LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li je dokapitalizacija sigurna, koliko znam išao je samo prijedlog .

Ispaljeno prilično komada na 1800 [thumbsup]

160 komada je iskrcano po kupnji i satrto je sve na 1800 kn, samo ne znam što je tu za radovanje kad je očito da veliki i dobro informirani igrači izlaze van po 1800 kn, a oni su uvijek infomirani prije nas malih koji nismo prodavali na 2000 jer smo čekali da će zbog dokapa još skočiti…kako bilo, izgleda da ćemo opet na 1600 kn idući tjedan [embarass]
[/quote]

Koliko ja znam zabranjeno je iznositi neistinite informacije, a ovo je neistinita informacija.
Gledajući top 10 vidi se da su veliki zadnjih tjedana i mjeseci većinom kupovali a ne prodavali.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ovaj šta je kupio 60 komada po 1800 sad prodaje 45kom po 1895 i 15 komada prodaje po 1877kn

Ima li mirovinskih fondova u ovoj dionici ?

ovaj šta je kupio 60 komada po 1800 sad prodaje 45kom po 1895 i 15 komada prodaje po 1877kn

[lol]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

160 komada je iskrcano po kupnji i satrto je sve na 1800 kn, samo ne znam što je tu za radovanje kad je očito da veliki i dobro informirani igrači izlaze van po 1800 kn, a oni su uvijek infomirani prije nas malih koji nismo prodavali na 2000 jer smo čekali da će zbog dokapa još skočiti…kako bilo, izgleda da ćemo opet na 1600 kn idući tjedan [embarass]

Koliko ja znam zabranjeno je iznositi neistinite informacije, a ovo je neistinita informacija.
Gledajući top 10 vidi se da su veliki zadnjih tjedana i mjeseci većinom kupovali a ne prodavali.

lp

[/quote]

o čemuj ti buncaš, kakve neistinite informacije??
tko govori o top 10 koji pokazuje stanje od prije 3 dana?? ja govorim o današnjoj rasprodaji velikih igrača!
jel netko danas iskrcao 160 komada po kupnji? DA
je li 160 komada iskrcao neki veći ulagač? DA

prema tome ohladi…

To je logično, obzirom da na svjetskim tržištima prevladava crvenilo.

Međutim, trejderska abeceda kaže; većina kupila i izložili se na prodaju – očekujući čišćenje, a ako istoga ne bude, ti isti će vršiti značajan pritisak na prodaju, naravno do ovog jačeg izlazećeg igrača.

ps malo ću pričekati sa kupnjom, samo zbog grafa koji na kutomjeru izgleda loše

LP svim dioničarima LKPC

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

LUKA PLOČE
Mali dioničari će dokapitalizirati Luku Ploče
Luka Ploče d.d. mora nabaviti 27 milijuna eura za ulaganja u opremu i zato izdaje novu emisiju dionica te se dovodi u situaciju da joj u vlasničku strukturu uđu kompanije iz Bosne i Hercegovine
Mali dioničari tvrtke Luka Ploče d.d., a to su većinom njezini zaposlenici dokapitalizirat će poduzeće sa 60 milijuna kuna koje će osigurati privatnim kreditima te iz vlastite štednje, rekao je za Lider predsjednik Uprave Luke Ploče Ivan Pavlović prilikom današnjeg predstavljanja projekta razvoja Luke Ploče i investicija države i Svjetske banke.

Studija razvoja Luke podrazumjeva ulaganje od 97 milijuna eura do 2008 godine, od čega će 70 milijuna biti uloženo u infrastrukturu, a 27 milijuna u opremu Luke, odnosno dizalice i ostala postrojenja za modernizaciju pretovara. Dok 70 milijuna eura osiguravaju, država iz proračuna (17.5 milijuna eura) te Lučka uprava Ploče kreditima Svjetske banke i Europske banke za obnovu i razvoj (52.5 milijuna eura) Luka Ploče treba namaknuti 27 milijuna eura. Kako bi se Luci Ploče kao prioritetnom koncesionaru isplatilo ulaganja u opremu bit će promijenjen Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama te će se omogućiti Luci Ploče da novokupljenu opremu stavi pod hipoteku. Pavlović procjenjuje da su ulaganja u opremu u procjenama Svjetske banke i resornog ministarstva podcijenjena te da će biti potrebno uložiti najmanje 35 milijuna eura. Jedini način na koji Luka Ploče može namaknuti taj novac, kako kaže Pavlović jest emisija novih dionica koje će na burzi naći svojeg kupca.

– Mali dioničari će dijelom dokapitalizirati Luku Ploče, a nadam se da će kupci ostalih dionica biti neke od hrvatskih kompanija – rekao je Pavlović. Izdavanje nove emisije dionica za Luku Ploče je rizičan način prikupljana novca jer postoji mogućnost da te dionice kupe kompanije iz Bosne i Hercegovine za koje Luka Ploče i pretovara najveću količinu tereta, čak 80 posto. Takav scenarij Upravi Luke Ploče nikako ne bi odgovarao, no i sam predsjednik Uprave Pavlović priznaje da postoji mogućnost da se to dogodi. – Šanse da dionice kupe tvrtke iz BiH su ‘fifti-fifti’ – kaže Pavlović otklanjajući mogućnost da od BiH vlasništva Luku ploče spasi Dalmacijacement RMC – Group, jedina hrvatska tvrtka za koju Ploče rade pretovar.

