Kao prvo – čestitke svim dioničarima, uvijek je lijepo kada ti dionica dan završi u pozitivnoj blokadi.
Kao drugo – ne želim kvariti veselje niti sugerirati bilo kupnju bilo prodaju, ali vidim da se nitko nije zapitao niti objasnio što znači dokapitalizacija i zašto bi firma u tom slučaju vrijedila više ili manje?
Imamo firmu XY tržišne kapitalizacije recimo 20 kuna i podijeljena je na 2 dionice, vi i ja smo vlasnici po jedne dionice, svaka s cijenom 10 kuna:
Koliko bi trebala porasti ili pasti cijena ako nama dođe poziv da dokapitaliziramo svaki po još jednu dionicu za 10 kuna? ili za 2 kune?
Koliko će te dionice vrijediti nakon dokapitalizacije ako svaki upišemo po još jednu dionicu za 10 kuna? ili još jednu dionicu za 2 kune?
Griješiš, nekoliko puta su ga "najavljivali"!
[/quote]
ok, možda sam se krivo izrazio…pa PLAVI ga najavljuje svaki dan već 3 mjeseca. Što to uopće znači najaviti? Koliko ja znam samo je jednom dokap krenuo u proceduru i završio "neizglasan". Moguće da griješim… kako god,terminal je pri kraju, a lova za opremanje _treba_ pa sad nek bude što bude. odoh
puno drukanja na ovom topicu, a bez argumenata. recite vi nama sljedeće:
1. po kojoj cijeni ide dokap?
2. tko će imati pravo sudjelovanja?
3. hoće li radnici dobiti besplatne dionice?
4. hoće li ovaj dokap opet biti fjasko kao već 5 najavljenih i propalih dokapa?
5. hoće li dokap ako ga bude, uopće biti moguć prije kraja godine zbog duge procedue koja mora biti odrađena?
6. hoće li dokap biti ograničen na državu, radnike luke, strateškog partnera…?
Ništa od ovoga se NE ZNA i još mjesecima NEĆE SE ZNATI! Kupovati po 6. put dionice zbog fantomskog dokapa je suludo, ali svatko neka radi što hoće sa svojim parama. LKPC svojim poslovanjem ne opravdava ni ovako visoke cijene, a kamo li da zbog navodnog dokapa treba još rasti [bye]
I mene ovo zanima, pa ako netko zna točne odgovore na ta pitanja (ne nagađanja, želje i pozdrave)
Graf mi ne miriši na dobro, smatram da ima puno boljih prilika od ovoga!
Sretno svim dioničarima, neću vam kvariti veselje, al ipak ovo zaobilazim.
Imamo firmu XY tržišne kapitalizacije recimo 20 kuna i podijeljena je na 2 dionice, vi i ja smo vlasnici po jedne dionice, svaka s cijenom 10 kuna:
Koliko bi trebala porasti ili pasti cijena ako nama dođe poziv da dokapitaliziramo svaki po još jednu dionicu za 10 kuna? ili za 2 kune?
Koliko će te dionice vrijediti nakon dokapitalizacije ako svaki upišemo po još jednu dionicu za 10 kuna? ili još jednu dionicu za 2 kune?
To nitko ne zna, al ja zaradio auto na te fore. [lol]
Na 2xULPL i baš tu na LKPC, kad je ova dokapitalzacija najvljena prvi put, tamo 2007.
Svaki put ista priča – raste, a nitko ne zna zašto i dokle. [smiley]
* Naslovna
* Luka Ploče d.d. – nastavak trgovanja
ispiši
Luka Ploče d.d. – nastavak trgovanja
18.2.2010
Postovani,
obavjestavamo vas da ce se trgovanje dionicama LKPC-R-A nastaviti sutra u 10:00 sati.
Evo šta nam je uvaženi kolega split pisa prethodnih dana:
TA ukazuje na veći pad! Ja ne kupujem prije 1000kn. Dotle ima daleko boljih prilika!
Probijanje SMA50 i zadržavanje ispod nje ukazuje na definitivnu promjenu trenda i nastavak padanja.
Moguć kraći odbijanac do 1595kn – moja preporuka ISKRCATI jer je gotov 1-2 i slijedi BRUTALNI 3 dolje!
Rastući klin na padajućem volumenu, jako zanimljivo. Meni ovo izgleda ko klasični BEAR FLAG koji je probio i krenuo dolje. Targeti 1150, 1020, 960kn.
Četvorka je gotova, kad krene padanje neće ovo nitko spasiti.
Zanimljivo, danas sve plus, samo LKPC-R-A pada.
Kakav promet, NULA iliti 0kn, to dovoljno govori gdje će ova dionica.
splite, mislija san da imaš bar malo dostojanstva.
Umisto da si se posli svega pokrija ušima i reka "je, falija san" ti i dalje crtaš nekakve klinove i brojiš valove?!
Interesantno kako ti ka dejtrejder odjednom radiš s za mjesečnim grafovima. Da nije smišno bilo bi jadno!
Sad se već uočava nekakva zakonitost između tvog sumanutog pisanja na ovoj temi i porasta dionice. Zadnji put si tu isto stavlja nekakve crtkarije o trostrukom vrhu, a ono taman počeja solidan rast od 20ak%.
Vidim da nisi jedini koji je zadnjih dana nervozan zbog LKPC, tu je već standarno i pero (zadnjih 8 postova o LKPC, a posjeduje LKRI).
Kad već analiziraš evo ti graf, pa ga malo prouči. Obrati pažnju kako je istovremeno cijena probila SMA10, 20, 50 i 100.
Pozdrav [bye]
Kao prvo – čestitke svim dioničarima, uvijek je lijepo kada ti dionica dan završi u pozitivnoj blokadi.
Kao drugo – ne želim kvariti veselje niti sugerirati bilo kupnju bilo prodaju, ali vidim da se nitko nije zapitao niti objasnio što znači dokapitalizacija i zašto bi firma u tom slučaju vrijedila više ili manje?
Zarada po dionici će se razrijediti u svakom slučaju i tržište na to reagira na ex dokap day. E sad slijedi pitanje za milijun dolara kako će se uložiti novčići od dokapa. Ako se novci ulože mudro i razborito investicija postane zlatno jaje ali ako se uprava preračuna ostat ćeš sa hrpom papirića nakon dokapa ( Magloviti Hvar )
Hm da imam dionice čekao bi do zadnjeg dana pa prodao a dokapitalizaciju izvršio dva tri dana nakon ex dokap daya ako mi se prospekt učini dobrim.
Usput puno uspjeha svim dioničarima.
Malo si preambiciozno postavio klin za formaciju. Moje viđenje je nešto drugačije dnevni MCAD je dao kupovni signal tako da bi i sutra cijena mogla iznad 1700 -nadocrtani kvadratić cijena se vrati iznad linije trenda i sve 5. Zadnja korekcija je bila taman 50% prethodnog rasta tako prije bi rekao da se radilo o standardnoj korekciji a ne klinu ( inače klin se formira uglavnom od 1- 3 mjeseca tako da formacija definitvno nije klin )
Vidim da nisi jedini koji je zadnjih dana nervozan zbog LKPC, tu je već standarno i pero (zadnjih 8 postova o LKPC, a posjeduje LKRI).
Ne mislite valjda na mene kolega. Ja lkpc imam cca godinu dana i strpljivo čekam ovaj dokap.
Želja za kupnjom ili ipak samo navlačenje? [lol]
Kupnja – LKPC-R-A
13 1.849,99
5 1.700,00
7 1.551,00
10 1.550,00
2 1.537,00
….