znači ipak će radnici dobit dionice po 400 kn….. a niš, spremit keš i čekat kad počnu rasprodavat [embarass]
[/quote]
Po ne znam koji puta:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/66767/Default.aspx
" Radnici traže da im se proda dio dionica po posebnim uvjetima, kako je napravljeno u nekim drugim tvrtkama. Prijedlog je da se za godinu staža može kupiti sedam dionica, koje se ne bi smjele prodavati od pet do deset godina. Model radničkog dioničarstva odnosio bi se samo na postojeće zaposlenike. "
lp
[/quote]
ja ne znam kaj se opće raspravljaš sa likovima čiji portfelj je pun građevinara i varteksa, pounja i ostalih mega perspektivnih dijonica..ovo treba skupljat i što više ovi pišu gluposti to je veća mogućnost da mali prodaju…
dečki idu radnicima dijonice, svaki bude dobio 10 za 10 kn i moći će to odmah sasut po bidu…odmah u pon treba prodat lkpc i sve u vart ili pounje ili magmu ili još bolje ingru (spomenu bi i hdel ali pošto je on na varš.burzu mislim da su transakcijski troškovi preveliki) jer tamo je prava lova…tamo se vrši akumulacija već par godina i sam kaj nije eksplozija [thumbsup]
znači ipak će radnici dobit dionice po 400 kn….. a niš, spremit keš i čekat kad počnu rasprodavat [embarass]
[/quote]
A razni popusti(godine staža,plaćanje u cashu i sl.)?!
Članak ne spominje nikakav lock up!!!
Pametnom jasno!!!
Pozdrav
[/quote]
misliš li da je sudbinu lkpc slična kao i sudbina vupika?? gle, ne znam baš…jasno je zašto si tolko sumnjičav jer da ja uložim u neš po 160 i to padne na 40 mislim da mi ne bi bilo svejedno….zato, fakat te razumijem ali probaj razmišljanje potkrijepiti činjenicama pa onda odluči..
poz i drž se
[thumbsup]
Ne trebaju radnici prodavat da bi cijena padala. Ovo tehnički izgleda loše, ne bi je prije 1100 ni neprijatelju kupio. Sori, plavi.
ma ovo izgleda loše i fundamentalistički sve preko iljadu. Pa sada možeš da kupiš fabrike sa sigurnim bilansom ispod vrednosti kapitala koji su na PE 7 i gde kupuje trezor (poput VIRO) a ne ovo tri puta skuplje razumeš ti gde će tek da prodaju radnici. Pa jašta da ceda pada. Ide na fer valuaciju.
[/quote]
Pametnom jasno!!!
Pozdrav
[/quote]
misliš li da je sudbinu lkpc slična kao i sudbina vupika?? gle, ne znam baš…jasno je zašto si tolko sumnjičav jer da ja uložim u neš po 160 i to padne na 40 mislim da mi ne bi bilo svejedno….zato, fakat te razumijem ali probaj razmišljanje potkrijepiti činjenicama pa onda odluči..
poz i drž se
[thumbsup]
[/quote]
Ne mislim.Mislim da je sudbina Vupika daleko bolja i perspektivnija od LKPC.
Vupik je u izvješću za 3Q prikazao dobit od preko 170.000.000 kuna!!!
Kolika je dobit LKPC?
Trenutno niska cijena je rezultat podjele po 446 dionice radnicima bez naknade!
To je privremeno.
Ako i radnici LKPC plate dionicu 300 ili 200 kuna sa popustom(od nom. 400 kuna) i dobiju za svaku godinu radnog staža 7 dionica,koliko je to novih dionica !!!
Ne "naslađujte" se sudbinom Vupika jer tamo stvari idu nabolje.
Pratite bolje sudbinu dionica LKPC nakon najnovijeg članka u Novom listu!!!
LKPC čak još nije našla niti strateškog partnera!!!