To je logično, obzirom da na svjetskim tržištima prevladava crvenilo.

Međutim, trejderska abeceda kaže; većina kupila i izložili se na prodaju – očekujući čišćenje, a ako istoga ne bude, ti isti će vršiti značajan pritisak na prodaju, naravno do ovog jačeg izlazećeg igrača.

ps malo ću pričekati sa kupnjom, samo zbog grafa koji na kutomjeru izgleda loše

LP svim dioničarima LKPC

To ima logike ako imate bolji pick na burzi (što to može biti DKVS ili HGSP?!) ili ako zauvijek odlazite sa ZSE-a, ovako naše 2 najperspektivnije dionice ostaji LKRI i LKPC, iako to ne znači da ih dečki neće spucat i 20% dolje u odnosu na sadašnje cijene jer na ovoj burzi nema logike ili da će poslovni portali prenijeti informacije što se u stvari događa oko ovih dionica i nabit ih u blokadu sa 20% plusa. Što sam kupio, kupio sam i ne pada mi na pamet da prodajem u oba slučaja.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Što ste zapeli za tih 160 komada, tko zna u kakvoj se situaciji taj netko našao ili zašto je prodao teko kako je prodao…to je njegova stvar!!!

Nama je važno jedino ovo:

Luka Ploče d.d. zaprimila je 27.04.2010. godine iz Ministarstva Mora prometa i infrastrukture Odluku ministra o Započinjanju postupka dokapitalizacije društva Luka Ploče d.d.

Točkom 1. Odluke propisuje se da se podržava započinjanje postupka dokapitalizacije društva Luka Ploče d.d. kao jedan od potrebnih i nužnih izvora financiranja za značajne investicijske programe ovoga Društva za nabavu i instaliranje opreme na novim terminalima (za rasute terete i kontejnerski promet) u okviru Projekta integracije trgovine i transporta čija se infrastruktura financira sredstvima zajma IBRD-a i EBRD-a

Točkom 2. Odluke zaduženi su članovi Nadzornog odbora Društva koji su izabrani kao predstavnici imatelja dionica iz portfelja Republike Hrvatske da daju preporuku Upravi Društva za pokretanje postupka utvrđivanja optimalne strategije povećanja temeljnog kapitala Društva u maksimalnom iznosu do 60,0 mln EUR-a.

Točkom 3. zadužena je Uprava Društva da predloži model dokapitalizacije odnosno povećanja temeljnog kapitala Društva, te isti predstavi većinskom vlasništvu Društva u roku od 3 mjeseca od dana donošenja Odluke s ciljem da Društvo, koncesionar, osigura financijska sredstva za nabavu i instalaciju opreme na novoizgrađenim terminalima u luci Ploče.

Točkom 4. Odluke zaduženi su Uprava i Nadzorni odbor Društva da razmotre zahtjev radnika Društva za izuzimanje od prodaje dionica radi prodaje radnicima po predloženim uvjetima, da predlože model izuzimanja kako bi isti bio predstavljen Upravnom odboru fonda i Vlade Republike Hrvatske na odlučivanje.
Uprava i Nadzorni odbor Luka Ploče d.d. obavještavaju Vas da će postupiti prema Odluci o započinjanju postupka dokapitalizacije društva Luka Ploče d.d. kako je Odlukom Ministra Ministarstva mora prometa i infrastrukture propisano.

Direktor Društva
Kap. Ivan Pavlović dipl. ing.

Koliko je meni poznato, od ove objave nije bilo novih materijalnih činjenica, pa prema tome,
tko u ovome vidi svoju priliku, neka postupi shodno svojim uvjerenjima ili kalkulacijama, a oni koji u ovome vide nepriliku neka potraže prilike na drugim vrijednosnicama!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Barbosa @ [thumbsup]

Jos kad tome pridodamo strateski interes Kineza i Rusa i najavu odlicnog 5.mjeseca sta nam znaci i ovaj pad.Za mene osobno 4-5 % vise manje.

lp

[/quote]

o čemuj ti buncaš, kakve neistinite informacije??
tko govori o top 10 koji pokazuje stanje od prije 3 dana?? ja govorim o današnjoj rasprodaji velikih igrača!
jel netko danas iskrcao 160 komada po kupnji? DA
je li 160 komada iskrcao neki veći ulagač? DA

prema tome ohladi…
[/quote]

Kolega, vama ne bi bilo zgorega malo detaljnije obrazložiti ovakve nebuloze što pišete.
Po ovome što ste napisali ima nas puno koji smo veliki igrači jer je vama prodati 160 komada očito jako puno bez obzira radilo se o Anti iz Kaštel Sućurca ili o nekom fondu.

Po vašoj definicija ja sam ne veliki igrač, nego igračina.

[lol]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close