pravilo broj 1 – nema emocija
pravilo broj 2 – spika kao ima puno brodova a dionica pada je potpuno besmislena
pravilo broj 3 – i tankerska radi, a cijena dionice pada je također besmislena
pravilo broj 4 – uglavnom sve je besmisleno ako se tako misli trgovati
pravilo broj 5 – ………
ma nije bitno imam ja municije i za 1300-1400…to bi mi bila neka dojnja granica ludila…ne vjerujem da će se to probiti…pa ću i tu nadokupiti…ja samo hoću reći da lkpc nije skoro ni osjetila krizu a dionica ja na 22% ath,znam da je nelikvidnost veliko zlo,pa otuda i ono zašto nema stranaca na našem tržištu,pa naravno kad je netransparetno i nema regulatora..divlje-plitko i bez emocija..pa ko bi normalan tu ulagao novac?
Ljubljanska borza: Uzlet Luke Koper i drugi dan uzastopno
Autor/izvor: SEEbiz
LJUBLJANA – Luka Koper i dalje izvlači korist od najavljenog kineskog interesa za kupnjom udjela.
LJUBLJANA – Luka Koper i dalje izvlači korist od najavljenog kineskog interesa za kupnjom udjela.
Da, bas pratim već dva dana cijena ide gore, mislim da će to bit ista ili slična priča, Kinezi tamo ulaze sa nekih 20% udjela.
valentine argumentiraj pad a nemoj bezveze komentirat…ja gledam lkpc 30 godina i nikad nije bila punija sa brodovima,očito je da se u našoj zemlji nagrađiva nerad a ne rad,ali neka padne..dugo sam ja na burzi da bi upao u njihovu zamku,ja uvijek imam plan b…tj. uvijek ukalkuliram nelogiku u svoju logiku..ok neka tone,nema zime…….
je, kolega, ali cijena nije na 2Bv zbog brodova u luci, već zbog nikad dosanjanog dokapa.
poglećte FRNK 0,3 BV i 5 PE, pa opet pada i nikom ništa.
Da, bas pratim već dva dana cijena ide gore, mislim da će to bit ista ili slična priča, Kinezi tamo ulaze sa nekih 20% udjela.
[/quote]
Evo malo usporednih podatčića za luku Koper (podaci za period I-VI/2010, jer za treći kvartal još uvijek nema podataka) i luku Ploče (podaci za period I-IX/2010):
Luka Koper Luka Ploče
ROE 4,30% 7,15%
ROA 2,02% 5,54%
EBITDA marža 33,04% 19,33%
P/B 0,98 1,63
P/E 91,37 22,79
Za luku Ploče sam podatke preuzeo sa portala "moje dionice" a za luku Koper sa njihovih web stranica, tamo di piše poslovna poročila he he he. [proud]
Izgleda da tesko ide ispod 1.500 [cool] Ako tako nastavimo, kad cemo doc na 500-600 -700kn [undecid] [lol]
A eto ti sad 100 komada na prodaji na 1500 pa kupuj koliko želiš [shocked]
cija su oni 100komada na 1500kn?
sad vec 95
100 komada na prodaji
Velemajstor.
Sustavno iz dana u dan radi na tome da cijena dionice padne.
Stavlja veliki broj na prodaju( npr.100), osvjedoči se da i dalje nema potražnje, te pomiče granicu i dalje prema dolje.
Nakon nekog vremena na toj razini sve kupi.
Pa opet ispočetka…
Stanje na K/P kod LKPC očajno izgleda, kao da će se zemlja otvoriti i sve progutati. Izgleda da nitko više ne puši pričice o dokapu i sad svi drže prst na okidaču za SELL. Ovdje kad se lavina zakotrlja tko zna dokle će pasti [undecid]