za sudjelovanje u prvom krugu moraš biti dioničar, ali za sudjelovanje u drugom krugu ne moraš biti dioničar. pročitaj malo bolje.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/denWBSWJS7NyJbUgYY4zsQ==.pdf
(stranica 6)
zanimljivo, onda je nekome tko želi preuzeti većinski udio u LKPC idealna prilika da se sad nakrca sa što više dionica LKPC na burzi i da u prvom krugu pokupi što više novih dionica po 400 kn…i time možda dođe do većinskog vlasništva LKPC!
sad kad razmislim, 2000 kn je malo, kad veliki na burzi počnu kupovati ulaznice (dionice) za dokap LKPC mogla bi i na 4000 kn! [thumbsup]
Evo moj zaključak:
1) budući da se unaprijed ne zna tko će od postojećih dioničara sudjelovati u prvom krugu, a mora se dati jednaka šansa i isti uvjeti svima (pa i državi), u prvom krugu svaki dioničar za dvije koje ima može kupiti cca tri nove dionice (i ne više od toga)
2) prvi krug završi i onda se gleda je li šta ostalo za drugi krug (vjerojatno jest) i u drugom krugu po istoj cijeni mogu sudjelovati svi, a ne samo postojeći dioničari i ako je veći interes nego što ima dionica, onda se primjenjuje odluka o alokaciji dionica.
imam pitanje:
nije li glupo sada kupovati dvije po 1.600 (ili 2.000 ili 3.000) kn da bi dobio tri po npr. 400 kn kada će netko drugi u drugom krugu moći kupiti tri po 400 kn a da ne plaća članarinu od 1.600 (ili više) kn?
molim nekog koji kuži da mi objasni. [undecid]
Teoretski si u pravu, no samo teoretski. Nerealno je očekivati da ćeš uspjeti dobiti količinu koju želiš kraj interesa fondova, potencijalnih strateških partnera, većih privatnih ulagača, malih ulagača i postojećih dioničara koji budu htjeli još (hint: gužve na IPO-ima). Za dionice u drugom krugu po 400 je očekivati puno veći interes, tako da možda tu vidimo raspon cijene i proporcionalnu podjelu.
Ostaje vidjeti ključne detalje dokapitalizacije u naredna 2 mj, ali u svakom slučaju čestitke dioničarima. Ne postoji puno kombinacija po kojima mogu biti nepovoljni za postojeće dioničare. Jedino žalim što mi danas i jučer nije prošao nalog za dokup, al srećom sam nakrcan otprije [lol]
Po meni vrijedi ponoviti da u pozivu piše da u 1. krugu postojeći dioničari mogu kupiti do 100 % ukupnih novoizdanih dionica, dakle teoretski i sve.
Valja znati da je i ovo jedna vijest koju su mnogi čekali, počevši od onih kojisu kupovali dioincu 2007 po 4 000 – 6 400 kuna, pa do onih koji nisu vjerovali da će dokapitalizacije uopće biti ( a takvih je jako puno ), ali s druge strane čekaju u prikrajku za ulaz ukoliko iste bude ( a bude ).
I naravno, sl. kao i u dokapu ULPL, za očekivati je ( ne mora i biti tako ), da će cijena svoj vrhunac doživjeti krajem siječnja, jer da bi ostvarili pravo na sudjelovanje u dokapitalizaciji, dionice morate kupiti najkasnije 26 sioječnja 2011. ( T+3).
lp i laku noć
Dečki nemojte brijat da ćete dobit dionice po 400 kn a da niste postojeći dioničari do 31.1.
