stječem dojam da glavni zagovornici dokapitalizacije ,lagano napuštaju svoju uzdanicu i hvaljenje njene vrijednosti i budućeg razvoja situacije,no što je tu je, lijepo iskorištena situacija , na dan objave vijesti i izlazak ,čestitke ,kolegama.
http://www.dubrovacki.hr/clanak/16937/luka-ploce-pred-dokapitalizacijom
Za dokapitalizaciju postoje modeli javne i privatne ponude. U prvom slučaju većinski vlasnik biti će onaj tko u luku uđe sa svojim kapitalom i ponudi veću cijenu dionice, dok se, kako tvrde u Radničkom vijeću Luke Ploče, u slučaju odabira natječaja privatnom ponudom može ići na ciljane fondove poput Mirovinskog ili Braniteljskog fonda, gdje nitko ne može imati više od deset posto udjela u poduzeću.
znaci OMF, FB i radnici cca 210 milj kn(od RH djela, LKPC ostaje u HR rukama) + "mali"
u dva kruga je ovo vise nego realno s tim da gore navedeni imaju prioritet pri upisu, a ostatak(ako ostane naravno) prema kap Pavlovicu ne bi trebao biti problem posto ima jako puno zainteresiranih
cijena 600-700kn je realna , jer kupuje se i pasiva firme
Ne vjerujem u jakog strateskog, jer u HR-u nazalost nema novaca ,a to bi znacilo prodaju firme strancu, cak i u ovome slucaju "mali" bi dobro prosli jer bi vlasnik morao otkupiti i ostalima po ponderiranom prosjeku od zadnja 3 mjeseca trgovanja, a to bi sigurno diglo cijenu.
zakljucak:OMF ,FB i radnici ne mogu sami odradit dokapitalizaiju, a tko ce im biti partner vidjet cemo????
Mirovinski fond ne smije biti vlasnikom više od 10% pojedinog roda vrijednosnih
papira jednog te istog izdavatelja i s njime povezanih osoba, izuzev dužničkih
vrijednosnih papira koji su izdani od strane Republike Hrvatske ili jedinica lokalne i
područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj.
Ako ja dobro razumim, svaki od fondova nemože imati više od 10%, a ukupno pošto su državni nemogu imati preko 20%…..hoće li biti kolača i za nas….Ja sam bio na dokapu kod JDBA…Dali su 1/1 za nas sitne a drugima koliko hoće i oborili dionicu s 20000 na 2000, tako da smo izgubili..Može li se i ovdje to desiti ako nas izostavu..
Ako ja dobro razumim, svaki od fondova nemože imati više od 10%, a ukupno pošto su državni nemogu imati preko 20%…..hoće li biti kolača i za nas….Ja sam bio na dokapu kod JDBA…Dali su 1/1 za nas sitne a drugima koliko hoće i oborili dionicu s 20000 na 2000, tako da smo izgubili..Može li se i ovdje to desiti ako nas izostavu..
4 OMF-a max 40% za FB nisam siguran
uzmimo da u prvome krugu OMF-ovi i FB upisu 57% od 100 % izdanih(od vladinih 62%, ostatak radnici) to bi s starim dionicama(222614) cinilo cca 46% firme i da od malih 15-20%
njih ne upise, ostalo bi u drugome krugu za njih cca dionica da OMF i FB nakon dokapa drze cca 50% + RH s nekih 10%(ovisi o cijeni dokapitalizacije)u svakom slucaju RH, OMF i FB drzali bi cca 57%-60% i radnici 2-5%
to bi bilo krasno za nas sve
trzisna cijena ce sigurno pasti nakon dokapitalizacije, a ovisit ce o modelu i po kojoj cijeni
uz pretpostavku da ce svi biti zadovoljni, i cijenu dokapa 400 600 800 ocekujem i trzisnu
na 800 1000 1200 kn
out&over
Ima možda netko kuma u Nadzornom odboru Luke ploče za neki info? [lol]
imam ja, izvoli
trzisna cijena ce sigurno pasti nakon dokapitalizacije, a ovisit ce o modelu i po kojoj cijeni
uz pretpostavku da ce svi biti zadovoljni, i cijenu dokapa 400 600 800 ocekujem i trzisnu
na 800 1000 1200 kn
out&over
A AKO MI NE SUDJELUJEMO U DOKAPU, ODE NAM DIONICA NA 800, KAŽEM TI DA SE TO DESILO NA JDBA…DALI JE MOGUĆ TAJ SCENARIO
imam ja, izvoli
Pa šta nisi prije reko, kad ćemo na kavu? [thumbsup]
hm? možda malo?
Zašto?