jel to to za danas il misle odblokirat [huh]
Dragi moji,
trenutni temeljni kapital je 89.045,600 kn, a maksimalno povećanje je 60 milijuna EUR-a, pa vi računajte…
Zašto je držati blokiranu kada su matreijalne činjenice uptavo službeno objavljene na ZSE?
Nisam vidio ni jedan post koji bi analizirao što se fundamentalno mijenja u slučaju dokapa:
Dokap sam po sebi može imati i negativan i pozitivan utjecaj na cijenu dionice, ovisi tko dokapitalizra i što je najbitnije: po kojoj cijeni.
Svaka firma na ZSE može objaviti poziv za dokapitalizaciju i ponuditi postojećim dioničarima još jednu dionicu po XY kuna. Dali ta firma tada vrijedi više i koliko?
Za kraj, čestitka svima koji su unutra, +12,88% [thumbsup]
Ma ja sam to pitao prije cca. mjesec dana pa nitko nije ništa pojasnio.
Samo bez brige, ide to gore. I ići će gore sve dok ne stane. Ima dovoljno špekulativnog kapitala na ZSE kojem nije bitno zašto nešto raste, sve dok raste.
kolega o’brijan , pa nije vrag da se nisi stigo ukrcat u dokap desetljeća [lol]
da sam na vrijeme vidio obavijest na zse.hr ukrcao bi se jer je jasno u kojem smjeru ide dionica nakon objave obavijesti… ali to nema nikakve veze sa promjenom vrijednosti lkpc a to je jedino što je bitno na dugi rok
kada bi bilo tako jednostavno onda neka sve uprave svih listanih dionica objave poziv za dokap, ništa ih ne košta i brzo ćemo dignut crobex na ATH
Imaju 3 mjeseca za donošene modela dokapa.
E pa sad.. ovo je odlična pozicija za dioničare po meni.
Čak i ako postojeći dioničari budu isključeni iz dokapa ( premda ne vjerujem, jer su po modelu iz 2007. svi trebali dokapitalizirati što je i najpoštenije ), u ova tri mjeseca će cijena sigurno porasti a tada i eventualni prijedlog za se napravi privatna ponuda jednom ili više institucionalnih investitora sigurno neće biti po 1800 već vjerojatno po ciejni koja je na burzi, nekakav prosjek ili sl.
[thumbsup]
lp
da sam na vrijeme vidio obavijest na zse.hr ukrcao bi se jer je jasno u kojem smjeru ide dionica nakon objave obavijesti… ali to nema nikakve veze sa promjenom vrijednosti lkpc a to je jedino što je bitno na dugi rok
kada bi bilo tako jednostavno onda neka sve uprave svih listanih dionica objave poziv za dokap, ništa ih ne košta i brzo ćemo dignut crobex na ATH
Ovdje je dokap sa svrhom i razlogom, novi kontejnerski terminal koji će omogučiti veći prekrcaj tereta, o tome ima više na ovoj temi.
Inače kontejneri donose najveću profitabilnost lukama.
Btw. slučajno ili ne u petak je ona kinez nio u Luci Ploče..
lp
Novi kapital za stvaranje nove vrijednosti upravo u dugom roku. Neovisno o modelu, itekako ima veze s vrijednošću lkpc. [thumbsup]
ide ovo na 4000…pitanje je modela.60mil eura max to je jako puno…optimalno bi bilo 3 za 1 po nominali… čestitam svima a pogotovo perici i splitu i neka ih ovo ne obeshrabri…dečki sam vi crtajte!!!! [thumbsup]
Imaju 3 mjeseca za donošene modela dokapa.
E pa sad.. ovo je odlična pozicija za dioničare po meni.
Čak i ako postojeći dioničari budu isključeni iz dokapa ( premda ne vjerujem, jer su po modelu iz 2007. svi trebali dokapitalizirati što je i najpoštenije ), u ova tri mjeseca će cijena sigurno porasti a tada i eventualni prijedlog za se napravi privatna ponuda jednom ili više institucionalnih investitora sigurno neće biti po 1800 već vjerojatno po ciejni koja je na burzi, nekakav prosjek ili sl.
[thumbsup]
lp
Evo malo povijesnih podataka:
Tog famoznog 20.09.2007. (kada je objavljen onaj neuspjeli dokap), cijena je skočila sa 3850 na otvaranju na 5498 (max tokom dana, porast od 43%) i na kraju dana završila na 5150 (porast od 34%).
U sljedećih mjesec dana cijena je dosegla 6300-6700.
6700/3850 = 1,74 (porast od 74%). A porast od potpore do otpora je bio cca 80-85%.
Ali tada se odmah znao model dokapa. Bit će tu još svašta, mogao bi sljedeći period biti zanimljiv.
Čestitke kolega plavi. Jel prešlo 30%?