Evo moj zaključak:
1) budući da se unaprijed ne zna tko će od postojećih dioničara sudjelovati u prvom krugu, a mora se dati jednaka šansa i isti uvjeti svima (pa i državi), u prvom krugu svaki dioničar za dvije koje ima može kupiti cca tri nove dionice (i ne više od toga)
2) prvi krug završi i onda se gleda je li šta ostalo za drugi krug (vjerojatno jest) i u drugom krugu po istoj cijeni mogu sudjelovati svi, a ne samo postojeći dioničari i ako je veći interes nego što ima dionica, onda se primjenjuje odluka o alokaciji dionica.
imam pitanje:
nije li glupo sada kupovati dvije po 1.600 (ili 2.000 ili 3.000) kn da bi dobio tri po npr. 400 kn kada će netko drugi u drugom krugu moći kupiti tri po 400 kn a da ne plaća članarinu od 1.600 (ili više) kn?
molim nekog koji kuži da mi objasni. [undecid]
Interesantno pitanje u točki 2.Bravo!
Dakle,u drugom krugu bi moralio biti isključeni svi koji nemaju dionice LKPC,a neupisane bi se trebale ponuditi dioničarima koji su se odlučili za prvi krug.
Na ovaj sadašnji prijedlog će u drugom krugu biti omogućeno jednom ulagaču da uplati čitav ulog/recimo da
u prvom krugu ostane 50 mil kn neupisanih/ upiše svih 50 mil .kn svjestan da neće dobiti sve/
Dovoljno je da mu prođe desetina jer bi ta dionica donijela lijepih 10% ako bi nova cijena koju je
platio po 400 proda po 800.Zaista lijepi zub.
Mali dioničari bi trebali dati protuprijedlog da se to izbjegne, a vama bi trebali dati nagradu ako prijedlog prođe.
[/quote]
ma vidiš da me plavi ismijava (odnosno vuče na svoju stranu), ali ja ga razumijem, ulog je velik.
plavi, još jednom [thumbsup]
toliko je nejasnoća da je raketa neizbježna. [lol]
Hoće li država sudjelovati ili ne je stvar drugog kruga, nas ide sukladno udjelu u temeljnom kapitalu.
Također je bitno po kojoj cijeni će se dokap provesti jer imaju lufta od 400kn do prosjećne u 3 mj.
Stvarno su to žmuklerski odradili, ostavili su toliko nejasnoća da na kraju može svakako ispasti.
Treba izvršiti pritisak na Hanfu i LKPC da se izjasne o cijeni novoizdanih dionica kojima bi se dokapitalizacija provela !!!
Sve što smo do sada pisali zasnivalo se na minimalnoj cijeni dokapitalizacije od 400 kn,ali sve što
bi se platilo više u drugom krugu po većoj cijeni,a naročito u drugom krugu,bi manje razvodnilo
BV pa bi i cijena dionice u konačnici mogla biti veća.Ali sve je to samo ako…Ipak gore ne može
od izračuna koji su postavljeni na bazi dokapitalizacije po 400 kn.Čak i da dokapitalizacija
ne uspije 100% i to bi bilo povoljnije za sve koji to naprave.
Ona cijena od 825 koju sam dobio u prvom izračunu zasniva se na 100% uspjeloj dokapitalizaciji po
400 kn.
imam pitanje:
nije li glupo sada kupovati dvije po 1.600 (ili 2.000 ili 3.000) kn da bi dobio tri po npr. 400 kn kada će netko drugi u drugom krugu moći kupiti tri po 400 kn a da ne plaća članarinu od 1.600 (ili više) kn?
Pa moraš biti dioničar inače ne možeš sudjelovat ni u prvom ni u drugom krugu.
[/quote]
krivo. za sudjelovanje u prvom krugu moraš biti dioničar, ali za sudjelovanje u drugom krugu ne moraš biti dioničar. pročitaj malo bolje.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/denWBSWJS7NyJbUgYY4zsQ==.pdf
(stranica 6)
lp pozdrav svima
samo da kažem, da me boli glava od ovih postova od lopine, koji priča same glupos.,,,, a očito nema ni jeden dionice ili se nije u pravo vrijeme nakrcao , pa ga sada nešto , da ne kažem šta
biče lansiranja, u to sam uvjerena, ali ču o tome nešto više napisati sutra ili u početku idučeg tjedna
lp svima imetnicima dionice LKPC, posebno petini i plavom,
lp mlada dama liza
Imam nešto sitno ovih dionica, pa me zanima drugi krug. Drugi krug može biti super stvar, ali i teška pušiona (još mi je u sjećanju prevara kod JDBA, sudski dokazana).
