LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kairos, ti nikada nisi postao niti jedan pozitivan post o LKPC i javljaš se periodično i to samo kada cijena raste i to iz jednog jedinog razloga a to je zato što si dupli nick !

Notorna glupost je tvrditi da je bilo tko od forumaša trebao nekoga uvjeravati u prošli dokap kada su postojale materijalne činjenice na ZSE!!!

i kada si več vrijedan i tražiš stare postove onda nađi i onaj gdje sam napisao da sam 3 dana skupljao LKPC na ispod 1100kn!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Kairos, ti nikada nisi postao niti jedan pozitivan post o LKPC i javljaš se periodično i to samo kada cijena raste i to iz jednog jedinog razloga a to je zato što si dupli nick !

Notorna glupost je tvrditi da je bilo tko od forumaša trebao nekoga uvjeravati u prošli dokap kada su postojale materijalne činjenice na ZSE!!!

i kada si več vrijedan i tražiš stare postove onda nađi i onaj gdje sam napisao da sam 3 dana skupljao LKPC na ispod 1100kn!

Kao i obično objektivan i pošten, bravo kolega evo stotka od danas svaki dan 3X100 jer ste ovog multinika uočili isto kao i ja koji je na 1100 tvrdio da ide na 400-500.

Prijatelju moj , kako si se samo ti raspisao na razinama od 600 kn, 700kn i sl .
Sve samo tvoji postovi
Molim te ne njatke, sad si počeo pisati kad je LKPC u žarištu , što je i logično stoga nemoj drugima ( meni ) zamjerati što koristim priliku kao i ti nabaciti neki komentar .
U svakom slučaju ti komentari nisu u smjeru nagovora, bilo na kupnju , bilo na prodaju LKPC

Kao i obično objektivan i pošten, bravo kolega evo stotka od danas svaki dan 3X100 jer ste ovog multinika uočili isto kao i ja koji je na 1100 tvrdio da ide na 400-500.
[/quote]

Kolega , stavi post kad sam rekao da ide na 400-500 , i imaš jednu dionicu LKPC-a od mene.
Baš me zanima što češ reći ako ne nađeš , ne tražim te ništa

[/quote]

Kolega , stavi post kad sam rekao da ide na 400-500 , i imaš jednu dionicu LKPC-a od mene.
Baš me zanima što češ reći ako ne nađeš , ne tražim te ništa
[/quote]

Zaboravio sam dodat , više nikad neću napisat niti jedan post ako nađeš ovaj u kojem govorim da LKPC ide na 400 do 500

evo i danas prošao dan a mi 1950kn nije loše mislim da do daljneg je trend UP a pogotovo kad se iz HT prelije dividenda u LKPC

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.780 44,37 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HZMO 37.493 16,84 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 12.914 5,80 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 4.619 2,07 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 3.543 1,59 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 1.656 0,74 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 1.264 0,57 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. JAZIDŽIJA MARKO 1.053 0,47 Osnovni račun SINJ, HRVATSKA
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 981 0,44 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 942 0,42 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 73,33

PBZ se iskrcao s 803 kom izvan zse-a, sto nije lose

Pozdrav svim kolegama koji su unatoč mnogim razočaranjima i politikanskim igrama koje su se ovdje igrale, ostali vjerovati u LKPC.

Osobno sam jako bio aktivan na ovom forumu 2007/2008.g. jer sam stvarno doktorirao na Luki Ploče, a uz sve informacije s kojima sam onda raspolagao(pa čak i direktno od nekih ljudi koji rade u Luci), bio sam 100% uvjeren da dokap prolazi glatko.
Međutim pošto u "Lijepoj Našoj" uvijek ima onaj ALI, bio je više nego hladan tuš kad smo na skupštini za izglasavanje dokapa u Pločama(1.mjesec 2008.g.) svi digli oznaku ZA sa upisanim brojem dionica koji je imao svaki pojedinačni dioničar, da se potvrdi izglasavanje dokapitalizacije. Iako je nas koji smo glasali bilo oko 150 a možda i više, država nas je vrlo elegantno potopila sa svoja 2 predstavnika koji su jedini podigli oznaku NE, ali pošto oni drže 61% ukupnih glasova – rasplet vam je poznat.

Bez obzira što god se pričalo, ispada da je u to vrijeme to bila čisto politička odluka jer se u Dubrovačkoj županiji trebalo skupiti glasove za HDZ koji je na svojim skupovima otvoreno poručio da će se razvitak tog područja potaknuti kroz razvoj Luke Ploče i da će svi radnici-dioničari koji su ostali u vlasničkoj strukturi nekoliko puta profitirati(a slijedom toga i njihove žene, dica, babe, itd.).
Taktika im je upalila, izbori su otišli na stranu HDZ-a, a kasnije su se hladnokrvno pokakali po svima, između ostalom i po nama običnim dioničarima koji nemaju nikakve veze sa Pločama.

