MOZDA BUDE PETAK DAN ZA METAK [thumbsup]
[/quote]
KAO STA SAM I REKAO PRIJE DVA DANA "PETAK DAN ZA METAK" a vi meni dali jedinicu [cool]
[/quote]
svaka cast prije svega PETINI i plavom…apsolutno kapa do poda u ustrajanosti, asertivnosti i golemoj borbi s vjetrenjačama ovdje.
[/quote]
VELIKO HVALA [thumbsup] i nezaboravimo svakako nasu mladu damu kojoj saljem veliki [kiss]
Koja prevara!Neki su znali prije svih-ocito je.Po ovome cijena moze na preko 3000,postavlja se pitanje povlastenih informacija!
po čemu je očito kolega?
[/quote]
Cujte.Ja sam mislio kupiti po 1300-ali nisam jer se tiskalo na dolje-mozda s razlogom?Zadnjih nekoliko dana je poraslo puno,a sad vidite da ce jos vise da poraste.Mozda je bilo povlastenih informacija.
[/quote]
kolega, pogledajte prvo koliki su bili prometi, to je sitan kapital, ako je netko iz bliskih krugova znao to je zanemarivo…….takve se stvari ne mogu spriječiti, uvijek netko ima nekog tko nešto zna
teška pljačka….ja sam izašao i nikad više neću trgovati na ovom smeću od burze,hvala i doviđenja….
kakva pljačka kolega? kaj vam je sanader provalio u auto i maznuo kazić? što se dogodilo? pa niste valjda prodali prije objave?!
vi koji ste tu prije 10 dana branili luku kad je cijena strmoglavljivala…..ili ste samo lažno drukali da možete izaći?!
ako je tako onda mi vas nije žao!
No dobro sada kada smo se malo smirili (ja u pauzi između piva)..kaj izlazimo na cca 9000 [thumbsup]
U svakom slučaju, ukoliko država ne sudjeluje, a po svemu što vidimo, neće, tada ostaje na tržišti slobodno ca. 80 % dioinca Luke Ploče.
To drugim riječima znaći da " netko " može doći do 50 +1 % dioinca jer su na slobodnom tržištu.
Naravno ako plati jako dobru cijenu za to.
Ali postaje moguće, a podsjetimo se da je državni vrh, i Kosor i Josipović, " nudio " luku Ploče i u Egiptu i u Brazilu i u Kini i u Rusiji ako se dobro sjećam. Pitanje je što se " nudilo ", o tome možemo samo nagađati. Možda se nudio samo ulaz za brodove preko Ploča, a možda i ne.
lp
sada ima 222.614 dionicara
po dokapitalizaciji dobiti cemo novih 330.000 dionicara ili ukupno 552.614 dionicara, a sto je 150% vise nego danas.
ako svaki mali dionicar iskoristi pravo kupnje novih dionica uz pretpostavke neke sredine mogucnosti kupnje ili 100% ucinak gdje za 1 postojecu kupe i 1 novu dionicu po 400 kuna dobivama ;
1. Prosijecnu cijenu dionice od 1.000 kuna po dionici za stare dionicare
2. ostaju jos novih po 400 kuna ili 108.000 dionicara po 400 kuna, a kojima se isplati prodavati i po 450 kuna dionica ( to je 10% zarade )
3. prosijek cijene po nekih 1000 kuna imati ce 444.000 dionica, a onih s nabavom od 400 kuna 108.000 dionica ili gemist u konacnici iznosi okvirno 800 kuna trzne cijene po dionici do kraja godine.
teška pljačka….ja sam izašao i nikad više neću trgovati na ovom smeću od burze,hvala i doviđenja….
nisi ti izašao nego te počistilo danas na asku [lol]
ali razumijem tvoj očaj, prodao si danas na 1500, a sutra će ići po 2000 kn…. na 50 komada, izgubio si 25.000 kn….što ćeš, bad luck [bye]
Znaci li ovo da će Luka Ploče postati lovina??? [shocked] [shocked] [shocked]
Dečki ovdje će se tek vidjeti sto znaci za ticker kad tvrtka prelazi iz državnih ruku u P R I V A T N E!!!
Osobno znam da je mnogo kapitala stranog i domaćeg zainteresirano za upravljanje ovom ZLATNOM KOKOM!!!! [rolleyes]
Nažalost ja nemam lkpc-r-a
Dosta mi je kapitala blokirano… Znate već gdje… INA moja draga…
Al čim se odblokira evo mene k vama
[thumbsup]
Lopina&
nemozes gledat B/V na luci…. Kod investiranja u luke nećeš valorizirat dizalice i kamione nego njen potencijal prijevoza i protoka robe… Premiju za privatizaciju kroz dokap… Potencijal i perspektivu ove price oko kontrole uvoza robe u jugoistocnu Europu….
Ma ima ovdje dosta nematerijaliziranih vrijednosti i premija koje SMART Money već zna te će to i iskazat kroz cijenu LKPC-R-A u idućih 2 mjeseca!!!!
A B/V koristi za banke dragi moj [thumbsup]
Čekam da vidim da čli će netko povezati neke stvari, ali ništa.
Slabo pratite Dnevnik Nova TV i HRT.
Nedavno je bio summit u Zagrebu kada je bio EBRD i tada je EBRD rekao da je zainteresiran za ulaganje u Luku Ploče. A pogledajte današnju 2. odluku također jako simpomatičnu, Odluku o izmjeni statuta Društva. Kaže da se odobrava Upravi društva da poveća kapital u slijedećih 5 godina uz mogućnost isključenja prava prvenstva postojećih dioničara.
To konkretno znači da je izgledan ulaz EBRD-a po tržišnoj cijeni koja tada bude na burzi u skorije vrijeme.
Pokrovitelj ove dokapitalizacije je RBA, isto kao i kod Atlantic grupe od ljeta ove godine. A tamo je EBRD ušao po tržišnoj cijeni uz isključenje prava malih dioničara. I znamo kako se to pozitivno odrazilo na cijenu u slučaju ATGR. Kao i na sve ostale dionice gdje uđe tako jak partner.
Sve vam moram crtati [lol]
Naravno, sve je ovo moja pretpostavka, ali vrlo logičan slijed događaja, treba imati u vidu da su u Luci planirana daljnja velika ulaganja ( terminal rasutih tereta ), tako da bi to upravo moglo biti – to.
lp