@ jeff
Kolega jeff samo sanjajte o tome što pišete.
Sve što ste napisali je potpuno krivo, a sve je dokumentirano i na ovom forumu, na temi LKPC i na temi Što smo danas tržili.
Po tisučiti puta INGR sam kupovao od 12 000.
lp
Mislim da je 3000 luk i voda za ovu dionicu. Već sam davno prije pisao da ovdje ath još nismo vidjeli. Prema prijašnjem modelu dobivalo se pravo na kupnju 1,4 dionice po nominali od 400 kn na svaku koju imaš, a ako hfp ne bi sudjelovao tada je omjer bio 4 dionice po nominali na svaku koju imamo . Iskreno sumnjam da će hfp sudjelovati u dokapu tako da ćemo imati pravo upisati i jako puno dionica. Na ovakvom omjeru od 4 dodatne na svaku uz ove fundamente koje ima luka isplati ju se komotno skidati preko 7000 kn i prosjek mu je 1720 stjecanja-znači ispod 2bv. Tako da je i 7000 malo, jer može to i još gore ako uzmemo da je ok kupnja na 3 bv (cca 2500 kn). Ovo sve imho-inače ju zovem plan za mirovinu [lol]
Ako se ponovi ista priča sa pravom na kupnju 4 dionice po svakoj koju imaju postojeći dioničari onda računica za hipotetsku cijenu od 3 000 kuna na burzi izgleda ovako.
Kupnja po 3 000 kuna 10 komada – 30 000 kuna
Pravo na kupnju u dokapu dodatnih 40 komada po 400 kuna – 16 000 kuna
Napomena: Ovo je sve hipotetski i po modelu koji je trebao biti 2007. kada je iz tog razloga cijena naglo skočila preko 100 %. Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.
lp
Dragi perice ( kolega peromadjar odmilja ), možeš li pošteno priznati da si se ( opet ) sav sposrao, s oproštenjem i da si pogriješio vezano za Luku Ploče?
Ili da počnemo vaditi tvoje postove, da argumentirano raspravimo..?
lp
Svaka moja rasprava vezana uz tehnički i fundamentalnu analizu je opravdana. Za razliku od tvog jadnog drukanja.
Ako gledamo teoretski, ja mogu na bilo kojoj dionici pisat da je treba kupit jer da će rast, da samo što nije rasla i tako se ponavljat mjesecima dok ne dođe jedan takav rast. Upravo to ti radiš na lkpc.
Ti si primjer čovjeka koji je na najprije na 1800 pa opet na 1600 kuna pa na 1700 pa opet na 1600 vikao kao sumanut ide to gore da to ide to gore. I to bi vikao narednih godinu dana dok ne bi dočekao ovakav rast. To ne znači da znaš procjenit dionicu koja će rast, to znači da drukaš.
A što se tiče argumenata, ja sam zadnju tehničku analizu za lkpc iznio na dan 27.04.2010.
Javio se buy signal i za lkpc. Najprije rast iznad 1700, a potom i zatvaranje iznad 1725 kuna.
Ovdje se dogodilo ono što sam najmanje očekivao. Izgleda da sam bio u krivu jer sam prije očekivao rundu pada nego rasta. Isprike ako sam nekog uvrijedio svojom analizom, ovdje nije bilo jednostavno kvalitetno procjenit kratkoročni rasplet. No sad je barem sigurnije ulagat u ovu dionicu kad postoje bolje tehničke pretpostavke za daljnji rast.
Po ovome se radi o obrascu nastavka pozitivnog trenda s targetom od barem 2800 kuna. No postoji i mogućnost nove konsolidacije oko 1750 kuna koja otvara još viši target od spomenutog , naravno nakon potvrde poboja na većem volumenu.
Prije toga sam 22.03.2010. ( dakle prije više od mjesec dana ) nagovjestio šta je potrebno za tehnički proboj. Iako ga priznajem nisam očekivao prije nove korekcije. No to ne umanjuje činjenicu da je tehnička analiza ispravno izvedena.
22.03.10. 19:24
…
Vjerojatno će rasplet čitave situacije uslijediti na osnovu razrješenja vodećeg elementa procjene trenda, a to je trend linija. Dakle sve ovisi o trend liniji. Dok god je ona održana na snazi je prvi scenarij, a njenim probojem na scenu nastupa drugi scenarij. ( Također valja paziti na liniju otpora čijim se probojem iznad 1700, te zadržavanjem iznad 1725 ulazi u fazu rasta, no za sada je ovo najmanje izgledno ).
Moram biti iskren i reći da se ne usudim prognozirati šta je u ovom trenutku vjerojatnija opcija između ova dva scenarija. No i to je možda nekima napredak, jer sam donedavno davao više šanse za drugi scenarij.
Plavi, a šta si ti u međuvremenu argumentirano pisao? Sve šta si znao reći je: "Ide to gore", "perica priča gluposti", "perica ajde baci neku TA", "perica šta se sramotiš".
