LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

stječem dojam da glavni zagovornici dokapitalizacije ,lagano napuštaju svoju uzdanicu i hvaljenje njene vrijednosti i budućeg razvoja situacije,no što je tu je, lijepo iskorištena situacija , na dan objave vijesti i izlazak ,čestitke ,kolegama.

http://www.dubrovacki.hr/clanak/16937/luka-ploce-pred-dokapitalizacijom

Za dokapitalizaciju postoje modeli javne i privatne ponude. U prvom slučaju većinski vlasnik biti će onaj tko u luku uđe sa svojim kapitalom i ponudi veću cijenu dionice, dok se, kako tvrde u Radničkom vijeću Luke Ploče, u slučaju odabira natječaja privatnom ponudom može ići na ciljane fondove poput Mirovinskog ili Braniteljskog fonda, gdje nitko ne može imati više od deset posto udjela u poduzeću.

znaci OMF, FB i radnici cca 210 milj kn(od RH djela, LKPC ostaje u HR rukama) + "mali"
u dva kruga je ovo vise nego realno s tim da gore navedeni imaju prioritet pri upisu, a ostatak(ako ostane naravno) prema kap Pavlovicu ne bi trebao biti problem posto ima jako puno zainteresiranih
cijena 600-700kn je realna , jer kupuje se i pasiva firme
Ne vjerujem u jakog strateskog, jer u HR-u nazalost nema novaca ,a to bi znacilo prodaju firme strancu, cak i u ovome slucaju "mali" bi dobro prosli jer bi vlasnik morao otkupiti i ostalima po ponderiranom prosjeku od zadnja 3 mjeseca trgovanja, a to bi sigurno diglo cijenu.

zakljucak:OMF ,FB i radnici ne mogu sami odradit dokapitalizaiju, a tko ce im biti partner vidjet cemo????

Mirovinski fond ne smije biti vlasnikom više od 10% pojedinog roda vrijednosnih
papira jednog te istog izdavatelja
i s njime povezanih osoba, izuzev dužničkih
vrijednosnih papira koji su izdani od strane Republike Hrvatske ili jedinica lokalne i
područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj.

http://www.hanfa.hr/uploads/70-07-1.pdf

Ako ja dobro razumim, svaki od fondova nemože imati više od 10%, a ukupno pošto su državni nemogu imati preko 20%…..hoće li biti kolača i za nas….Ja sam bio na dokapu kod JDBA…Dali su 1/1 za nas sitne a drugima koliko hoće i oborili dionicu s 20000 na 2000, tako da smo izgubili..Može li se i ovdje to desiti ako nas izostavu..

Ako ja dobro razumim, svaki od fondova nemože imati više od 10%, a ukupno pošto su državni nemogu imati preko 20%…..hoće li biti kolača i za nas….Ja sam bio na dokapu kod JDBA…Dali su 1/1 za nas sitne a drugima koliko hoće i oborili dionicu s 20000 na 2000, tako da smo izgubili..Može li se i ovdje to desiti ako nas izostavu..

4 OMF-a max 40% za FB nisam siguran
uzmimo da u prvome krugu OMF-ovi i FB upisu 57% od 100 % izdanih(od vladinih 62%, ostatak radnici) to bi s starim dionicama(222614) cinilo cca 46% firme i da od malih 15-20%
njih ne upise, ostalo bi u drugome krugu za njih cca dionica da OMF i FB nakon dokapa drze cca 50% + RH s nekih 10%(ovisi o cijeni dokapitalizacije)u svakom slucaju RH, OMF i FB drzali bi cca 57%-60% i radnici 2-5%
to bi bilo krasno za nas sve

trzisna cijena ce sigurno pasti nakon dokapitalizacije, a ovisit ce o modelu i po kojoj cijeni
uz pretpostavku da ce svi biti zadovoljni, i cijenu dokapa 400 600 800 ocekujem i trzisnu
na 800 1000 1200 kn

out&over

Ima možda netko kuma u Nadzornom odboru Luke ploče za neki info? [lol]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

imam ja, izvoli

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

trzisna cijena ce sigurno pasti nakon dokapitalizacije, a ovisit ce o modelu i po kojoj cijeni
uz pretpostavku da ce svi biti zadovoljni, i cijenu dokapa 400 600 800 ocekujem i trzisnu
na 800 1000 1200 kn

out&over

A AKO MI NE SUDJELUJEMO U DOKAPU, ODE NAM DIONICA NA 800, KAŽEM TI DA SE TO DESILO NA JDBA…DALI JE MOGUĆ TAJ SCENARIO

imam ja, izvoli

Pa šta nisi prije reko, kad ćemo na kavu? [thumbsup]

imam ja, izvoli

[/quote]

joj, ne poznam te, a znaš kako je sa nepoznatima

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

imam ja, izvoli

[/quote]

joj, ne poznam te, a znaš kako je sa nepoznatima
[/quote]

Nije valjda da se sramiš

hm? možda malo?
Zašto?

New Report

Close