Mislim…..koja ste VI hrpa likova …ALI STVARNO…..
U niti jednom postu,ALI NITI JEDNOM;niste naveli koja je vaša predviđena cijena dokapa,koliko mislite kupiti dionica,i koliko mislite čekati cijenu da prodate. Isto tako,niste naveli ,što mislite o činjenici da je namjera da se dokap izvrši preko jednog ulagača,koji na taj način ulazi u kontrolni paket, A BEZ OBAVEZA da objavi javnu ponudu ? Jer…znate , i ta je opcijat moguća.
Znate li što bi to značilo za male ulagače ? Uostalom, na koji način mislite da će HFP sudjelovati u dokapu,kad je suh kao crkveni miš ?
U niti jednom postu,ALI NITI JEDNOM;niste naveli koja je vaša predviđena cijena dokapa,koliko mislite kupiti dionica,i koliko mislite čekati cijenu da prodate. Isto tako,niste naveli ,što mislite o činjenici da je namjera da se dokap izvrši preko jednog ulagača,koji na taj način ulazi u kontrolni paket, A BEZ OBAVEZA da objavi javnu ponudu ? Jer…znate , i ta je opcijat moguća.
Znate li što bi to značilo za male ulagače ? Uostalom, na koji način mislite da će HFP sudjelovati u dokapu,kad je suh kao crkveni miš ?
Upravo je u tome bit svega. HFP neće sudjelovati u dokapu i ide model sa pravom kupnje više dionica po nominali na svaku koju imamo. Prošli puta je omjer u tom slučaju bio 4 dionice po nominali na 1 koju imamo. Ako bude tako ili više komada, tada dionica leti van mliječne staze [lol]
Malo sam aproksimativno računao i čini mi se da ukupan broj dionica pomnožen sa 5 daje iznos od 60 milja eura. Taman koliko im treba. Što znači da bi moglo ići 5 komada za svaku koju imamo. Ovo je naravno cca i moje razmišljanje, ali je znakovito (barem meni [lol] )
kolega ,ne brine njih ništa ,treba im vremena da prodaju dionice na ovim razinama zaigranoj ekipi još nekoliko dana i onada će početi računati. [lol]
magla,svuda oko nas, [undecid]
boze me sacuvaj nekih ljudi na ovom forumu.
I onda mi neki salju poruke zakaj vise nista ne pisem
Strasno
baš me zanima koliko će se još moći komada skupiti prije blokade..
05.10.2007.
Ne znam šta tu ima biti tako sumnjivo. Skupština je previše ozbiljna stvar da bi se davali prijedlozi za koje postoji mogućnost da neće proći. Pogotovo kada se radi o tako velikoj stvari kao što je dokapitalizacija. Vi mislite da nadzorni odbor (u kojemu sjede i predstavnici većinskog vlasnika – države) nisu dali suglasnost na dnevni red i prijedloge odluka skupštine?[smiley9]
Osim toga, ne sjećam se slučaja da dokapitalizacija nije prošla kupštinu. Prošla je čak i ona lopovska Karlovačke banke gdje dioničari nisu niti imali mogućnost sudjelovati u dokapitalizaciji nego samo odabrana ekipa i to po smješnoj cijeni. Ovdje barem svi imaju istu priliku.
Pozdrav
30.10.2007.
Što mislite kakve su šanse da do dokapitalizacije uopće ne dođe? Strah me i pomisliti na to jer bi bila katastrofa za one koji su kupovali na ovim razinama samo radi toga?
Toliko hvaljena dionica u koju iskreno još uvijek dugoročno vjerujem, ali mi nekako nije svejedno zbog ovoga. [smiley7]
31.10.2007.
Moj plan je bio prodati dionicu pred dokapitalizaciju. Kako sam previsoko ušao u nju sada ću dokupiti još koju dionicu da mi ulaz bude oko 6000. Moje pitanje za kolege glasi jel će LKPC uskoro kroz mjesec – dva opet biti 6500.
01.11.2007.
golube ne širi paniku.sjednica sa predloženim dnevnim redom je samo odgođena do 1.mjeseca.dokapitalizacija će biti samo će je provesti nova vlada.financijska izvješća su odlična i nema straha sa ovu dionicu.uvjeren sam da će ispasti više nego dobro
03.11.2007.