Pozdrav
Pise li ovdije netko pozitivno o ovoj dionici!!!! Ne pise.Sve sami pesimisti.ZNACI IDEMO GORE [thumbsup]
Pise li ovdije netko pozitivno o ovoj dionici!!!! Ne pise.Sve sami pesimisti.ZNACI IDEMO GORE [thumbsup]
kako da ne? pa ti si optimist, zeba je optmist, plavi je optmist…a koji će optimisti tek biti radnici kad kupe dionice po 400 kn pa počnu prodavat po 800 kn sa 100% zarade! [thumbsup]
[/quote]
Pametnom jasno!!!
Pozdrav
[/quote]
poz i drž se
[thumbsup]
[/quote]
Kolika je dobit LKPC?
To je privremeno.
Ako i radnici LKPC plate dionicu 300 ili 200 kuna sa popustom(od nom. 400 kuna) i dobiju za svaku godinu radnog staža 7 dionica,koliko je to novih dionica !!!
Pozdrav
[/quote]
ne naslađujem se ja ničim..dapače…jako mi je žao kada netko izgubi novac ,pogotovo preko 70% te sam sebe uvjerava kako će situacija biti bolja…ne smiješ svako promašeno ulaganje uspoređivat sa budućim…znam da ti je teška situacija i da vupik mora 200 % napravit da si na 0 ali stisni zube…lkpc je odlična firma sa fundamentima i perspektivom kakvu vupik ne može i neće imati, nažalost postala je mrtav papir radi određenih ljudi u upravi te špekulanata koji ne razumiju riječ ulaganje.po meni, radnici neće ništa dobiti a ako i dobe to će biti lock up period od kojeg boli glava( upiši lock up u google da shvatiš o čem se radi). znam znam…sigurno ti kroz glavu opet prolazi situacija sa vupikom, strah od tolikog gubitka, pogledi ljudi koji imaju uvid u tvoj portfelj, ali vjeruj mi, taj scenarij tu ne budeš gledao…
i da – situacija s vupikom je sve samo ne privremena ali opet gledaj to s druge strane- ti si tu tak i tak dugoročni investiror. za 5- 10 godina će valjda bit na 130 kn. mora opet doći ciklus rasta kad će sve i sva skakat u nebo
radnici traže dionicu po 127 kuna na 10 godina lock up-a eto sve sam vam rekao…neću više..4 puta su ih većodbili..država nema love,prodavat ovu dionicu po cijenama nižim od 1000,00 bilo bi ravno suicidu jer ovo je jedina državna tvrtka koja je u plusu,a šta će biti tek kad se privatizira i doma pošalje 5000 ljudi,aaaaaa?
radnici traže dionicu po 127 kuna na 10 godina lock up-a eto sve sam vam rekao…neću više..4 puta su ih većodbili..država nema love,prodavat ovu dionicu po cijenama nižim od 1000,00 bilo bi ravno suicidu jer ovo je jedina državna tvrtka koja je u plusu,a šta će biti tek kad se privatizira i doma pošalje 5000 ljudi,aaaaaa?
Ako im se to odobri,triba se strpit samo 10 godina i nakon toga kupovat LKPC za bagatelu! [thumbsup]
[/quote]
Pametnom jasno!!!
Pozdrav
[/quote]
poz i drž se
[thumbsup]
[/quote]
Kolika je dobit LKPC?
To je privremeno.
Pozdrav
[/quote]
ne naslađujem se ja ničim..dapače…jako mi je žao kada netko izgubi novac ,pogotovo preko 70% te sam sebe uvjerava kako će situacija biti bolja…ne smiješ svako promašeno ulaganje uspoređivat sa budućim…znam da ti je teška situacija i da vupik mora 200 % napravit da si na 0 ali stisni zube…lkpc je odlična firma sa fundamentima i perspektivom kakvu vupik ne može i neće imati, nažalost postala je mrtav papir radi određenih ljudi u upravi te špekulanata koji ne razumiju riječ ulaganje.po meni, radnici neće ništa dobiti a ako i dobe to će biti lock up period od kojeg boli glava( upiši lock up u google da shvatiš o čem se radi). znam znam…sigurno ti kroz glavu opet prolazi situacija sa vupikom, strah od tolikog gubitka, pogledi ljudi koji imaju uvid u tvoj portfelj, ali vjeruj mi, taj scenarij tu ne budeš gledao…
i da – situacija s vupikom je sve samo ne privremena ali opet gledaj to s druge strane- ti si tu tak i tak dugoročni investiror. za 5- 10 godina će valjda bit na 130 kn. mora opet doći ciklus rasta kad će sve i sva skakat u nebo
[/quote]
Točno ja sam u Vupiku dugoročni investitor.
