LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Taj model Vam ne zadovoljava uvjet da državni udio nakon dokapa padne ispod 20%.

Ne zbrajajte 1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.780 44,37% i 2. HZMO 37.493 16,84% jer to nisu iste pravne osobe!
Državni udio je iskljlučivo 98.780kom 44,37%

Ne bih rekao da si u pravu, jer u odluci Ministarstva jasno piše da se oni tj. država smatra većinskim vlasnikom, a ne manjinskim s 44%.

rovadC, 13.05.2010. u 04:45
Točkom 3. zadužena je Uprava Društva da predloži model dokapitalizacije odnosno
povećanja temeljnog kapitala Društva, te isti predstavi većinskom vlasništvu Društva u roku
od 3 mjeseca

U Ugovoru s EBRD je jamac Vlada, odnosno RH, gdje se podrazumjeva "većinsko vlasništvo, jer da nije tako ne bi ni s njima sklapali Ugovor. Tih 20% je prilično čvrst dio Ugovora, bez obzira što se dopušta i moguć drugačiji dogovor.

rovadC, 13.05.2010. u 04:45
Jamac će poduzeti potrebne mjere za smanjenje svog vlasničkog udjela u
poduzeću Luka Ploče d.d. na najviše dvadeset posto (20%) u skladu s postojećim
zakonima i propisima i u uz konzultacije s Bankom

Taj model Vam ne zadovoljava uvjet da državni udio nakon dokapa padne ispod 20%.

Ne zbrajajte 1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.780 44,37% i 2. HZMO 37.493 16,84% jer to nisu iste pravne osobe!
Državni udio je iskljlučivo 98.780kom 44,37%

Ne bih rekao da si u pravu, jer u odluci Ministarstva jasno piše da se oni tj. država smatra većinskim vlasnikom, a ne manjinskim s 44%.

exploited, 13.05.2010. u 07:36
Točkom 3. zadužena je Uprava Društva da predloži model dokapitalizacije odnosno
povećanja temeljnog kapitala Društva, te isti predstavi većinskom vlasništvu Društva u roku
od 3 mjeseca

U Ugovoru s EBRD je jamac Vlada, odnosno RH, gdje se podrazumjeva "većinsko vlasništvo, jer da nije tako ne bi ni s njima sklapali Ugovor. Tih 20% je prilično čvrst dio Ugovora, bez obzira što se dopušta i moguć drugačiji dogovor.

exploited, 13.05.2010. u 07:36
Jamac će poduzeti potrebne mjere za smanjenje svog vlasničkog udjela u
poduzeću Luka Ploče d.d. na najviše dvadeset posto (20%) u skladu s postojećim
zakonima i propisima i u uz konzultacije s Bankom

[/quote]
po modelu iz 2007 drzavni udjel bi pao na 25%, zna Barbosa sto govori, ali pocetkom travnja je Vlada donijela(prijedlog?) odluku da svi udjeli drzave idu pod HFP sto mijenja pozicije, a posebno oni <25%.HZMO ima 50-tak udjela u raznim tvrtkama i nije neki veliki broj da bi se cekalo godinama na prijenos.

Pao bi na 25% no u ugovoru piše ispod 20% vjerojatno s razlogom kako ne bi došlo, pretpostavljam, u pitanje 25%+1 dionica. Smisao je toga -pretpostavljam-da država smanjenjem udjela ne bi mogla blokirati ključne odluke društva, a što bi s 25% mogla. A tu se, vjerojatno svi pod državnom kapom tretiraju jednako bio to HFP ili HZMO. No da li je baš tako ili ne? Mislim da i to nije toliko bitno ovdje za nas.
No po toj logici niti Mirovinci ili drž. institucionalni investitori ne bi mogli sudjelovati u dokapitalizaciji. No možda je smisao tih "do najviše 20%" i nešto drugo?
Ne kažem ja da vi niste u pravu, nego tumačim stavke ugovora kojima puni smisao mogu dati samo supotpisnici.
A po , tome kako računam, to i nije toliko bitno za nas male dioničare.

