LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bez obzira koji model ( za nas male dioničare ) prođe, ključno je pitanje na kojoj će se cijeni dionica zaustaviti na burzi nakon provedene dokapitalizacije .

Ne, ključno je pitanje TKO će (p)ostati vlasnik luke nakon dokapa? O tome ponajviše ovisi kako će se kretati cijena dionice. Što misliš, da ulete Arapi s 200 mil. EUR u dokap, kako bi to djelovalo na cijenu dionice na burzi? I tko bi nakon toga uopće prodavao dionice LKPC?
[/quote]

Krivo si me shvatio – ključno pitanje za nas je samo cijena koja će se ostvariti na burzi nakon provedene dokapitalizacije bilo tko da tu uleti – nas male dioničare zanima samo cijena koja će biti na burzi – polazimo s različitog gledišta, no stajališta su nam slična, naravno da jači partner može dignuti cijenu i to bi za nas bilo korisno, no u konačnici svega stoji cijena na burzi koja će se formirati i to nas treba isključivo zanimati – jer od toga ovisi hoćemo li nešto zaraditi , ili nećemo .

Pozdrav

Jel tko primjetio omjer kupnje i prodaje ?!?!?! ako izuzmemo one naloge na 2980 – 3100 ili ti 468 dionica omjer dode da prodaja 880 – 468= 412 i kupnja 318 od toga 200 komada do 1380 !!!!!!

Tu bu svega samo cu to rec, a posebno bi bilo zanimljivo da se prodaja jos malo makne

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Nešto mi nije najjasnije u slučaju dokapitalizacije – Ako je točna pretpostavka da puno investitora u LKPC ima margin kredit, da li će oni morati prodati prije datuma na koji imaju pravo na dokapitalizaciju?
Naime pretpostavljam da će dokapitalizacija ići po cijeni manjoj od tržišne i da će cijena dionice nakon datuma na koji imaš pravo dokapitalizirati, pasti za određeni iznos. Da li oni padaju u margin call ili su banke koje su im odobrile margin toliko tolerantne da pričekaju sa margin callom dok im ne sjednu nove dionice?

Nešto mi nije najjasnije u slučaju dokapitalizacije – Ako je točna pretpostavka da puno investitora u LKPC ima margin kredit, da li će oni morati prodati prije datuma na koji imaju pravo na dokapitalizaciju?
Naime pretpostavljam da će dokapitalizacija ići po cijeni manjoj od tržišne i da će cijena dionice nakon datuma na koji imaš pravo dokapitalizirati, pasti za određeni iznos. Da li oni padaju u margin call ili su banke koje su im odobrile margin toliko tolerantne da pričekaju sa margin callom dok im ne sjednu nove dionice?

?
Uopće nema puno margina u LKPC. odi u SKDD pa provjeri, nemoj pretpostavljati nešto na temelju nićega.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

?
Uopće nema puno margina u LKPC. odi u SKDD pa provjeri, nemoj pretpostavljati nešto na temelju nićega.

lp
[/quote]
Nije na temelju ničega. Slažem se da je samo glasina, ali zato sam i napisao "ako je točna pretpostavka…"

A kako bi u SKDD provjerio da li su dionice na marginu? Pa sve dionice koje su iza skrbničkih računa mogu i ne moraju biti na marginu.

lepi pozdrav imetnicima dionice LKPC

može mladoj dami neko objasniti, zašto neki prodaju dionicu LKPC na tako smešnoj niskoj cjeni

dokap i model je pred vratima – jeste zaboravili ili vama je dovoljno da zaradite samo za burek
malo razmislite – ne treba puno
pozdrav plavom, petini,…
mlada dama liza

?

lp
[/quote]
Nije na temelju ničega. Slažem se da je samo glasina, ali zato sam i napisao "ako je točna pretpostavka…"

A kako bi u SKDD provjerio da li su dionice na marginu? Pa sve dionice koje su iza skrbničkih računa mogu i ne moraju biti na marginu.
[/quote]

Upravo se o tome i radi.. znam što govorim, ali ne smijem pisati, ipak je tajni podatak..

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Problem sa marginom je da se dionice drže na skrbničkom računu banke, dakle treblo bi ih prebaciti na poziciju u SKDD da uopće možeš sudjelovati u dokapitalizaciji jer u takvim akcijama se gleda knjiga dioničara na dan donošenja odluke.

Uvijeti za margin su i više nego jasni: kada vrijednost portfelja padne više od ugovorenog postotka, dužnik nadoknađuje smanjene vrijednosti dionica na skrbi polaganjem novih dionica s bančine liste, polaganjem depozita ili djelomičnim povratom kredita.

Dakle, tko god kupuje dionice sa margin kreditom, prije dokaptalizacije mora zatvoriti kredit i iste prebaciti na ime u SKDD ukoliko želi sudjelovati u dokapitalizaciji ili pak rasprodati dionice prije doknošenja odluke, inaće će, zavisno od ulazne cijene, riskirati margin-call zbog vjerojatnog pada vrijednosti portfelja .

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

ako bude na ZSE božićni rally, mogla bi LKPC bez problema na 1700-1800

Slažem se, na ovako malom prometu nije je problem podići 30%, no oprez je nužan kod niskolikvidnih dionica, posebno ako nemaju bajne poslovne rezultate.

Dakle, tko god kupuje dionice sa margin kreditom, prije dokaptalizacije mora zatvoriti kredit i iste prebaciti na ime u SKDD ukoliko želi sudjelovati u dokapitalizaciji ili pak rasprodati dionice prije doknošenja odluke, inaće će, zavisno od ulazne cijene, riskirati margin-call zbog vjerojatnog pada vrijednosti portfelja .

Za to će imati i više nego dovoljno vremena vjerojatno 2-3 mjeseca, takav je običaj oko poziva na skupštine.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Problem sa marginom je da se dionice drže na skrbničkom računu banke, dakle treblo bi ih prebaciti na poziciju u SKDD da uopće možeš sudjelovati u dokapitalizaciji jer u takvim akcijama se gleda knjiga dioničara na dan donošenja odluke.

Uvijeti za margin su i više nego jasni: kada vrijednost portfelja padne više od ugovorenog postotka, dužnik nadoknađuje smanjene vrijednosti dionica na skrbi polaganjem novih dionica s bančine liste, polaganjem depozita ili djelomičnim povratom kredita.

Mislim da se može sudjelovati u dokapitalizacijama i sa skrbničkog računa tj. da nije potrebno stavljati dionice na slobodnu poziciju u SKDD. Samo se kaže skrbničkoj banci (u pravilu banka kod koje imaš margin kredit) da želiš sudjelovati u tim korporativnim akcijama.

Pitanje se više odnosilo na ovaj drugi dio – da li će zbog potencijalnog margin calla dioničari LKPC koji imaju margin kredite morati rasprodavati svoje dionice prije relevantnog datuma.

Kolega plavi kaže da ima "tajni podatak" da nema puno margina. Moj "tajni podatak" je upravo suprotan. Vidjet ćemo…

Mislim da se može sudjelovati u dokapitalizacijama i sa skrbničkog računa tj. da nije potrebno stavljati dionice na slobodnu poziciju u SKDD. Samo se kaže skrbničkoj banci (u pravilu banka kod koje imaš margin kredit) da želiš sudjelovati u tim korporativnim akcijama.

Upravo tako, nije potrebno prodavati..

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close