LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bitno je naglasiti, da u Prijedlogu piše da će postojećim dioničarima biti omogućen 100%-tni upis novih dionica. Prema tome, vrlo moguć scenario, koji se već koristio u dokapitalizacijama kod nas je da, ako ja primjerice imam pravo na upis novih 10 dionica mogu u prvom krugu uplatiti za novih 15, 20 ili više dionica, ovisno koliko imam keša. To znači da ću 10 dionica sigurno upisati, a preostali dio dionica za koje nebudu dioničari zainteresirani u prvom krugu raspoređuje se na one dioničare koji su uplatili i za dodatne dionice. U prijevodu, ako država nebude sudjelovala u prvom krugu, postojeći dioničari moći će uplatiti i za taj dio te shodno visini uplate upisati veći broj dionica.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Poštovani, zahvaljujemo na Vašem upitu te Vas izvješćujemo kako slijedi.

S obzirom na sadržaj objavljenog prijedloga saziva na Izvanrednu glavnu skupštinu društva LUKA PLOČE d.d., društvo je sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala (Narodne novine br. 88/08, 146/08 i 74/09; dalje ZTK) uredno ispunilo svoju obvezu objave javnosti propisanih informacija.

Sve informacije za koje smatrate da bi trebale biti navedene u sazivu na Izvanrednu glavnu skupštinu društva u svezi predmetne dokapitalizacije bit će definirane prospektom, a sukladno odredbama ZTK i odgovarajućih podzakonskih propisa.

Društvo LUKA PLOČE d.d. je upoznato sa svojom obvezom izrade i objave prospekta u konkretnom slučaju, pri čemu prospekt mora biti sastavljen sukladno odredbama ZTK i Pravilnika o minimumu informacija o prospektu, formatu prospekta i objavi prospekta i oglasa u vezi s prospektom (Narodne novine br. 05/09) i odobren od strane Agencije.

Društvo LUKA PLOČE d.d. također je upoznato sa svojom kontinuiranom obvezom transparentnog izvještavanja javnosti, kako u navedenoj stvari, tako i u svezi svih ostalih informacija koje su neophodne da ulagatelj donese najbolju investicijsku odluku.

A prospekt mozemo očekivati tek nakon 31.1.???

++Računanje matematičara Hairije: 60 / 1200 * 100 = 2 % ; 1050 - 30 % = 700 ....niz će se nastaviti novim pothvatima!!!

Stardust@ prema mojim saznanjima drzava nece sudjekovati u dokapu. [thumbsup]

nema niti smisla da država sudjeluje, stoga će postojeći dobiti mogućnost da dokapitaliziraju sve, ovo ostalo što ostane ide u drugi krug

ovdje pravi vatromet tek slijedi!

Aha. Miriše zarada. Ali to će neki skužiti kad već bude prekasno. Sipajte fino po bidu a ja ću kupovati, može tako?

Ako govorite istinu,moje iskreno saučešće.
Čestitke mudrim prodavačima.Svi koji su prodali napravili su dobar posao,netko i odličan.
Zašto?
prije obavijesti cijena je bila 1.200
oporavak tržišta zadnjih dana bi bilo podiglo cijenu na 1.250.
BV 908 P 1.250
Ako doikapitalizacija bude po 1.000 kn cijena bi trebala ostati na 1.250 jer treba uračunati
i troškove dokapitalizacije/5%/ i ulaganja koja neće odma donijeti pozitivne efekte pa bi i tu
diskontira 5%.

3×1000+2×1.250=5 x PCU/prosječna cijena ulaza/

PCU=1.100
Tih pet dionica/2stare+3nove dokapitalizirane/ bi trebale vrijediti

5X1.250=6.750 6.250-3.000/3 dokapitalizirane po 1000/=3.250
3.250:2=1.625
Ako biste htjeli zaraditi 10 % na svoj ulog ,a trebali bi uložiti

6.250:1,10=5,681,82

5.681,82-3000=2.681,82

2.681,82:2=1.340
Dakle,1400 i ni kune više ne vrijedi ovo čudo.

Pitanje za dugoročne:
Kako će povečasni broj dionica utjecati na P/E

Ipak ako dođe arapski princ na bijelom araberu i ponudi puno para za kontrolu luke ploče i dioničari odlično zarade biti ćete dodatno nagrađeni nagrađeni.

Pitanje:Da li se i prije dokapitalizacije o tome pričalo a cijena je ipak bilaa na 1200 kn.

