LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mah, jasno je da ide isti model, pa neće nitko protiv sebe. Nego što mislite koja je razina isplativosti kupnje u dokapu 4 na 1 po nominali?

Mean people suck and nice people swallow!

BDI raste vec 2 tjedna sto je dobro, povecava se promet rasutih tereta ww, unatoc visku tonaze u brodskome sektoru tako da ce se povecanje prometa osjetiti i u HR lukama

http://www.dryships.com/pages/report.asp

Izvrsno JDPL mi je skočio u nebesa, a isto tako mi i luke skaču ko nespašene, da li je moguće da ovo netko štopa ili mi se samo čini [lol]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Nitko nije spomenuo slijedeću činjenicu, što se modela dokapitalizacije tiče:

2007. je uprava društva predložila model dokapitalizacije po 400 kuna, za sve dioničare, ali nije prošao zbog tadašnje političke situacije.
Tada je predsjednik Uprave bio g. Ivan Pavlović

Prije nekoliko dana je dokapitalizacija odobrena od vlade, a na čelu te iste Uprave koja je zadužena da napracvi model dokapitalizacije je kao i tada – g. Ivan Pavlović.

lp

Želiš reći da opet neće proći taj model dokapa?

2007. je uprava društva predložila model dokapitalizacije po 400 kuna, za sve dioničare, ali nije prošao zbog tadašnje političke situacije.

Prije nekoliko dana je dokapitalizacija odobrena od vlade, a na čelu te iste Uprave koja je zadužena da napracvi model dokapitalizacije je kao i tada – g. Ivan Pavlović.

lp

[/quote]

[lol]

Sve u svemu, rizik je rekao bih minimalan, a potencijalna zarada ogromna.
Najgora solucija, po meni, a i ta je dobra, ali najmanje dobra, je da svi kupuju po tržišnoj cijeni prosjek zadnja tri mjeseca.
To znači da će book dionice naglo porasti, tj fundamenti pojeftiniti, otpilike:

Sadašnji book: 785
Primjer 220 000 novih dionica * prosječna cijena npr. 2 000 = 440 milijuna kuna

Ukupan broj dionica ( nove + sadašnje ) = 220 000 + 222 614 = 442 614.

Ukupan kapital i rezerve nakon dokapitalizacije = 614 000 000 milijuna kuna

Novi book = 1 387 kuna.

Ovo je po meni manje vjerojatna solucija, ali ajmo reći moguća, i najmanje dobra od svih.

U tom slučaju bismo imali povečanje book-a od 77 % !

Naravno ovdje ne spominjemo ostale blagodati koje ima dokapitalizacija na bilanci tvrtke, sama po sebi. Jer ovdje se upumpava love više nego što je duplo od sadašnjeg ukupnog kapitala i rezervi.

Što se tiče pitanja kolege PereS i dokapa po nominali.. pa tada je samo nebo granica..

lp [wink]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

lp

[/quote]

[lol]

Sve u svemu, rizik je rekao bih minimalan, a potencijalna zarada ogromna.
Najgora solucija, po meni, a i ta je dobra, ali najmanje dobra, je da svi kupuju po tržišnoj cijeni prosjek zadnja tri mjeseca.
To znači da će book dionice naglo porasti, tj fundamenti pojeftiniti, otpilike:

Sadašnji book: 785
Primjer 220 000 novih dionica * prosječna cijena npr. 2 000 = 440 milijuna kuna

Ukupan broj dionica ( nove + sadašnje ) = 220 000 + 222 614 = 442 614.

Ukupan kapital i rezerve nakon dokapitalizacije = 614 000 000 milijuna kuna

Novi book = 1 387 kuna.

Ovo je po meni manje vjerojatna solucija, ali ajmo reći moguća, i najmanje dobra od svih.

U tom slučaju bismo imali povečanje book-a od 77 % !

Naravno ovdje ne spominjemo ostale blagodati koje ima dokapitalizacija na bilanci tvrtke, sama po sebi. Jer ovdje se upumpava love više nego što je duplo od sadašnjeg ukupnog kapitala i rezervi.