Treba pisati upravi da dokap ide po cijeni od 1000kn. Okruglo i zadovoljavajuće, ja sretan i svi ostali. Ako ide cijena veća od BV onda nema mjesta gluparijama i prevarama.
Evo moj zaključak:
1) budući da se unaprijed ne zna tko će od postojećih dioničara sudjelovati u prvom krugu, a mora se dati jednaka šansa i isti uvjeti svima (pa i državi), u prvom krugu svaki dioničar za dvije koje ima može kupiti cca tri nove dionice (i ne više od toga)
2) prvi krug završi i onda se gleda je li šta ostalo za drugi krug (vjerojatno jest) i u drugom krugu po istoj cijeni mogu sudjelovati svi, a ne samo postojeći dioničari i ako je veći interes nego što ima dionica, onda se primjenjuje odluka o alokaciji dionica.
imam pitanje:
evo još jedna mala modifikacija:
ako nije dobro sada kupovati dvije po 1.600 (ili više) …, onda nije dobro sada ni imati dvije po 1.600 (ili više), sukladno mom signiću/potpisu. pogotovo ako država ne sudjeluje u prvom krugu.
ako nije ista cijena za prvi i za drugi krug ili ako sam još nešto drugo krivo zaključio, onda naravno ovakvo razmišljanje otpada i povlačim što sam napisao.
zanimljiv je ovaj jal ekipe koja se danas zahebala i prodala dionice ili nije stigla kupiti prije blokade (alt33, barbosa, beeblbrox, lopina, conan o brien, deluxe…)
a što da vam kažemo ekipa, ako hoćete u bagatelni dokap i kupnju dionica LKPC po samo 400 kn, sutra odriješite kesu i kupujte, niti 2000 kn nije puno za ono što se dobiva [thumbsup]
u stvari znam da već kalkulirate što prodati pa da sutra prvi uspijete kupiti LKPC na otvaranju prije blokade, ali i mi koji smo već unutra ćemo s vama na bid pa ćemo vidjeti tko je brži! [thumbsup]
lp pozdrav svima
samo da kažem, da me boli glava od ovih postova od lopine, koji priča same glupos.,,,, a očito nema ni jeden dionice ili se nije u pravo vrijeme nakrcao , pa ga sada nešto , da ne kažem šta
biče lansiranja, u to sam uvjerena, ali ču o tome nešto više napisati sutra ili u početku idučeg tjedna
lp svima imetnicima dionice LKPC, posebno petini i plavom,
lp mlada dama liza
lp i vama, mlada dama liza. [smiley]
po meni je ovo sve mazanje očiju i ja mislim da dokapa neće biti. ljudi ne nasjedajte na krafne neg sutra iskrcajte po 1600 dok još možete..pa zaboga, veliki majstor brojeva – lopina, ne da više od 1500 kn za lkpc. ( svi znamo da bude na 3000 ušao sa svim kaj ima)..ekipa pamet u glavu i nalog po bidu…budite dosljednji onom šta uvijek radite…
ps ovo je samo moje skromno mišljenje i FAKAT me zanima di je specijalna jedinica
Bit će sutra utrke. Na moju žalost nemam kuna ali imam šezdesetakedesetak dionice lkpl pa čisto nek se nađe.Da imam keša kupio bi sutra bez razmišljanja! Laka vam noć i ne kasnite sutra na start. Utrka je, da ne zaboravite, točno u deset sati!
po meni je ovo sve mazanje očiju i ja mislim da dokapa neće biti. ljudi ne nasjedajte na krafne neg sutra iskrcajte po 1600 dok još možete..pa zaboga, veliki majstor brojeva – lopina, ne da više od 1500 kn za lkpc. ( svi znamo da bude na 3000 ušao sa svim kaj ima)..ekipa pamet u glavu i nalog po bidu…budite dosljednji onom šta uvijek radite…
ps ovo je samo moje skromno mišljenje i FAKAT me zanima di je specijalna jedinica
Evo je od mene kolega, znam da nije lako bit izvan igre [lol]