Pamet u glavu i oprez,a kliring ima pravo na kliring,kune u LKPC po 1.700 i više.

Uvijek se radujem da netko zarađuje,jer je to šansa više i meni.Kome su gubitaši i sirotinja donijeli
koristi.

Na LKPC teče med i mlijeko!

[/quote]

čemu lažne informacije?!
Kad je došla objava?! u četvrtak oko 15:00 sati
Dionica je tog jutra vrijedila 1478,00 kn
Zadnje trgovanje prije objave podataka je bilo po 1498,00

Zar Vam treba da takve informacije plasirate ovdje.
Kad uzmete PRAVE parametre i to osnove, tada uopce ima smisla vaše izračune.

Cijena je na samu najavu dokapitalizacije došla 2000,00 kn ..zadražala se solidan peirod oko 1800,00 kn.
I sad nakon što je objavljena dokapitalizacija vrijedi samo 40% manje?!

Pošto je dionica pala na 1200,00 kn vi ste manirom vrsnog stručnjaka odredili da bi ona narasla bez objave 50,00 kn u ovom rastu crobexa?! Metoda kojom ste to računali je….???? šalica kave ili svoj dlan?!

Ukoliko Vam ova dionica nije interesantna šta tražite ovdje glumeći dobrog samaritanca?!
ALI TOLIKO STE PROZIRNI!

[/quote]
Koje lažne informacije.LKPC je bila 1.200 kn,a onda su inseideri podigli cijenu prema 1.500.
Za dokapitalizaciju su doznali prije nego što je objavljena na ZSE.Nije bilo raszloga za veći rast
od rasta crobexa.Na cijenu opd 1200 rast crobexsa od 4% i eto 1.250. izvor-zse
Da li to znači da prihvaćaste ostale tvrdnje?
Drukeri,urazumite se.Imajte obraza.Ponavljam koristim samo šest razreda osnovne škole.Ostaslo je
višak.
Moja velićina ili manjina je barem pet puta veća od Petine.Ja se nalazim na desnoj strani /pozitiva/,a on
jasno s druge strane brojevnog pravca.
Ponavljam vam još jedanput:
LKPC me ne interesira po ovim cijenama dok mogu kupiti INGRu po 17,Badel na 70,Validus na 8 i
Vupik na 50 .TNPL na 1300,JDPL na 140 itd.itd.

Da li to znaći da treba čekati drugi krug i dobiti dionice po diskontu,naravno ako ga bude.

Lopina@

naslov tvoga nica sve mi govori

Kad te ne interesira LKPC otđi pilat na druge teme ,napravit ces nam veliku uslugu.

Dobar ti je izbor.Sve bolji od boljega! Validus,Badel,Ingra,Vupik ,jos ti samo kao tocka na "i" fali Đakovstina.

[kiss]

Aha. Miriše zarada. Ali to će neki skužiti kad već bude prekasno. Sipajte fino po bidu a ja ću kupovati, može tako?

Ako govorite istinu,moje iskreno saučešće.
Čestitke mudrim prodavačima.Svi koji su prodali napravili su dobar posao,netko i odličan.
Zašto?
prije obavijesti cijena je bila 1.200
oporavak tržišta zadnjih dana bi bilo podiglo cijenu na 1.250.
BV 908 P 1.250
Ako doikapitalizacija bude po 1.000 kn cijena bi trebala ostati na 1.250 jer treba uračunati
i troškove dokapitalizacije/5%/ i ulaganja koja neće odma donijeti pozitivne efekte pa bi i tu
diskontira 5%.

3×1000+2×1.250=5 x PCU/prosječna cijena ulaza/

PCU=1.100
Tih pet dionica/2stare+3nove dokapitalizirane/ bi trebale vrijediti

5X1.250=6.750 6.250-3.000/3 dokapitalizirane po 1000/=3.250
3.250:2=1.625
Ako biste htjeli zaraditi 10 % na svoj ulog ,a trebali bi uložiti

6.250:1,10=5,681,82

5.681,82-3000=2.681,82

2.681,82:2=1.340
Dakle,1400 i ni kune više ne vrijedi ovo čudo.

Pitanje za dugoročne:
Kako će povečasni broj dionica utjecati na P/E

Ipak ako dođe arapski princ na bijelom araberu i ponudi puno para za kontrolu luke ploče i dioničari odlično zarade biti ćete dodatno nagrađeni nagrađeni.

