Drage kolege !
Primjerom ODOBRENE DOKAPITALIZACIJE Trziste Kapitala pokazije znakove oporavka i izlaska iz recesije.
Pametnom dosta.
evo 100 od mene stvarno si covjek dao truda, sam ne kuzim jer ti to citiras kao dobro ili lose.
Ovo sada ako krene u realizaciju prije sredine 2011 nece bit ni u punom pogonu zato ne kuzim jer sam ja nesto lose rekao, jer jos uvijek stojim iza ove izjave da ce LKRI i LKPC hraniti Hrvatsku, a ne turizam samo nece krenuti ozbiljno dok god ne bude pruge u dva smjeru, sto se ocekuje pocetkom 2012, a onda cete vidit pretovar na jednoj i drugoj luci, ovo sad je mizerija. Vjeruj te mi ne readi EBRD zabadave :), a i ja ponesto radim uvoz iz Kine pa znam kaj je njima problem to jest usko grlo 🙂
To Vam je isto kao bar mozete imat milijun gostiju (brodova), al ak nemate dovoljno šanka (luka) da ih sve ugostite… onda je to problem
Upravo je u tome bit svega. HFP neće sudjelovati u dokapu i ide model sa pravom kupnje više dionica po nominali na svaku koju imamo. Prošli puta je omjer u tom slučaju bio 4 dionice po nominali na 1 koju imamo. Ako bude tako ili više komada, tada dionica leti van mliječne staze [lol]
ovo je najbitnije, ako HFP neće sudjelovat – što je na granici imbecilnosti ali u našoj državi svakako moguće – vrijednost dionice bitno raste jer de facto se radi onda o povlaštenom položaju malih dioničara
drago mi je da je nakon 10 stranica netko napokon izdvojio najbitniju informaciju
[/quote]
HFP nebi trebao sudjelovati pogotovo ako isti mora smnjiti udjele u drzavnim firmama. [thumbsup]
Upravo je u tome bit svega. HFP neće sudjelovati u dokapu i ide model sa pravom kupnje više dionica po nominali na svaku koju imamo. Prošli puta je omjer u tom slučaju bio 4 dionice po nominali na 1 koju imamo. Ako bude tako ili više komada, tada dionica leti van mliječne staze [lol]
ovo je najbitnije, ako HFP neće sudjelovat – što je na granici imbecilnosti ali u našoj državi svakako moguće – vrijednost dionice bitno raste jer de facto se radi onda o povlaštenom položaju malih dioničara
drago mi je da je nakon 10 stranica netko napokon izdvojio najbitniju informaciju
[/quote]
HFP nebi trebao sudjelovati pogotovo ako isti mora smnjiti udjele u drzavnim firmama. [thumbsup]
[/quote]
potpuno pogrešno
držalo bi vodu samo u slučaju normalog dokapa gdje bi cijena po kojoj ide dokap bila par kuna ispod trenutne tržišne.
a ako ide po 400 kuna tada ne sudjelovanjem namjerno rade sami sebi gubitak i oštećuju državu, tj porezne obveznike, tj mene i tebe i na kraju ovaj posao postaje poklon poreznih obveznika dioničarima lkpc
[/quote]
[/quote]
potpuno pogrešno
držalo bi vodu samo u slučaju normalog dokapa gdje bi cijena po kojoj ide dokap bila par kuna ispod trenutne tržišne.
a ako ide po 400 kuna tada ne sudjelovanjem namjerno rade sami sebi gubitak i oštećuju državu, tj porezne obveznike, tj mene i tebe i na kraju ovaj posao postaje poklon poreznih obveznika dioničarima lkpc
[/quote]
pre rano je govoriti jer se jos nezna o kojem MODELU dokapa je rijec ali svakako drzava mora smanjiti udjel u drzavnim firmama. Nije li Vlada ovdije vecinski vlasnik !?
da, ali to se radi tako da se proda udio a ne da se ne iskoristi prilika za jeftini dokap. ili se dokap radi po tržišnoj cijeni pa ako ne žele sudjelovat ne moraju….
da, ali to se radi tako da se proda udio a ne da se ne iskoristi prilika za jeftini dokap. ili se dokap radi po tržišnoj cijeni pa ako ne žele sudjelovat ne moraju….
[thumbsup]Slazem se .Bitno da je dokap. [rolleyes]
Kako se samo skuplja mic po moc [lol] a naivni prodaju..
mislim da je netko (tko je i do sada kupovao, a točno zna kako i što slijedi) jako zadovoljan sa razvojem situacije……
naravno da je zadovoljan, akumulira se na ovom kratkotrajnom predahu. Ovdje je riječ o dokapitalizaciji koju je potvrdila uprava, Vlada Hr i tko već ne, ovo nisu naklapanja novinarčića [cool]