*exploited, mi tu možemo kombinirati i kombinirati a na kraju će oni napraviti po svome.

Pravno gledajući, država koja je jamac za kredit ima 44,37% a mirovinski fond je mirovinski fond!
Ova uredba da mirovinci prepišu svoje udjele na HFP nije samo tako izvediva jer su oni upisali te dionice na osnovu nekih zakona ili potraživanja i logički je da im, u slučaju prijenosa dionica na HFP, treba nadoknaditi izgubljenu vrijednost a to pak vuče x problema za sobom.

Kakvo će Vl. pozicija Drž izgledati u nekoj bliskoj budučnosti ostaje za budučnost, do tada je relevantno samo aktualno stanje 44,37% i 16,84%

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Pavlović je izjavio da postoji jako dobar inters fondova, ako je tako neka Drž skupi ponude tih fondova i naprave ugovor sa HFP koji će im prodati dionice sa pravom na dokapitalizaciju i svi sretni!

Srdačan pozdrav mom dobrom kolegi ravovskom! [thumbsup]

JEsi frajer Barbosa, šta njemu ne kažeš gdje je od 2007 , kao što si mene jučer pitao.
Očito ti njegovo pisanje odgovara , sramotno

Kairos, ti nikada nisi postao niti jedan pozitivan post o LKPC i javljaš se periodično i to samo kada cijena raste i to iz jednog jedinog razloga a to je zato što si dupli nick !

Notorna glupost je tvrditi da je bilo tko od forumaša trebao nekoga uvjeravati u prošli dokap kada su postojale materijalne činjenice na ZSE!!!

i kada si več vrijedan i tražiš stare postove onda nađi i onaj gdje sam napisao da sam 3 dana skupljao LKPC na ispod 1100kn!

Kao i obično objektivan i pošten, bravo kolega evo stotka od danas svaki dan 3X100 jer ste ovog multinika uočili isto kao i ja koji je na 1100 tvrdio da ide na 400-500.
[/quote]

Kolega , stavi post kad sam rekao da ide na 400-500 , i imaš jednu dionicu LKPC-a od mene.
Baš me zanima što češ reći ako ne nađeš , ne tražim te ništa
[/quote]

Zaboravio sam dodat , više nikad neću napisat niti jedan post ako nađeš ovaj u kojem govorim da LKPC ide na 400 do 500
[/quote]

Kolega Barbastari , gdje je post ? Ajde pokaži vjerodostojnosti malo .

dokapom po nominali skupit ce 400milj kn bez problema ,a to je cilj

jeli se zna koga ce uzet za dokap?(rba, zaba i erste)

Također je opcija da država načelno sudjeluje u dokapitalizaciji na osnovu predugovora koje je prije dokapitalizacije sklopila sa zainteresiranim fondovima .

Npr. kada bi dokap išao 4/1 po nominali , HFP može raspisati interni tender za Hr fondove za privatnu ponudu iz portfelja HFP uvečanog za količinu dionica iz dokapitalizacije po npr. 500-600kn preko kojega će fondovi iskazati svoj interes te po uplati na neki prelazni račun rezervirati dionice koje će im država prodati nakon dokapitalizacije.

Ps.
bolje da Pavlović tu nama da neku pinkicu za prijelog dokapitalizacije nego da skupo plača bankarske savjetnike [lol]

237 komada do 2000 kn

Također je opcija da država načelno sudjeluje u dokapitalizaciji na osnovu predugovora koje je prije dokapitalizacije sklopila sa zainteresiranim fondovima .

Npr. kada bi dokap išao 4/1 po nominali , HFP može raspisati interni tender za Hr fondove za privatnu ponudu iz portfelja HFP uvečanog za količinu dionica iz dokapitalizacije po npr. 500-600kn preko kojega će fondovi iskazati svoj interes te po uplati na neki prelazni račun rezervirati dionice koje će im država prodati nakon dokapitalizacije.

Ps.
bolje da Pavlović tu nama da neku pinkicu za prijelog dokapitalizacije nego da skupo plača bankarske savjetnike [lol]

potpisujem 🙂

New Report

Close