Pitanje:Da li se i prije dokapitalizacije o tome pričalo a cijena je ipak bilaa na 1200 kn.

Pamet u glavu i oprez,a kliring ima pravo na kliring,kune u LKPC po 1.700 i više.

Uvijek se radujem da netko zarađuje,jer je to šansa više i meni.Kome su gubitaši i sirotinja donijeli
koristi.

Na LKPC teče med i mlijeko!

[/quote]

čemu lažne informacije?!
Kad je došla objava?! u četvrtak oko 15:00 sati
Dionica je tog jutra vrijedila 1478,00 kn
Zadnje trgovanje prije objave podataka je bilo po 1498,00

Zar Vam treba da takve informacije plasirate ovdje.
Kad uzmete PRAVE parametre i to osnove, tada uopce ima smisla vaše izračune.

Cijena je na samu najavu dokapitalizacije došla 2000,00 kn ..zadražala se solidan peirod oko 1800,00 kn.
I sad nakon što je objavljena dokapitalizacija vrijedi samo 40% manje?!

Pošto je dionica pala na 1200,00 kn vi ste manirom vrsnog stručnjaka odredili da bi ona narasla bez objave 50,00 kn u ovom rastu crobexa?! Metoda kojom ste to računali je….???? šalica kave ili svoj dlan?!

Ukoliko Vam ova dionica nije interesantna šta tražite ovdje glumeći dobrog samaritanca?!
ALI TOLIKO STE PROZIRNI!

[/quote]
Koje lažne informacije.LKPC je bila 1.200 kn,a onda su inseideri podigli cijenu prema 1.500.
Za dokapitalizaciju su doznali prije nego što je objavljena na ZSE.Nije bilo raszloga za veći rast
od rasta crobexa.Na cijenu opd 1200 rast crobexsa od 4% i eto 1.250. izvor-zse
Da li to znači da prihvaćaste ostale tvrdnje?
Drukeri,urazumite se.Imajte obraza.Ponavljam koristim samo šest razreda osnovne škole.Ostaslo je
višak.
Moja velićina ili manjina je barem pet puta veća od Petine.Ja se nalazim na desnoj strani /pozitiva/,a on
jasno s druge strane brojevnog pravca.
Ponavljam vam još jedanput:
LKPC me ne interesira po ovim cijenama dok mogu kupiti INGRu po 17,Badel na 70,Validus na 8 i
Vupik na 50 .TNPL na 1300,JDPL na 140 itd.itd.

[/quote]
ti spominješ vupik, validusi, badel i ingru na temi lkpc? to su gubitaši i uskoro problem stečajnog upravitelja dok je lkpc firma koja brutalno radi s nemogućim potencijalom + državni interes…kako ti nije neugodno pisat ovakve stvari? ti iz posta u post dokazuješ da nemaš pojima o dionicama i analizi istih a riječ investiranje ti je SF. ja mislim da je vrijeme da se moderator uključi jer ovo šta piše lopina je , namjerno ili nenamjerno , obmanjivanje javnosti.ja se samo nadam da je ovo drugo i da je sve to samo stvar neznanja pojedinca. ps ja se ne bi hvalio da imam samo 6 razreda osnovne

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

nema niti smisla da država sudjeluje, stoga će postojeći dobiti mogućnost da dokapitaliziraju sve, ovo ostalo što ostane ide u drugi krug

ovdje pravi vatromet tek slijedi!
[/quote]
Ne igrajte se sa vatrom.
Ako država ne bude sudjelovala u dokapitalizaciji zaista slijedi vatromet ali u strmopižđenju
u provaliju ako drugi krug bude po 400 kn.
Sve je ovo nejasno i sve se zasniva na predpostavkama,ali uz činjenicu da je 1.400 gornja granica
kupnje,ali opasnost od drugoga kruga me prisiljava da čekam razvoj situacije.

lopina @ nije mi u interesu da dr"u"kam,pisem neistine ili da budem kako ti kazes na nekoj lijevoj ili desnoj strani.
Sjetimo se samo emisije koja je bila u 5.mj.gdije je kap.Pavlovic jasno kazao da drzava nece sudjelovati vec mora smanjiti svoj udio.Ako ti nesto nije jasno pitaj ali te molim da ne budes bezobrazan.Tko si i sto si me neinteresira ali te molim da nepises neistinu jer od toga barem sada nema efekta.

New Report

Close