istina džoni priče nisu od jučer , al sat otkucava državni portfelj se mora reducirat , jaca i šuki se zadužuju gdje stignu . rekoh luka je obiteljsko srebro , al receptura u hrvata je jedna jedina i bilo koja varijanta privatizacije (s dokapom ili bez) će uključivat i dionice radnicima . šta je to tako nevjerojatan scenario [undecid]
Ako i bude opcija sa "radničkim dionicama", bit će i lock-up period.
istina džoni priče nisu od jučer , al sat otkucava državni portfelj se mora reducirat , jaca i šuki se zadužuju gdje stignu . rekoh luka je obiteljsko srebro , al receptura u hrvata je jedna jedina i bilo koja varijanta privatizacije (s dokapom ili bez) će uključivat i dionice radnicima . šta je to tako nevjerojatan scenario [undecid]
[/quote]
vjerojatno da , al to ne mijenja bit nego samo odgađa posljedicu , a to je pritisak na prodaju pa bilo to za 6 ili 12 mjeseci . šta ste se svi narogušili , pitanje je ponavljam je li dobro vrijeme za kupnju , a ne je li luka dobra investicija [undecid]
[/quote]
vjerojatno da , al to ne mijenja bit nego samo odgađa posljedicu , a to je pritisak na prodaju pa bilo to za 6 ili 12 mjeseci . šta ste se svi narogušili , pitanje je ponavljam je li dobro vrijeme za kupnju , a ne je li luka dobra investicija [undecid]
[/quote]
Umjesto što mlatite praznu slamu i prepričavate svoje maštarije i snove koje moram priznati da su zaista malu čudni ali ljudi svašta sanjaju, rađe se malo pozabavite najnovijim brojkama koje su zaista lijepe u ukazuju na nešto dobro.
ožujak 2010 402.093.667 ožujak 2009 231.040.684
Povečanje prometa u ožujku od 74 %!!!:
ožujak 2010 402.093.667 ožujak 2009 231.040.684
http://www.luka-ploce.hr/en/str/statistic08.php
Što se tiče radnika, o ćemu vi, radi se o dionicama prema dioničarima, od kojih su mnogi radnici, a ne samo radnicima.
Dajte se malo informirajte prije nego ispalite ovakvu glupost, imate dokap 2007. koji je propao i model isto ( i porast cijene preko 100 % od najave iste ).
lp
Trst: potpisana Deklaracija o Koridoru V
28.2.2006.
Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta potpisao je danas s ministrima prometa Italije i Slovenije te zamjenikom državnog tajnika za promet Mađarske Deklaraciju o Koridoru V. na sastanku kvadrilaterale održanom u Trstu.
P
otpisivanjem Deklaracije, države potpisnice obvezale su se na usklađivanje programa izgradnje prometne infrastrukture i izrazile zalaganje za preusmjeravanje prometa sa cesta na ekološki prihvatljivije načine prometa kao što su pomorski, željeznički i kombinirani promet, izvijestili su iz Ministarstva.
Ministar Kalmeta također je prezentirao aktivnost Republike Hrvatske na izgradnji i modernizaciji prometne infrastrukture na granama paneuropskog prometnog Koridora V. b (Rijeka-Zagreb-Budimpešta) i V. c (Ploče-Sarajevo-Osijek-Budimpešta).
Kako je istaknuo, do 2008. godine Hrvatska će dovršiti puni profil autoceste od Zagreba do Rijeke u dužini od 55 kilometara te u istoj dužini autoceste od Osijeka do Sredanaca.
Isto tako, Kalmeta je izvijestio da se na željezničkom dijelu V. b koridora (Rijeka-Zagreb-Botovo) planirana izgradnja drugog kolosijeka, a na Koridoru V.c modernizacija 60 kilometara pruge. U luci Rijeka u tijeku su radovi na modernizaciji i izgradnje novih sadržaja, [color=blue]a u luci Ploče planira se izgradnja terminala za kontejnere i rasute terete u suradnji sa Svjetskom bankom u vrijednosti od oko 79 milijuna dolara, rekao je Kalmeta.[/color]
Tijekom konferencije, održan je i sastanak ministra Kalmete i ministra infrastrukture i prometa Italije Pietra Lunardia, na kojem se razgovaralo o uspostavi željezničke veze između Zagreba i Padove za prijevoz kamiona (RO-LA vlak).
Nakon Italije predsjedanje kvadrilateralom preuzima Republika Hrvatska u drugom tromjesečju ove godine.
isto tako prva stranica teme….obe luke ista prica…. [wink]
http://danas.net.hr/novac/page/2010/04/27/0172006.html?pos=n0
ja mislim da je ovo do 1777 polupo jjure…odusto je od ovih radničkih [lol] [lol]
koliko znam,kinezi bi prije svega prodali svoju opremu za opremanje terminala sad kad budu gotovi.
a teško da će kinezi zamijeniti luku napulj kao luku za ulaz njihove robe u europu za rijeku i ploče.
sad sam se sjetio,ima jedna dobra knjiga o kalabreškoj mafiji koja opisuje jednu luku na jugu italije,koja je najveći terminal kontejnera na mediteranu,kaže da policija uspije izkontrolirati svaki 10 000 kontejner.
a kinezi već u crnoj gori realiziraju dobre projekte,financiraju gradnju brodova za crnogorsku plovidbu koji se grade u njihovim brodogradilištima.
a u gomori,tip piše da su šefovi cammore u kini naručivali recimo bušilice bosch ili telefone siemens kojih te kompanije uopće nisu imale u ponudi,i prodavali po istočnoj europi kao orginale.
Sumnjam da je kinezima samo jedna luka dovoljna za iskrcavanje svog tereta kojeg u Europu izvoze. Cak i da im Napulj ostane glavna (vrlo vjerojatno i hoce), ne znaci da nemaju razloga investirati i u druge luke.
Kaj se tice radnickih dionica, obicno veci pad prouzroci panika investitora od prodaje radnika nego sama prodaja radnika. Oni u nacelu cuvaju svoje dionice i relativno rijetko prodaju. Npr vecina ljudi koja je kupila HT jos uvijek i drzi taj HT.
ja mislim da je ovo do 1777 polupo jjure…odusto je od ovih radničkih [lol] [lol]
lanica@
prosla ga je volja da ceka [thumbsup]
Tehnički, rast LKPC izgleda super
[smiley]
Ako gledamo valove trebalo bi ic preko 1900 vrlo skoro.
da prejaki su ti bili argumenti , uvjerio si me i lupio sam po asku , jel ti sad srce na mjestu ili je to bilo tvojih 30 komada [lol]