije druk na gore ili dole, pa vi kupujte bilo koju drugu dionicu ako vam je volja
lp od mlade dame lize
lepi pozdrav i plavom i petini
prije sam zaboravila nešto iznjeti a to je TA na ovoj dionici. to če bit normalno mojo osobno mišljenje i nema veze kako si ja to zamišljam, imam šesti čut ko mačka, pa čemo vidjeti, dali ču bit opet točnA kao neki dan
to je moje osobno razmišljanje i nije druk na gore ili dole, pa vi kupujte bilo koju drugu dionicu ako vam je volja
lp od mlade dame lize
DJELIMO ISTO MIŠLJENJE [thumbsup]
Nemam se baš potrebu javljati na ovaj topic jer nemam LKPC. No čitavši ove postove ovdje mogu samo uvidjeti da 99% ljudi pojma nema išta o ovom dokapu…
Vidi se da kolega Petina i Plavi prate zbivanja oko Luke i imaju dosta informacija…
S druge strane kolega Lopina jedini daje jezgovit prikaz o načinu dokapa i kako i koliko zaraditi na istom…Na žalost argumentiranih odgovora na njegov prikaz nema…
Međutim računica koju si iznio nije sasvim točna…
Zašto ???
1.) Ako firma radi dokap po cijeni manjoj od booka nakon dokapa cijena bi trebala pasti. Ako pak radi dokap po cijeni većoj od booka, cijena dionice nakon dokapa bi trebala biti veća….
Po ovoj računici koju si iznio (P=1250, i cijena po novoj dionici = 1000), konačna cijena nakon dokapa (dakle s novim dionicama) bi trebala biti 1313 kn….No to je cijena bez ikakvih troškova. Ako diskontiramo 5% omda izađe upravo 1250….(kako sam dobio ovih 1313 mi se ne da pisati, al ako će baš netko htjeti i to ću prezentirati..)
2.) Kod zarade izuzetno je bitno odrediti da li ćeš ići u dokap ili ćeš samo iskoristiti rast cijene i prodati prije dana D. Ovime dobivamo dvije različite ciljne cijene, i osobno mislim da većina ovdje misli samo iskoristiti rast cijene. S druge strane tvoja računica se odnosi samo na slučaj sudjelovanja u dokapu…
Dakle, ako ćeš sudjelovat u dokapu onda ide ona računica koju si dao.
Međutim ako nećeš nego misliš prodati prije i uzeti 10%, onda ide…
5 x 1250 = 6250
6250 – 3000 = 3250
3250 / 1,1 = 2954
2954 / 2 = 1477 kn
P.S.
Dakako da ova računica vrijedi samo za P=1250 i cijena nove dionice = 1000…Za druge parametre dobivaju se i druge brojke…
Normalno,da nisam pisao o špekulativnoj kupnji i prodaji prije dokapitalizacije već o kupnji
dvije dionice i dokapitalizaciji tri nakon objave.
Međutim,ovaj vaš izračun mi nije jasan sa prodajom prije dokapitalizacije.
Meni 10% znaći da danas kupim i sutra ili u nekom povoljnom trenutku prodam 10% skuplje.
Ako sam kupio npr.dvije dioniuce po 1710 u petak da bi zaradio 10% trebam ih prodati
1.710X1,10 =1.881
ili ako kupim po 1.477 trebam prodati 1.477×1,10=1.625
ili ako smatram da ću moći prodati po 1.477 trebam kupiti po 1,477:1,10 =1.342
Hvala na konstruktivnoj i pametnoj analizi.Tako rade investitori.Pričaju argumentima,brojevima.
lp od mlade dame lize
908:1.250=BBV/budući buk nakon dokapitalizacije/:3.000
BBV=908X3.000/1.250
BBV=2.179
2.179X5=10.895
10.895-2×908=10.985-1.816=9079
9079:3 =3026,na ovo bi trebalo dodati barem 10%
Dakle,dokapitalizacija po 3.300
Urazumite se,nema matematičke podloge,a ni toliko novca kod malih dioničara i dokapitalizacija
sigurno nebi uspjela.
Sa cijenom 3.600 još gore.
Bože,prosvitli di je tamno!
lp od mlade dame lize
ljubavi, nije TARGER nrego je terget iliti na englesjki ono što gledaš kroz snajper to jest cilj [rolleyes]
evgo sada sm bio sa jednim nickom u lampašima, ali neću vam reći sa kojim, i frajer mi kaže da je polomio 1750 i 1720 jer Pavlović dioničare LKPC tretira kao trojanske konje koji će mu nadrukati cijenu da što bolje nabilda cijenu dokapitalizacije.