Ako ćemo argumentirano razgovarat, što se tiče tehničke analize nisi pisnuo. A koliko se razumiješ u poslovanje kompanije dovoljno govori podatak da mi nisi znao uopće odgovorit ( iako sam te danima iznova tražio da mi odgovoriš ) na jednostavno pitanje: koliko će se po tebi u lkpc pretovarit kontejnerskog tereta u TEU do kraja ove godine uz novootvoreni terminal, i koliki je uopće trenutno kapacitet kontejnerskog terminala u lkpc i koliki će bit kad se otvori novi terminal.
Jedino si se zalijepio za brojku od 400.000 TEU koja se neće ovdje vidjeti još dugo, dugo, dugo. Samo to tebi nije bitno jer sidruker.
Znači ako neko laprda i govori neargumentirano to si ti. Ja imam apsolutno sve argumente na svojoj strani. A ti si druker. Bio i ostao. Jednostavno ko kruh.
Po cijeni od 2 000 kuna sadašnja tržišna kapitalizacija Luke Ploče je ca. 445 milijuna kuna.
Dokapitalizacijom se planira prikupiti ( i hoće ) ca. 440 milijuna kuna.
SAdašnji kapital i rezerve ca. 192 milijuna kuna
Sve stoji ali stoji i da se izdaju nove dionice.
Bitna je cijena po kojoj ide dokap. Ako je viša od sadašnjeg BVPS to će povećati budući BVPS, ako bude niža smanjit će ga.
Mislim da je 3000 luk i voda za ovu dionicu. Već sam davno prije pisao da ovdje ath još nismo vidjeli. Prema prijašnjem modelu dobivalo se pravo na kupnju 1,4 dionice po nominali od 400 kn na svaku koju imaš, a ako hfp ne bi sudjelovao tada je omjer bio 4 dionice po nominali na svaku koju imamo . Iskreno sumnjam da će hfp sudjelovati u dokapu tako da ćemo imati pravo upisati i jako puno dionica. Na ovakvom omjeru od 4 dodatne na svaku uz ove fundamente koje ima luka isplati ju se komotno skidati preko 7000 kn i prosjek mu je 1720 stjecanja-znači ispod 2bv. Tako da je i 7000 malo, jer može to i još gore ako uzmemo da je ok kupnja na 3 bv (cca 2500 kn). Ovo sve imho-inače ju zovem plan za mirovinu [lol]
Ako se ponovi ista priča sa pravom na kupnju 4 dionice po svakoj koju imaju postojeći dioničari onda računica za hipotetsku cijenu od 3 000 kuna na burzi izgleda ovako.
Kupnja po 3 000 kuna 10 komada – 30 000 kuna
Pravo na kupnju u dokapu dodatnih 40 komada po 400 kuna – 16 000 kuna
Napomena: Ovo je sve hipotetski i po modelu koji je trebao biti 2007. kada je iz tog razloga cijena naglo skočila preko 100 %. Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.
lp
[/quote]
samo neće isto vrijediti dionica kada se vrijednost firme bude dijelila sa 1,110,000 dionica koliko će ih tada biti umjesto sadašnjih 222,000
Nije mi jasno zašto napadate kolegu plavoga. Mislim da je plavome prosjek ulaska oko 1650, kao i meni,
a kad će prodavati to je njegova stvar.Ja ću već sutra prepustiti svoje dionice nekom srećkoviću neka dokapitalizira LKPC umjesto mene, ja za to nemam ni vremena ni volje. 30% je 30% a dokap neka čekaju mladi i nadobudni [lol]
Čestitke svima koji su unutra,lijep dan je sutra pred vama [thumbsup]
s otvaranjem ne ispod 2200kn ne moze drugaciji biti [thumbsup]
Prvo ide blokada, a onda rast prema 2.500 kuna, a onda tko zna…
samo da se ukinu te blokade…
Po cijeni od 2 000 kuna sadašnja tržišna kapitalizacija Luke Ploče je ca. 445 milijuna kuna.
SAdašnji kapital i rezerve ca. 192 milijuna kuna
Sve stoji ali stoji i da se izdaju nove dionice.
Bitna je cijena po kojoj ide dokap. Ako je viša od sadašnjeg BVPS to će povećati budući BVPS, ako bude niža smanjit će ga.
[/quote]
Istina.
ALi cijenu su napucali 2007 na preko 6 000 i to sa ogromnim prometima.
To nisu bili mali igrači, obzirom na promete koji su prolazili.
Free float je jako mali, a zaostatak za fundamentima za LKRI je ogroman, a s druge strane poslovanje puno bolje ( blago rečeno ).
lp
Istina.
ALi cijenu su napucali 2007 na preko 6 000 i to sa ogromnim prometima.
To nisu bili mali igrači, obzirom na promete koji su prolazili.
Free float je jako mali, a zaostatak za fundamentima za LKRI je ogroman, a s druge strane poslovanje puno bolje ( blago rečeno ).
lp
To što je promet bio veliki na 5.000 kuna samo pokazuje kako su se veliki iskrcavali tada jer je bilo nebulozno to što su radili u to vrijeme. Ljudi su na cesti računali koliko će zaraditi i na kraju je završilo kako je završilo. I na Ingri je bio veliki promet pa opet cijena poprilično down danas.