Kolege bez uvrede ali bojim se da ovo s dokapitalizacijom je velika navlakuša.
Ne posjedujem dionice,niti ih ne namjeravam kupovati. Ali mi sve to smrdi što je skupština pomaknuta taman dan poslije izbora.
05.11.2007.
Imamo 3 moguće opcije :
1) fantastična zarada (država odustane od upisa)
2) solidna zarada (država ne odustane od upisa)
3) teška pušiona (dokapa uopće ne bude)
Meni recentna događanja upućuju na opciju 2). Znači, ipak multiplikator bude 2.4.
18.01.2008.
Doduše informacije iz "dobro upućenih izvora" unutar Luke govore kako je dokap siguran a jedino pitanje je sudjelovanje države i u kojem obliku i obimu.[thumbsup]
21.01.2008.
gogo1: "efodix..barbosa…osjeti li se to trunka skepse u vašim odgovorima.??"
efodix je sve napisao!
Dokap je siguran jer nema niti jednog (čak ni neozbiljnog) razloga za protivno.
Naime, podsjećam da Uprava svakog d.d. ima redovne kontakte s većinskim vlasnicima i obrnuto pa ne bi ni išli na održavanje Skupštine da se o tome već nisu dogovorili. Poznato je također da su sve hrvatske Vlade do sada izbjegavale ili odugovlaćile prodati svoje većinsko vlasništvo u tzv. velikim tvrtkama koliko god su to mogle (u pravilu su to loše odluke za razvoj), najčešće zbog političkih ili sindikalno-socijalnih razloga i pritisaka. No, ovdje se radi o međunarodnom projektu ITT koji je zakonski reguliran i dogovoren s inozemnim financijskim institucijama, a odnosi se na razvoj i susjednih država pa VRH ne bi mogla sebi dopustiti da je netko ‘optuži’ za izostanak volje da podrži i ostvari nešto ranije dogovoreno i investicijski već započeto.
Gogo no panic! Sve će biti OK! [thumbsup]
[/quote]
22.01.2008.
Netko štopa cijenu.
[/quote]
24.01.2008.
ne želim coprat ali i ja se pomalo bojim da bi Vlada mogla opet odgoditi dokap, mene nebi čudilo jer osobno smatram da još ne želi ovaj sektor da postane prezanimljiv ipak će na luke kad se 2012 izgradi infrastruktura hraniti. Mislim da se nakon prošle odluke svi jako kockamo sa ovom dokap a ne samo ALT
25.01.2008.
evo Luka Ploče d.d. – obustava trgovanja !
Izgleda ide LKPC na najmanje -20 /- 30 %
25.01.2008.
Vlada nije održala obećanje sa HDZ-ovog (svojeg) predizbornog skupa u Pločama, glasala je protiv i ne daju nikakve komentare, jer izasranik za to nije nadležan, a radnici divljaju…s pravom
Ako je to istina onda svi skupa kuvertirajte prijave Hanfi i Uskoku da istraže tko je ova dva dana kupovao jer je očito imao insajderske informacije upravo iz Vlade.[angry]
25.01.2008.
Ovo je prestrasno!
[angry]
25.01.2008.
i ja sam ocito navucen u ovaj ruski rulet
zalosno al istinito [shocked]
25.01.2008.
ovo je drugi puta da je država od mene napravila majmuna. prvi puta sa đurom i branjiteljskim dionicama i sada sa dokapitalizacijom. mislim da ću ovaj puta ipak posegnuti za pravnim instrumentima.
Dnevni limiti trgovanja za 4.5.2010
Minimalna 1.740,62
Maksimalna 2.127,42
http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-samo-nebo-je-granica-za-obje-lucke-dionice,76512.html
Upravo je u tome bit svega. HFP neće sudjelovati u dokapu i ide model sa pravom kupnje više dionica po nominali na svaku koju imamo. Prošli puta je omjer u tom slučaju bio 4 dionice po nominali na 1 koju imamo. Ako bude tako ili više komada, tada dionica leti van mliječne staze [lol]
ovo je najbitnije, ako HFP neće sudjelovat – što je na granici imbecilnosti ali u našoj državi svakako moguće – vrijednost dionice bitno raste jer de facto se radi onda o povlaštenom položaju malih dioničara
drago mi je da je nakon 10 stranica netko napokon izdvojio najbitniju informaciju