Neki forumaši kao Gogo1, Barbosa, Sampras, itd. se vjerojatno još svih detalja friško sjećaju.

I to je u redu što su napravili?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Srdačan pozdrav mom dobrom kolegi ravovskom! [thumbsup]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

A sad što se tiče ovog momenta, sa odmakom od 3 godine, i iskustvom od neuspjele prošle dokapitalizacije trenutnu situaciju bi ovako prokomentirao:

1. Najvažnija stvar koja se mora dogoditi kad je već objavljen novi poziv/prijedlog za dokapitalizaciju, je ta da se on mora i izglasati kakav god model dokapitalizacije bio(pa makar i najgori scenarij), jer u suprotnom slučaju ćemo imati drugu uzastopnu propalu dokapitalizaciju i svi investitori će se tada potpuno odmaknuti od ove dionice pa ćemo sigurno imati stagnaciju potencijala i vrijednosti Luke Ploče, jer nitko ne želi biti u vodama gdje se "ne zna ko pije a ko plaća" bez obzira na ogromnu perspektivu ove firme.
Ovdje je glavni problem što sve može izgledati super, svi se mogu zaklinjati u sigurnu potvrdu dokapa, ali zapamtite da su samo 2 ruke sa natpisom NE dovoljne da naprave kako njima paše(unatoč tome što nitko normalan nema niti jedan dobar argument da se dokap opet ne izglasa).

2. Ako država potvrdi dokap ali ne sudjeluje u uplati novoizdanih dionica u dokapu, onda taj svoj dio kroz dopušteni pravni model mora transparentno ustupiti/rezervirati za mirovince, radnike, ili nekog trećeg strateškog partnera, pod istim uvjetima po kojima će dokapitalizirati ostali postojeći dioničari. Pritom država samo mora biti jako oprezna kako će napraviti strategiju za ovaj dio, jer su ih krajem 2007.g. razapeli kada se u novinama počelo špekulirati o tome da ćemo mi obični dioničari prvo dokapitalizirati svoj dio, a onda i dio u kojem država neće sudjelovati. To doslovno znači da ostvarujemo ekstra-ekstra-ekstra profit, dok je država pritom dobrovoljno u gubitku i svjesno prepušta novac poreznih obveznika "burzovnim špekulantima", tj. nama.
Dakle, neka daju pošten i pravedan okvir za sve bez nekakavih posebnih ustupaka nama, zato jer to može biti medijski okidač da dođe do neizglasavanja takvog modela.

3. Radnicima eventualno treba dati neke malo povlaštene uvjete, npr. da dioničari-radnici koji su zadržali svoje dionice mogu obaviti dokap po cijeni koja vrijedi za sve ostale, uz umanjenje za cca 1% iznosa po godini staža koji svaki radnik ima. Ovo sam napisao čisto teoretski kao nešto što bi po meni bilo pravedno. Sve ostalo što vodi u smjeru nekih ogromnih diskonta za sve radnike(sadašnje i one u penziji), i to bez obzira da li imaju dionice ili ne, će sigurno napraviti veliku pomutnju i omogućiti mešetarima da preko punomoći za više od 1000 radnika koji bi u tom slučaju imali pravo na diskontirane dionice iz dokapa(ili kroz nekakve druge muljaže), naprave pravi cirkus od ovoga.

Ako se ove 3 stvari odrade "normalno", ko god je sada unutra će si moći čestitati na svom instinktu i hrabrosti i na kraju to jako dobro i naplatiti, bilo da ostane još par godina u dionici ili da nakon dokapa rasproda svoj zlatni portfelj.

Ja sam prve dionice lkpc uzeo krajem 2006.g. po 1800 kn, prošle godine uzeo sam još novih opet po 1800 kn(iako sam ih tada hvatao i oko 1300 kn, ali sam previše lipario pa me nije poklopilo).
Kako god bilo, sada je 60 komada u portfelju i mislim s njima ići u dokap osim ako nešto ne krene jako jako loše po nas male, ali se ipak nadam da se tako nešto neće dogoditi. Da sam ne vjerujem da je Luka Ploče najbolje mjesto na kojem možeš uložiti svoje novce i ja bi već odavno zbrisao negdje u mirnije vode.

Kako kažu "sreća prati hrabre", a siguran sam da smo mi to ovdje debelo zaslužili.. 😉

I to je u redu što su napravili?

Pa naravno da nije u redu, ali tako ti državni klauni i politika funkcioniraju ne samo na primjeru Luke Ploče.
Ima još tisuće takvih primjera, i ti kao jedinka ne možeš tu ništa osim ako nisi igrač tipa "Todorić" koji njih drži za jaja!

New Report

Close