kaže lik da je skroz izašao i da će dati ponudu od 500kila u drugome krugu pa koliko dobijei i da još uvijek nije ziher da mu će mu se to isplatiti ali da je toliko zaradio na LKPC u ovih 6 mj da ga nije niti briga…pa si vi mislite
lepi pozdrav imetnicima dionice LKPC
pozdrav ide i PLAVOM I PETINI
jeff — ljubavi , kao što kažeš — pogledaj malo gdje stoje slovo T i slovo R, pa onda kaži jeli sam pogrešila ili po tvome neznam engleski —- normalno da pričamo o TARGET-u i ja osobno mislim, da če cijena na samom kraju prvog ili na sredini drugog mjeseca sledeče godine bit negde oko 3.000 do 3.600 hrk, pa mislim, da neču dosta fulati
if you ask me way, ask me for about two mounts, ok jeff
nisam ni pričala , da če dokap iči po 3.000 i nadalje, nego , da če cijena iči na oko tri soma i više, pa sada možemo oko toga malo popričati – ja osobno mislim, da če bit ta cijena na toj visini tog dana, a vi kako vam je volja.
vi i ostali možete kupovati bilo koju drugu dionicu ako vam je volja , jer to nije druk na gore ili dole, to je samo moje osobno mišljenje
lp od mlade dame liza
lp od mlade dame lize
ljubavi, nije TARGER nrego je terget iliti na englesjki ono što gledaš kroz snajper to jest cilj [rolleyes]
evgo sada sm bio sa jednim nickom u lampašima, ali neću vam reći sa kojim, i frajer mi kaže da je polomio 1750 i 1720 jer Pavlović dioničare LKPC tretira kao trojanske konje koji će mu nadrukati cijenu da što bolje nabilda cijenu dokapitalizacije.
kaže lik da je skroz izašao i da će dati ponudu od 500kila u drugome krugu pa koliko dobijei i da još uvijek nije ziher da mu će mu se to isplatiti ali da je toliko zaradio na LKPC u ovih 6 mj da ga nije niti briga…pa si vi mislite
[/quote]
Kolega pričate gluposti ti i taj tvoj lik pojma nemate šta će se desiti.
Dokapitalizacija ide 100000000000000% po 400 kuna, jel možete to shvatiti to vam je informacija koja je 100% tačna i nemojte pričate o nečemu što ne znate i niste informirani.
Ako ovo ne možete shvatiti neka vam neko ovo rastumači
ČLANAK 308
(1) Svakome dioničaru koji to zatraži mora se dati pravo da upiše onaj dio novih dionica koji odgovara njegovom udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitala društva. Za ostvarenje prava prvenstva pri upisu mora se odrediti rok od najmanje 14 dana.
ONAJ TKO NEMA DIONICA NEMA PRAVO NA DOKAPITALIZACIJU.
lp od mlade dame lize
[/quote]
Jeff
ne želim biti sumljičav, ali malo mi je čudno da koliko mogu vidjeti, od zadnjih sedam
javljanja na forum, sedam puta pišeš na temi LKPC – dionici za koju kažeš
da te uopće nije interesntna.
Da ne spominjem kasnonoćne ispravke na istoj temi i to sve nakon ludog provoda u Lampašima.
Ohladi malo pa će sve to izgledati vjerodostojnije. [thumbsup]
lp od mlade dame lize
dokapitalizacija ne ide po 400 kuna nego u drugom krugu min po 400 kuna, pročitajte članak 8.
dosta če se odna desiti , pa i to , da če uprava dat suglasnost zajedno sa nadzornim odborom, pa če sve kontrolirati hanfa,….i bit če revidiranje stanja , i prospekt, i objavljeno če biti revizijsko izvješče, pa nadalje izvješče 20.01.11, za kvartal tj. za cjelu godinu poslovanje, koje če biti opet dobro i to dosta bolje od prošle godine, …..treba znati da ekipa radi na dokapu stvarno punom parom, jer tu ima dosta posla,
a što če se desiti stvarno nitko nezna za sada, kao što 99.9 ljudi nije znalo , da če dati MOL ponudo za INU od 2.800 kuna, a moje osobno mišljenje je, da bi trebala cijena INE biti dosta viša jer vrijedi firma više, a za neke ne vrijedi, i o tome možemo pričati, nadalje, ko bi mogao reči, da če ingra iz oko 60.000 kuna pasti na 16 kukna, i tako dalje. a ja mislim, da če još pasti na niže, vjerovatno, a ne mora.
u svemu je najvažnije, da smo zdravi, da če uskoro nova godina, da če TK polako gore, jer je več vrijeme, da i mi malo odradimo a ne samo ostali svjet,….
a zašto nebi mogla cijena lkpc na 3.000 pa i više, neka mi netko kaže, pa mogla bi i to čemo vidjet kroz koji mjesac, kako če tržište povuč, povuč čemo i mi. i još nešto , samo u najavi dokapa joj je vcijna došla na 2.000 kuna i više, a zašto nebi mogla sada kada dokap bude na 3.000 kuna i više. ko može pričat da ne. ja osobno mislim, da može i ne samo to, i hoče do te razine u to sam uvjerena, to je moje osobno razmišljanje i ne mora bit i drugima.
neki isto kažu, da građevinari ne valjaju, pa se slažem s njima, a isto mislim, da če igh, vdk,ingra,vrijediti puno više za koju godinu dana dvije.