Bilo bi preglupo i naprosto hanfa to nebi dozvolila… Uostalom, kakva je to logika [bye]
U drugom krugu cijena će ići po principu ponude i potražnje…. Teško ispod 1000 kn [kiss]
Laka vam noć i ako netko bude zelio moći će sutra meni prodat po 1700! Količinu ću sutra izkalkulirati! [yawn]
svi mi dioničari koji dokapitaliziramo u prvom krugu imamo APSOLUTNO jednaka prava kao i svi drugi da dokapitaliziramo eventualni ostatak u drugom krugu, te isključivo o nama ovisi hoće li uopće biti drugog kruga.
mislim da je izvjesno da država neće sudjelovati u prvom krugu, što samo može značiti više jeftinih dionica za nas.
također, bilo bi dobro da pri krug ide po nominali, a drugi po ponderiranom prosjeku trgovanja na zse zadnja 3 mjeseca [wink]
lp pozdrav svima
samo da kažem, da me boli glava od ovih postova od lopine, koji priča same glupos.,,,, a očito nema ni jeden dionice ili se nije u pravo vrijeme nakrcao , pa ga sada nešto , da ne kažem šta
biče lansiranja, u to sam uvjerena, ali ču o tome nešto više napisati sutra ili u početku idučeg tjedna
lp svima imetnicima dionice LKPC, posebno petini i plavom,
lp mlada dama liza
Matematika je egzaktna i jasna i tu nema muljaže.
Ona je glas razuma i poziv malim neiskusnim investitorima da ne nasjedaju psihologiji.
To isto ne znaći da danas neću ući i pokušati trejdati.Ovo bi mogla biti dionica nelikih valova.
U prvom izračunu sam pošao od predpostavke da je startna cijena 1.250 kolika bi otprilike
bila da inseideri nisu imali informacije o dokapitalizaciji.
I došao do fair cijene od 1.400 kn po dionici,ako dokapitalizacija u prvom i drugom krugu uspije 100% po 400 kn- nakon dokapitalizacije maksimalno 825 uz ovakvo jadno tržište.
Međutim,netko je mudro primjetio da dokapitalizacija ispod 1.000 kn po dionici i nebi bila mudra odluka od strane izdavača..Netko predlaže tromjersečni prosjek,ali to bi bilo previše.
A ja mislim da bi BV od 908 kn bio idealan broj.
Kapital bi se povečao proporcionalno povečanju broja papira tj,dionica.
Kako će povečan broj papira utjecati na cijenu.Na postu INGRE kažu da će to srušiti cijenu.
A ovdje će povečati.Inflacija papira tj dionica smanjuje cijenu papira,ako se ne pojave veću kupci.
A veći kupci mogu dugoročno biti samo fondovi.Problem je što fondovska industrija zna računati
pa će rađe u HT i dividendu nego u LKPC.
Naravno ako se ne pojavi neki naručitelj koji želi ući pa oni mogu odrađivati taj posao.
Fondovi mogu kupovati ako je MCAP iznad 350 mil kn.
350 mil :222.614/broj dionica/=1.572
Dakle, 1.572 je granica ispod koje fondovi ne mogu kupovati.
Ne vjerujem da će fondovi krenuti baš danas.Danas će ekipa špekulanata napucavati bid u predtrgovanju i u posljednji trenutak bježati.
Ipak ako ne pukne blokada u 10 naravno gornja biti ću totalno razočaran.
Preporuka:dokapitalizacija je na paran broj dionica ,za dvije dobijemo tri
dakle,svi koji imate neparan broj dionica kupite ili prodajte jednu dionicu i to odmah u otvaranju.
Da imam LKPCja bi proda,logično!
Dok je Vupika po 50 i niže,Badela po 70,Ingre po 17 i rizičnog Validusa po 8 LKPC me ne interesira.
Na LKPC teče med i mlijeko.
za sudjelovanje u prvom krugu moraš biti dioničar, ali za sudjelovanje u drugom krugu ne moraš biti dioničar. pročitaj malo bolje.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/denWBSWJS7NyJbUgYY4zsQ==.pdf
(stranica 6)
zanimljivo, onda je nekome tko želi preuzeti većinski udio u LKPC idealna prilika da se sad nakrca sa što više dionica LKPC na burzi i da u prvom krugu pokupi što više novih dionica po 400 kn…i time možda dođe do većinskog vlasništva LKPC!
sad kad razmislim, 2000 kn je malo, kad veliki na burzi počnu kupovati ulaznice (dionice) za dokap LKPC mogla bi i na 4000 kn! [thumbsup]
[/quote]
ha, sve je ovdje sad moguće. ono što je vrlo izvjesno, je da cijena dionice LKPC neće zadugo ostati ispod 2000 kn, možda već danas bude probijena ta granica….a rast iznad toga ovisi o interesu velikih investitora, nađe li se netko tko je trenutno van LKPC, a bude želio skupiti veće količine (pa dokapitalizirati po 400 kn), moguć je brzi rast i preko 3000 kn.