Što se tiče pitanja kolege PereS i dokapa po nominali.. pa tada je samo nebo granica..
lp [wink]

lp
[/quote]
Jednako razmišljamo, a oni koji to ne vide tko im kriv [thumbsup]

Taj model Vam ne zadovoljava uvjet da državni udio nakon dokapa padne ispod 20%.

Ja opeta po zna koji put….jeli moguća opcija da nas izuzmu iz dokapa a dionica ode na npr. 900 nakon istog….

stari prijedlog dokapitalizacije:

I. PRIJEDLOZI ODLUKA
Na temelju članka 280. stavka 3. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava i Nadzorni odbor Društva predlažu da Izvanredna glavna skupština donese odluke:
Ad 2. Donosi se
ODLUKAo povećanju temeljnog kapitalai izdavanju dionica društva LukaPloče d.d., Ploče, privatnom ponudom
Članak 1.
Temeljni kapital Društva upisan u sudski registar iznosi 89.045.600,00 kuna a podije­ljen je na 222.614 redovne dionice na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 400,00 kuna po dionici. Temeljni kapital je u cijelosti uplaćen.
Članak 2.
Temeljni kapital Društva povećava se s iznosa od 89.045.600,00 kuna za 125.000.000,00 kuna na 214.045.600,00 kuna.
Iznos povećanja temeljnog kapitala od125.000.000,00 kuna predstavlja 58,39% ukup­nog uvećanog temeljnog kapitala Društva.
Članak 3.
Temeljni kapital povećava se ulozima u novcu u iznosu od 125.000.000,00 kuna i to izdavanjem 312.500 novih redovnih dionica na ime, serije A, pojedinačne nominalne vrijednosti od 400,00 kuna. Dionice se izdaju nominalno, za iznos od 400,00 kuna po dionici.
Članak 4.
Nove dionice iz članka 3. ove odluke izdaju se privatnim izdanjem koje će se izvršiti upisom i uplatom u novcu isključivo od strane postojećih dioničara izdavatelja upisanih u depozitoriju Središnje depozitarne agencije d.d., Zagreb, na dan donošenja ove odluke razmjerno njihovom sudjelovanju u temeljnom kapitalu Društva.

Članak 5.
Pozivaju se postojeći dioničari da upišu 312.500 redovnih dionica koje glase na ime, unutar 30 dana od konačnosti Rješenja o odobrenju prospekta od strane HANFA-e, te da u istom roku izvrše uplatu u novcu i to 400,00 kuna po dionici. Upis dionica obavlja se potpisom Izjave o upisu dionica (upisnice).

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Taj model Vam ne zadovoljava uvjet da državni udio nakon dokapa padne ispod 20%.

Ja mislim da zadovoljava. Jer ako država ne sudjeluje tada će im ostati 136273 komada, a ukupan broj dionica će biti 1110456 komada. Tako da ako daju na svaku koju imamo 4 komada po nominali, a država ne sudjeluje što i neće, tada državni udio pada ispod 20%. Ako sam pogriješio slobodno me ispravite.

Ja opeta po zna koji put….jeli moguća opcija da nas izuzmu iz dokapa a dionica ode na npr. 900 nakon istog….

NE!!!

Na taj način bi se zakinulo 38 % sadašnjih dioničara!

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ja mislim da zadovoljava. Jer ako država ne sudjeluje tada će im ostati 136273 komada, a ukupan broj dionica će biti 1110456 komada. Tako da ako daju na svaku koju imamo 4 komada po nominali, a država ne sudjeluje što i neće, tada državni udio pada ispod 20%. Ako sam pogriješio slobodno me ispravite.
[/quote]
Ne zbrajajte 1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.780 44,37% i 2. HZMO 37.493 16,84% jer to nisu iste pravne osobe!
Državni udio je iskljlučivo 98.780kom 44,37%

NE!!!

Na taj način bi se zakinulo 38 % sadašnjih dioničara!

lp
[/quote]
Gledajuči iz njihove pozicije, na taj način bi sami sebe zakinuli za sigurnih 100tinjak+ milja kn.

New Report

Close