LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sad sam pročita..Za radnike 30% od nominale, pa oni će se trokel obogatiti….

Mirovinski fond ne smije biti vlasnikom više od 10% pojedinog roda vrijednosnih
papira jednog te istog izdavatelja i s njime povezanih osoba, izuzev dužničkih
vrijednosnih papira koji su izdani od strane Republike Hrvatske ili jedinica lokalne i
područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj.

http://www.hanfa.hr/uploads/70-07-1.pdf

mislim da se ovo nije mijenjalo??

Ni jedna jedina riječ o malim dioničarima. Za Pavlovića mi i ne postojimo.Nije to prvi put da nas ignorira,već nas je jednom nazvao pokvarenim špekulantima….bljek [angry]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Ni jedna jedina riječ o malim dioničarima. Za Pavlovića mi i ne postojimo.Nije to prvi put da nas ignorira,već nas je jednom nazvao pokvarenim špekulantima….bljek [angry]

Nije njegova zadnja…nemogu virovat za radnike, 30% od nominale….

joka14 @

Ako se trenutno vode razgovori sa MF da sudjeluju u dokap ne vidim razlog zasto nebi i mi sudjelovali zajedno i kupovali dionice na TK kao i oni.Istina da nemamo novaca kao i MF ali interesa ima .

ma kolega kredu bi digao jer ovo mi je zanji vlak toliko sam vec popušio na dionicama da nema više izlaza iz LKPC ili pukovnik ili pokojnik ali nas je evropa i Grcka

Radnici svakako trebaju učestvovati u dokapitalizaciji, ali isključivo pod istim uvijetima kao i svi ostali sudionici!!!!
S kojim razlogom bi bi radnici imali povlašteni uvijet kupnje dionice za 30% nominale ili 120KN, taman da imaju lockup i 80godina, ako je privatizacija, u kojoj su mogli upisati Max. 50% temeljnig kapitala, odavno okončana … sudjelovali su koji su htijeli ili koji su otplatili, uredno je večina rasprodala i sada im ponovo treba dati po 120kn a dioničare i institucionalce bi se tražilo (ako) 800 ili više kn.???
Što to znači, da smo mi dioničari i eventualni institucionalci idioti, nas traži da dokapitaliziramo 350 milja za osnovna sredstva za rad a sa druge strane nas i naš novac se smatra manje vrijednima…ne ide to tako, ja ne trebam imati dionicu LKPC, sa svojim novcima mogu kupiti što god me volja a Pavlović i LKPC su me već jednom zajebali i to gadno i sasvim sigurno nikada više!

Poruka gosp. Pavloviću, UO i NO LKPC:
Teška su vremena i teško je doći do kapitala, globalna fin. kriza prijeti da uđe u drugi val, tržišta kapitala su nestabilna, investitori su zabrinuti i nesigurni…dobro razmislite koji su vam prioriteti i koje ćete uvijete postaviti tj. na koji način ćete privući investitore da bi ostvarili svoj cilj tj. prikupili 350 mil. kn osnovnih sredstava za opremanje terminala!
Prijašnji model je bio sasvim dobar samo treba uključiti institucionalce u nekom omjeru i po tome modelu bi svi bili zadovoljni.

Na kraju, želio bih da se ova dokapitalizacija uspješno odradi na zadovoljstvo svih sudionika da ne prođe kao ova :
Vaš link

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Radnici svakako trebaju učestvovati u dokapitalizaciji, ali isključivo pod istim uvijetima kao i svi ostali sudionici!!!!
S kojim razlogom bi bi radnici imali povlašteni uvijet kupnje dionice za 30% nominale ili 120KN, taman da imaju lockup i 80godina, ako je privatizacija, u kojoj su mogli upisati Max. 50% temeljnig kapitala, odavno okončana … sudjelovali su koji su htijeli ili koji su otplatili, uredno je večina rasprodala i sada im ponovo treba dati po 120kn a dioničare i institucionalce bi se tražilo (ako) 800 ili više kn.???
Što to znači, da smo mi dioničari i eventualni institucionalci idioti, nas traži da dokapitaliziramo 350 milja za osnovna sredstva za rad a sa druge strane nas i naš novac se smatra manje vrijednima…ne ide to tako, ja ne trebam imati dionicu LKPC, sa svojim novcima mogu kupiti što god me volja a Pavlović i LKPC su me već jednom zajebali i to gadno i sasvim sigurno nikada više!

Poruka gosp. Pavloviću, UO i NO LKPC:
Teška su vremena i teško je doći do kapitala, globalna fin. kriza prijeti da uđe u drugi val, tržišta kapitala su nestabilna, investitori su zabrinuti i nesigurni…dobro razmislite koji su vam prioriteti i koje ćete uvijete postaviti tj. na koji način ćete privući investitore da bi ostvarili svoj cilj tj. prikupili 350 mil. kn osnovnih sredstava za opremanje terminala!
Prijašnji model je bio sasvim dobar samo treba uključiti institucionalce u nekom omjeru i po tome modelu bi svi bili zadovoljni.

Na kraju, želio bih da se ova dokapitalizacija uspješno odradi na zadovoljstvo svih sudionika da ne prođe kao ova :
Vaš link

mislim da ce HFP iz svog portfelja prepustit radnicima dionice nakon dokapitalizacije po 1/3 nominale, Pavlovic nije spomenuo da radnici ulaze u dokapitalizaciju

indexi padaju ,a BDI raste!

Zaključak: Sve mi se čini da će mirovinski fondovi na bilo koji način kupovati po nekoj tržišnoj cijeni, ili uz određeni popust, a to znaći slijedeću bitnu činjenicu:

Pavlovic nije spomenuo cijenu u dokapitalizaciji?
odakle ovo?

mislim da ce HFP iz svog portfelja prepustit radnicima dionice nakon dokapitalizacije po 1/3 nominale, Pavlovic nije spomenuo da radnici ulaze u dokapitalizaciju

Da bi HFP iz svog portfelja prepustio radnicima dionice nakon dokapitalizacije po 1/3 nominale mora imati zakonsku osnovu ili sudsku odluku, u slučaju LKPC nema niti jedno niti drugo!
U odluci se govori o rezervaciji a rezervirati se mogu jedino dionice iz nove emisije.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Da bi HFP iz svog portfelja prepustio radnicima dionice nakon dokapitalizacije po 1/3 nominale mora imati zakonsku osnovu ili sudsku odluku, u slučaju LKPC nema niti jedno niti drugo!
U odluci se govori o rezervaciji a rezervirati se mogu jedino dionice iz nove emisije.
[/quote]
vidjet cemo kako ce to sve izvest, tj koliki ce broj dionica izdat ,a ne kupuju svi po istoj cijeni?hoce li im mirovinci pristat da radnici kupuju po 1/3 nominale ,a oni npr po 1200kn?
bez obzira na lockup, za 2, 5 ili 10 god pojavit ce se "inflacija" jeftinih dionica, pretpostavljam da OMF-ovi ne ulaze na par mjeseci
od jucer je netko spomenuo trzisnu cijenu, neznam odakle to.Kapetan na radiju nije spominjao cijenu za ostale, ali ako cijena bude trzisna sve preko 1400 drzava nece smanjit svoj udio na 20%

Koliko ja shvaćam ide dokap po modelu iz 2007 i to je jedino čime se rukovodim.

Mean people suck and nice people swallow!

New Report

Close