no sačekajmo današnje otvaranje, čini mi se da će biti pravi vatromet i da će biti teško kupiti zbog izvjesne blokade već u 1. sekundi otvaranja.
rijetki će biti najbrži prst [wink]
Dok je Vupika po 50 i niže,Badela po 70,Ingre po 17 i rizičnog Validusa po 8 LKPC me ne interesira.
kolega lopina, bolje da se više ne blamirate. INA vam je bila skupa, fondovsko smeće, a tamo će ljudi dići +65% preko noći
LKPC vam je skupa, a tu će ulagači također dići najmanje +50%, a moguće i preko 100% u kratkom roku….
i onda nađete uspoređivati s LKPC pravo dioničko smeće tipa VPIK, BD62, INGR, VLDS koji su turborizične gubitaške dionice na kojima su praktički svi ulagači zadnjhi mjeseci zabilježili gadne minuse čak i preko -50% . sjećam se vaših "povoljnih" kupnji VLDS po 15 kn, pa po 13 kn….INGR također od 30 kn pa na dolje…. [bye]
lp pozdrav svima
samo da kažem, da me boli glava od ovih postova od lopine, koji priča same glupos.,,,, a očito nema ni jeden dionice ili se nije u pravo vrijeme nakrcao , pa ga sada nešto , da ne kažem šta
biče lansiranja, u to sam uvjerena, ali ču o tome nešto više napisati sutra ili u početku idučeg tjedna
lp mlada dama liza
Ona je glas razuma i poziv malim neiskusnim investitorima da ne nasjedaju psihologiji.
To isto ne znaći da danas neću ući i pokušati trejdati.Ovo bi mogla biti dionica nelikih valova.
U prvom izračunu sam pošao od predpostavke da je startna cijena 1.250 kolika bi otprilike
I došao do fair cijene od 1.400 kn po dionici,ako dokapitalizacija u prvom i drugom krugu uspije 100% po 400 kn- nakon dokapitalizacije maksimalno 825 uz ovakvo jadno tržište.
Međutim,netko je mudro primjetio da dokapitalizacija ispod 1.000 kn po dionici i nebi bila mudra odluka od strane izdavača..Netko predlaže tromjersečni prosjek,ali to bi bilo previše.
Kako će povečan broj papira utjecati na cijenu.Na postu INGRE kažu da će to srušiti cijenu.
A ovdje će povečati.Inflacija papira tj dionica smanjuje cijenu papira,ako se ne pojave veću kupci.
A veći kupci mogu dugoročno biti samo fondovi.Problem je što fondovska industrija zna računati
Naravno ako se ne pojavi neki naručitelj koji želi ući pa oni mogu odrađivati taj posao.
Ne vjerujem da će fondovi krenuti baš danas.Danas će ekipa špekulanata napucavati bid u predtrgovanju i u posljednji trenutak bježati.
dakle,svi koji imate neparan broj dionica kupite ili prodajte jednu dionicu i to odmah u otvaranju.
[/quote]
egzaktno je da ti nemaš blage veze o ničem..bez uvrede lopina
lp pozdrav svima
lp mlada dama liza
[/quote]
Ajde lopina ne trkeljaj. Da ju imaš bila bi druga priča. Ovako samo pokušavaš zaustaviti neizbježno a to je lansiranje u Svemir [bye]
Blokada na 1.672,92 [thumbsup]
Evo prikladne pjesme
http://www.youtube.com/watch?v=x29vDscrc2k [thumbsup] [lol] [thumbsup]
MOZDA BUDE PETAK DAN ZA METAK [thumbsup]
[/quote]
KAO STA SAM I REKAO PRIJE DVA DANA "PETAK DAN ZA METAK" a vi meni dali jedinicu [cool]
[/quote]
ISPRAVKA TOCNOG NAVODA " PETAK DAN ZA R A K E T U uuuuuuuuu…." [thumbsup]