LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da se može sudjelovati u dokapitalizacijama i sa skrbničkog računa tj. da nije potrebno stavljati dionice na slobodnu poziciju u SKDD. Samo se kaže skrbničkoj banci (u pravilu banka kod koje imaš margin kredit) da želiš sudjelovati u tim korporativnim akcijama.

Upravo tako, nije potrebno prodavati..

lp
[/quote]
Nisi shvatio. Nije potrebno prodavati zbog toga što su dionice na skrbničkom računu, ali je potrebno prodati da ne upadneš u margin call. Naravno, ako imaš margin kredit.

*frckavi,
margin sam doktorirao i to baš na lkpc , niti jedna banka ti neće preuzeti bilio kakvu korporativnu akciju kada si pod marginom, izuzev dividende!
Druga stvar je kada samo radiš preko skrbničkog računa, tada sve tehnikalije dogovaraš sa skrbništvom, isto kao i preko bilo kojeg brokera samo se ne vidi tvoje ime u SKDD

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Mislim da se može sudjelovati u dokapitalizacijama i sa skrbničkog računa tj. da nije potrebno stavljati dionice na slobodnu poziciju u SKDD. Samo se kaže skrbničkoj banci (u pravilu banka kod koje imaš margin kredit) da želiš sudjelovati u tim korporativnim akcijama.

Upravo tako, nije potrebno prodavati..

lp
[/quote]
Nisi shvatio. Nije potrebno prodavati zbog toga što su dionice na skrbničkom računu, ali je potrebno prodati da ne upadneš u margin call. Naravno, ako imaš margin kredit.
[/quote]

to isto nije sasvim točno, s bankom se može dogovoriti da ih izuzme

to isto nije sasvim točno, s bankom se može dogovoriti da ih izuzme
[/quote]
E pa to je bilo glavno pitanje. Znači ima i takvih banaka s kojima se može dogovoriti da te nisi u margin callu? To se doduše malo kosi s ovim što kolega Barbosa kaže jer po njemu ispada da ti svakako moraš s tim dionicama ići na slobodnu poziciju.

*frckavi,
margin sam doktorirao i to baš na lkpc , niti jedna banka ti neće preuzeti bilio kakvu korporativnu akciju kada si pod marginom, izuzev dividende!
Druga stvar je kada samo radiš preko skrbničkog računa, tada sve tehnikalije dogovaraš sa skrbništvom, isto kao i preko bilo kojeg brokera samo se ne vidi tvoje ime u SKDD

Hoće, hoće, ja znam za dvije koje hoće, baš me zanima koja to ne bi napravila?
Može i na privat..

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

*frckavi,

Totalna neistina….kolega daleko ste od doktorata….
Kad se odrađuje korporativna akcija onda skrbnik obavještava o tome klijenta i u njegovo ime odrađuje korp. akc.
Ove nebuloze oko prodaje ako imaš margin?!?! Vjerojatno je netko mislio ako padne u margin call…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

plavi, kako shvačam, mi tu govirimo o dionicama koje su kupljene sa margin kreditom

Dakle za margin od 10k moraš imati min.pologa od 10k u kešu ili papirima, ako na računu imaš npr 10 LKPC i kupiš sa kreditom još 10 LKPC …dođe odluka o dokapu i ti imaš 20kom i ne prodaš do odluke, nakom ćega cijena padne npr.40% i dolazi do margin calla koji trebaš dokapitalizirati ili reprogramirati a još i trebaš položiti sredstva kojima bi sudjelovao u dokapitalizaciji koja će biti realizirana za oko 100dana…daj mi objasni, kako je to izvedivo i ako je , što će ti onda margin

Druga stvar je kada imaš svojih 10 LKPC i kupiš sa marginom još 10 LKPC koje prodaš sa npr.40+% zarade prije dokapa, zatvotiš kredit i sa zaradom podmiriš dokap za svojih 10kom koje su bile polog.

Ps.
npr.poba

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

plavi, kako shvačam, mi tu govirimo o dionicama koje su kupljene sa margin kreditom

Dakle za margin od 10k moraš imati min.pologa od 10k u kešu ili papirima, ako na računu imaš npr 10 LKPC i kupiš sa kreditom još 10 LKPC …dođe odluka o dokapu i ti imaš 20kom i ne prodaš do odluke, nakom ćega cijena padne npr.40% i dolazi do margin calla koji trebaš dokapitalizirati ili reprogramirati a još i trebaš položiti sredstva kojima bi sudjelovao u dokapitalizaciji koja će biti realizirana za oko 100dana…daj mi objasni, kako je to izvedivo i ako je , što će ti onda margin

Druga stvar je kada imaš svojih 10 LKPC i kupiš sa marginom još 10 LKPC koje prodaš sa npr.40+% zarade prije dokapa, zatvotiš kredit i sa zaradom podmiriš dokap za svojih 10kom koje su bile polog.

Ps.
npr.poba

Barbosa, ti nisi pisao o margin callu, ti si napisao da se dionice pod marginom ne mogu dokapitalizirati, što nije istina. Ako netko tako tvrdi, onda ne zna svoj posao.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

lepi pozdrav dioničarima LKPC

kako je ova cjena dionice smješna – nejmojte zaboraviti što vam govorim – ja sam ozbiljna

ako griješim, neču više pisati na forumu, to obečajem

mlada dama liza

lp svima imetnicima dionice LKPC

Luka Ploče d.d. – Održana sjednica N.O. Luka Ploče d.d.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/denWBSWJS7NyJbUgYY4zsQ==.pdf

Luka Ploče d.d. – Održana sjednica N.O. Luka Ploče d.d.
9.12.2010 15:05:55
http://www.zse.hr/default.aspx?id=33066

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Ne zna se cijena po kojoj će ići dokap [yawn]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close