Što se fundamenata tiče LKPC je jedna od najprecjenjenijih dionica bez strateškog partnera i sa neizvjesnom budućnosti.Ne djeli dividendu i ostvaruje simboličnu dobit.
Dokapitalizaciju nije bilo moguće provesti već nekoliko godina.
Dobit Vupika je za 3Q 2010 preko 170.000.000 kuna uz Todorićev Agrokor kao većinskog dioničara.
Dobit za 3Q je preko 130 kuna po dionici!!!A dionica je 50 kuna???
Istovremenao LKPC je oko 1300 kuna,a BV je gotovo dvostruko manji!!!
Radnici Vupika su dobili besplatno po 446 dionice i njima je "svaka cijena" dobra,dok ne prodaju oni kojima je novac nužan,a radi se oko 650 ljudi!!!No ovje kupujete fundamentalno pocjenjenu dionicu.
U LKPC je zaposleno puno više radnika i oni će vjerovatno dobiti za simboličan iznos dionice luke
nakon što su već sudjelovali u privatizaciji sa velikim diskontom.
Ako i budu imali neki lock-out period ,prodat će vjerovatno dionice iz bivše privatizacije i rušiti i to jako cijenu i kapitalizirati dobit.
Sada kada je i novi list objavio članak o novim radničkim dionicama luka,vjerujem da će dionica
znatnije pasti .
Tržište je najbolji "sudac" i uskoro ćemo znati da li sam u pravu.
Pozdrav
@bisakovi
Vaši postovi kolega obiluju neistinama i neznanjem pa evo neke od činjenica:
Radnici bi ako uspiju u svojim namjerama dobili po još jedan paket od 63 dionice što je puta 900 radnika i ako uzmemo u obzir da svi neće upisati dionice negdje oko 5000 a i da svi upiš taj broj je 6000 morate se složiti da to nije broj koji će nekoga zabrinjavati.
Predstavnici sindikata traže da se dionicama ne može raspolagati 7 godina a do do tada će se desiti još dva ciklusa na gore i dole tako da te dionice ne bi trebale nikoga zabrinjavati.
Broj radnika koji nije prodao svoje dionice iz prve privatizacije je između 1,5-2% podatak lako provjeriv.
Puno je zainteresiranih za dokap ali Država ne želi svakoga vidjeti u vlasničkoj strukturi i pomno bira partnera i nije istina da nema zainteresiranih za dokap već je istina potpuno drugačija.
Od svega gore napisanoh jedino bi se složio sa vašom konstatacijom na je tržište najbolji sudac ali ovakvo tržište kakvo je naše i tu činjenicu odbacuje jer ako znamo da fondovi brane par dionica a sve drugo je prepušteno na milost i nemilost, jer ovo nije tržište, neznam koji bi pojam upotrebio za ovo što se događa na ZSE.
I na kraju malo pogledajte na koliko se trže druge luke možda vam pomogne u vašem investiranju pa da drugim puta ne napravite zajeb i kupite nekakav VUPIK i slične junk dionice koje nemaju nikakvu budućnost i za koje nitko nije zainteresiran.
Pozdrav i sretno.
bisakovi
jesi ti čuo za peer? jel ti znaš zašto se luke trže na tolko bookova? jel ti znaš zašto imaju visok P/E? jel ti znaš išta o obvezama? iz tvog pisanja je očito da nikad nisi čuo za te stvari ali dobro…nema veze…bitno da si ti meni živ i zdrav i da se držiš jer ,iskreno, da meni investicija u par mjeseci prdne prek 70% ja bi bio u teškoj depresiji. [thumbsup] jooj sad sam se sjetio…ti imaš i lrh kaj ne?ne znam kaj je bolje..to ili vupik..obje imaju perspektivu ko ni jedna.. e moj bisakovi…ne bu se purica jela ovaj Božić….