ako sam dobro ahvatio, meni se ovakvi dokapi ne sviđaju
pravi dokap je napravila atgr( skupila pare po 2 x knjigovodstvenoj vrijednosti) i ingra u 2007..
ovo je razvodnjavanje kapitala
ja sam nesto danas prodao, nesto prije dva dana…vidjet cu kako ce se kretati cijena, ali necu sudjelovati u dokapu, izlazim van
Ne kolega, ovo je povećanje kapitala koje ide u investicije i razvoj, ovo je win-win situacija, trenutno ne vidim ni jedan loš moment u cijeloj priči.
[/quote]
kolega
jasno je meni da je svaki dokap za tvrtku dobar, ali za dionicare postoji nekoliko uvjeta da bude dobar…atgr je imala pravi dokap!
[/quote]
Daj obrazloži ovo malo, zašto ne bi bio dobar za dioničare?
[/quote]
dokle god se nudi dokap ispod knjigovodstvene vrijednosti postoji nekoliko cinjenica
cijena ne bi trebala nimalo rasti
npr
cijena je 1500 kn trenutni bv pokazatelj je 1,3
ako dokapitaliziramo po 400 kn cijena treba pasti kapital ce se razvodniti, te ce bv biti puno manji od 900 kn koliko je sada…
pravi dokap koji je dobar za tvrtku i dionicare je po trzisnoj cijeni ili barem po bv cijeni
[/quote]
To što će u startu BV otić sa 1,3 na 2 ili 2,5 nije ništa loše, uz velike investicije i razvoj rasti će i vrijednost booka vrlo brzo
[/quote]
ma da bog da ode na 5 bv to znaci da ce tvrtka morati biti visokoprofitabilna…
sve u svemu,sjajna buducnost za ovu tvrtku, dugorocno top 5 dionica na zse
Ne može se ovaj dokap raditi drugačije nego po nominali. Nijedan ulagač ne bi plaćao dizalice u koje su uračunate sve dosadašnje zadržane zarade – to ne bi bilo fer – zato neide po book-u. Tako u kapitalu svi jednako participiramo-i stari i novi dioničari i tako je fer.
DELUX
… postojeći dioničari Društva koji na dan donošenja ove Odluke imaju status dioničara u Društvu.
http://www.poslovni.hr/vijesti/skupstina-luke-ploce-odlucivat-ce-o-dokapitalizaciji-od-132-milijuna-kuna-166008.aspx
Ode i ja na pivu [kiss]
Uvijek volim sudjelovati u ovakvim dokapitalizacijama. Prvo ide raketa gore, prodam, pa raketa dolje, nesudjelujem u dokapu. I svi sretni i zadovoljni 🙂
Jedini zajeb, koji to nakraju i nije bio je bio dokap JDBA 🙁
DELUX
… postojeći dioničari Društva koji na dan donošenja ove Odluke imaju status dioničara u Društvu.
to se misli na odluku skupštine, ne na odluku NO… znači da još uvijek ima vremena za kupnju!
odaziv za dokap će sigurno biti velik, a i isplativ, pa i da kupiš po 2000 kn + nova po 400 kn, prosječno 2×1200 kn što je već sada osjetno jeftinije od cijene na burzi. ako se bude moglo kupiti 3-4 ili više po 400 kn, onda je još puuuuuno jeftinije prosječno po dionici [smiley]
Odlične vijesti. Čestitke svim dioničarima…
Eto sad znamo i razlog rasta cijene zadnjih dana, iako smo i nagađali o cemu se radi… Svi su jednaki, ali neki su ipak jednakiji od drugih, pa su znali za ovo još prije…
Ali dobro, glavno da se je nešto pokrenulo po pitanju dokapa. Čini mi se da imamo veliki potencijal rasta, u kratkom vremenu… 😉
Čuj cijena ne bi trebala nimalo rasti [lol] šta će sve ljudi za lovu raditi [bye]
Ista je situacija bila pred 3 godine kad je zbog iste ove vijesti cijena otišla na skoro 7000 kn
Investitori su i na tim razinama vidjeli priliku za zaradu a sad najednom ni ovih 1600 nije više dobro [shocked]
žao mi je ali ništa od jeftinijeg dokupa.
7000 kn mi se čini previše obzirom na krizu, ali po 2000 kn sutra će se moći kupiti [thumbsup]
kad ćemo znat kolko komada možemo kupit po nominali za jednu ?
U prvom krugu postojeći dioničari mogu upisati 100% tni iznos ponuđenih dionica, dakle ako imaš love možeš upisati svih 330.000 dionica. [tongue]