brodari su isto na niskoj razini, pa če vrijedit kroz neko vrijeme puno više, i crobex če biti viši kroz neko vrijeme, možda več sledeči tjedan, kad če INA potegnut u nebo i sigurno če se jedan manji dio novca prelit i na ostale dionice. težko može bit čovjek pametan prije bitke, a može bit dosta pametniji poslje bitke, svi smo onda generali, a prije fulamo puno.
ja osobno vjerujem u našu vladu još uvjek, vjerovala sam u ekipu i još vjerujem u ekipu g. ivana pavloviča, koja radi na modelu i vjerujem, da če kroz neko razdoblje bit LUKA PLOČE VRHUNSKA LUKA, i to če bit dobro za sve nas , ne samo za našu hrvatsku, i za ljude koji tamo rade,…..
lijepi pozdrav svima imetnicima dionice LKPC i lepi pozdrav od mlade dame lize
O da zanimljivo stanje na našoj lukici da ovo je točno ono što mi najviše odgovara a to je taj ras od 5 -10 posto što sam očekivao a onaj rast što očekivam je ipak mnogo veći da zbog čega to… Malo smo dobili informacija od premijerke sa njenog putovanja ali dobro bit će i tu nešto ali nam sad to nije prioritet nego mene buni dokap slavni kao vjerojatno moguće idealno rješenje od proje tri god a to je 312.500 novih redovnih dionica na ime, serije A, pojedinačne nominalne vrijednosti od 400,00 kuna. Dionice se izdaju nominalno, za iznos od 400,00 kuna po dionici–nego opet mi se i to čini skromno sobzirom da bi opet falilo love 1×1,4 je malo da nemude malko bolje možda 1x 2 s koim modelom da slavimo blagdane bit će veselo–hehe pozzz petini i ekipi i pusti liste brodova gledaj liste modela.
ma koje si to informacije dobio od premijerke ??[shocked]
cijelu godinu hrvatske delegacije obilaze po svijetu i pokušavaju uvaliti LKPC kome god, Bebić Japanu ,Josipović Koreji i Kini, Mesić Kataru i eto, Jadranka Turcima i Egiptu i od svega 0 bodova a vi tu računate o nekakvim dokapitalizacijama… da imaju bilo kakvu ideju što će sa LKPC ili o dokapitalizaciji ne bi uvaljivali LKPC gdje god idu, nema tu dokapitalizacije još dugo a i kad bude provesti će je strateški partner ili novi vlasnik.
[/quote]
Ovo je vaš post prije desetak dana kako to komentirate, očito je da baš niste upućeni u zbivanja oko LKPC ili je jal prema onima koji su zaradili ili će tek zaraditi prevelik.
lepi pozdrav imetnicima dionice LKPC
pozdrav ide i PLAVOM I PETINI
jeff — ljubavi , kao što kažeš — pogledaj malo gdje stoje slovo T i slovo R, pa onda kaži jeli sam pogrešila ili po tvome neznam engleski —- normalno da pričamo o TARGET-u i ja osobno mislim, da če cijena na samom kraju prvog ili na sredini drugog mjeseca sledeče godine bit negde oko 3.000 do 3.600 hrk, pa mislim, da neču dosta fulati
if you ask me way, ask me for about two mounts, ok jeff
nisam ni pričala , da če dokap iči po 3.000 i nadalje, nego , da če cijena iči na oko tri soma i više, pa sada možemo oko toga malo popričati – ja osobno mislim, da če bit ta cijena na toj visini tog dana, a vi kako vam je volja.
vi i ostali možete kupovati bilo koju drugu dionicu ako vam je volja , jer to nije druk na gore ili dole, to je samo moje osobno mišljenje
lp od mlade dame liza
Liza, draga@
ma pusti tipove koji razbijaju glavu trazuci gramaticke pogreske.Svojim komentarom me podsjetio na debelog DINA iz serije LUD ZBUNJEN NORMALANkada je DINO uzeotelefonski imenik i citao ga kao da cita neki krimic ,pocevsi od slova A -Z. Tako je i nas kolega trenutno na polovici dokapitalizacije ne svacajuci bit samog dokapa.Shvatit ce on samo kada bude kasno a mozda niti tada.
Dokap je u zvrsnoj fazi i jos da se pojasne neke stvari koje investitorima treba kazati "nebo je granica".Vrlo je vjerojatno da ce sete cjenovne razine i ostvariti.
Naravno da ce neki iskoristiti cjenovni skok zaradivsi 5-10%i ne sudjelovati u dokapu.Ako mene pitas ja sam tu dokraja i ne namjeravam izaci zadnja tri dana jer ovakve prilike se rijetko desavaju na nasem trzistu i steta mi ih je propustiti.
Kad samo pogledam graf Crobexa i vidim da se guzamo pola godine na mjestu bio bih kao neki i propustim BLAGODATI OVE DOKAPITALIZACIJE .
Dakle,JA SUDJELUJEM U DOKAPU I UZIMAM STA MI PRIPADA !!!!!!
DO KRAJA,CELIM TELOM [lol] [thumbsup]