LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Očito je da ovo narednih dana ide jako gore to se vidi po nervozi kupaca i bježaniji prodavača.

Opet netko ima info i tovari se, ovo ide debelo u roku dan, dva gore.

Jel se ovo "vidi iz aviona" ili je samo "očito"?

MOZDA BUDE PETAK DAN ZA METAK [thumbsup]

[/quote]
I dali će obijavit ili ne da kreće dokapitalizacija [wink]

Da se taj proces konačno privede kraju na dobrobit malih dioničara.

[/quote]
I dali će obijavit ili ne da kreće dokapitalizacija [wink]

Da se taj proces konačno privede kraju na dobrobit malih dioničara.
[/quote]

dokapitalizacija se ne radi radi dioničara već radi luke, činjenica da se dionicama luke trguje na burzi je faktor koji nas male dioničare stavlja u poziciju da u cijeloj priči sudjelujemo ili ne (ovisno o našoj želji i mogućnostima naravno)

a činjenica da se sa dokapom toliko dugo odugovlači samo potkrepljuje moje razmišljanje da dokap jedino i može samo biti povoljan za male, jer bi u protivnom već donjeli model kojim bi male izignorirali, a obzirom da takav model nisu osmislili (jer tako nebi mogli sakupiti dovoljna sredstva) onda se cijela priča i odužila, sad kad su stavljeni pred zid jer dokap MORA ići (ovdje nije pitanje jel ide ili ne, dokap MORA IĆI jer luka treba lovu) sad će navjerojatnije ostaviti model koji je i prvobitno trebao ići dakle 4 za 1

a onda će početi vatromet

*sunseekers, uopće nije stvar u pogodovanju nekome bili mali ili veliki, jednostavno je stvar u tome da nema novaca!

Država sa mirovinskim ima 61% i sve više sam uvjeren da dok država ne smanji svoj udio neće biti nikakve akcije… ili se možda zavaravate da nas 38,79% (86 352 dionica) manjiskih dioničara može izgurati dokapitalizaciju od 350 milja kn… to bi ti iznosilo 4.053,18kn po jednoj dionici ili na 10 sadašnjih moraš uplatiti 40.053,00kn bez obzira da li je model 1/4 ili 1/18

Nnetko je nedavno dobro primjetio da doslovce uvaljuju LKPC gdje god idu u delegaciju i da će dokap provesti kupac ili partner i čini mi se da je to najrealnija opcja ukoliko se ne nađe način sa fondovima

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

*sunseekers, uopće nije stvar u pogodovanju nekome bili mali ili veliki, jednostavno je stvar u tome da nema novaca!

Država sa mirovinskim ima 61% i sve više sam uvjeren da dok država ne smanji svoj udio neće biti nikakve akcije… ili se možda zavaravate da nas 38,79% (86 352 dionica) manjiskih dioničara može izgurati dokapitalizaciju od 350 milja kn… to bi ti iznosilo 4.053,18kn po jednoj dionici ili na 10 sadašnjih moraš uplatiti 40.053,00kn bez obzira da li je model 1/4 ili 1/18

Nnetko je nedavno dobro primjetio da doslovce uvaljuju LKPC gdje god idu u delegaciju i da će dokap provesti kupac ili partner i čini mi se da je to najrealnija opcja ukoliko se ne nađe način sa fondovima

Velika većina nije svjesna svih mogućih opcija ,no svi briju da dokap prolazi ,a nitko da kaže po kojem modelu.
Sve me ovo posijeća na galamu u svezi IGH-KONSTRUKTOR i njihovih garancija koje imaju dok se ekipa nije iskrcala na 2900-300 kn,a sada smo svjedoci da navedena dionica vrijedi 1200-1300 kn.

Ne bi rekao da Hrvatske delegacije uvaljuju LKPC već se traže mogućnosti suradnje i ulaganja u LKPC i luku Rijeka jer su oba dvije luke u većinskom državnom vlasništvu i od velike su važnosti za državu u cjelini. U oba dvije luke potrebna su velika ulaganja i normalno je da država pokušava privući strane investitore.
Ne zaboravimo da je koncesijskim ugovorom između lučke uprave Ploče i društva Luka Ploče d.d. predviđena druga i treća faza izgradnje kontejnerskog terminala, nakon čega bi ukupni kapacitet tog novoizgrađenog terminala iznosio 500 000 kontejnera. Također, početkom iduće godine trebao bi se početi graditi i terminal za rasute terete. Planovi su veliki i realno nije to sve skupa ni lako realizirati, pogotovo ne kod nas u ovako lošoj gospodarskoj i političkoj situaciji. Zbog svega toga ne ttreba čuditi ovo kašnjenje u odabiru modela dokapitalizacije.

03.12.10. | 14:57

ma koje si to informacije dobio od premijerke ??[shocked]
cijelu godinu hrvatske delegacije obilaze po svijetu i pokušavaju uvaliti LKPC kome god, Bebić Japanu ,Josipović Koreji i Kini, Mesić Kataru i eto, Jadranka Turcima i Egiptu i od svega 0 bodova a vi tu računate o nekakvim dokapitalizacijama… da imaju bilo kakvu ideju što će sa LKPC ili o dokapitalizaciji ne bi uvaljivali LKPC gdje god idu, nema tu dokapitalizacije još dugo a i kad bude provesti će je strateški partner ili novi vlasnik.

vidim popularan sam, citiraju se moji postovi… hvala, hvala, niste trebali [kiss]

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Dobro i? Dobit od toga je visestruko veca, ako treba isplati se dici i nenamjenski kredit pa uplatiti tu cifru.

Bez obzira koji model ( za nas male dioničare ) prođe, ključno je pitanje na kojoj će se cijeni dionica zaustaviti na burzi nakon provedene dokapitalizacije .Luka sigurno ima dobru perspektivu, no sve ovo su samo " uvodni radovi i priprema " za buduće još bolje poslovanje. Koliko nas će ćekati još nekoliko godina da iz toga poslovanja poćne uživati blagodati svojih investicija – što u vidu rasta cijene dionice , što u vidu možebitne dividende ???Ovdje uopće ne razmatram mogućnost da radnici dobiju dionice bez lock upa!Moja procjena ( po modelu 1 : 4 ) cijene dionice na burzi nakon provedene dokapitalizacije je 650 – 850 kn.Ukoliko netko ima drugačiju procjenu molim da je postavi !

Pozdrav

Bez obzira koji model ( za nas male dioničare ) prođe, ključno je pitanje na kojoj će se cijeni dionica zaustaviti na burzi nakon provedene dokapitalizacije .

Ne, ključno je pitanje TKO će (p)ostati vlasnik luke nakon dokapa? O tome ponajviše ovisi kako će se kretati cijena dionice. Što misliš, da ulete Arapi s 200 mil. EUR u dokap, kako bi to djelovalo na cijenu dionice na burzi? I tko bi nakon toga uopće prodavao dionice LKPC?

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

da, država mora smanjiti svoj udio i to je samo još jedan od razloga zašto dokap mora biti izrazito povoljan i primamljiv za postojećeg i eventualnog novog investitora, pa tko će dati toliku lovu ako ne vidi direktan interes. zato se ja jednostavno uopće ne bojim oko modela dokapa, on jednostavno ne može biti loš, pitanje je jedino kad će se on dogoditi

New Report

Close