Kolega Plavi koliki je ROE?
Vidim da to kolege iz vaše udruge dioničara – LĆNDĆ ( LakoĆemoNeZnamDokleĆemo ) stalno ističu??
Ili da zveknem po bidu i oročim novce u banci??
[rolleyes]
Veleštovani kolega vidra, mislim da je za vas najbolje zveknuti po bidu, dok bida još uvijek ima.
Ili se možete ravnati po fedyji vidite da je on prekretnica, tako je bilo i sa ADPL. Čim je napisao da LKPC ne valja netko je poderao ask sa 46 komada.
Ima i kupnje tu nešto, ima, ali ne puno, kao niti prodaje tko će gaa znati.
Mislim da ne bi bilo u redu da rušimo tradiciju i budemo u istim dionicama, što vi mislite?
lp i zdravi i veseli bili
ROE kolega…….. ROE želim vidjeti, prije nego donesem odluku??
Ako je manji od 1% da ga zveknem???
Nije moguće da nitko ne zna koliki je ROE?
Pa na osnovu čega vi ulažete…………na rekla-kazala?
Nije ni ova vijest za bacit:
Kolega Sandokan samo kratko jer kolega Fedja je izreko gotovo sve. Vi kažete da ja pišem gluposti a iznosim podatke sa službene stranice Lkpc gdje je vidljivo da je promet strahovito pao u prošloj godini a ove godine u sječnju stagnira dakle na očajnoj razini iz očajne 2008. godine. Nažalost da bi luke bile profitabilne trebaju uplovljavanje brodova a ne širenje kapaciteta koji zjape prazni. Žao mi je ako sam razbio nečije iluzije.
Kolega Sandokan samo kratko jer kolega Fedja je izreko gotovo sve. Vi kažete da ja pišem gluposti a iznosim podatke sa službene stranice Lkpc gdje je vidljivo da je promet strahovito pao u prošloj godini a ove godine u sječnju stagnira dakle na očajnoj razini iz očajne 2008. godine. Nažalost da bi luke bile profitabilne trebaju uplovljavanje brodova a ne širenje kapaciteta koji zjape prazni. Žao mi je ako sam razbio nečije iluzije.
Za neke jednostavno nema pomoći, kaže se u narodu.
PA tako se meni čini da je takva situacija sa vama kolega.
A što da vam drugo napiše nego da pišete gluposti.
Nejednom sam vam napisao da je 2008. bila povijesno rekordna godina u prekrcaju, tako da je normalno da je 2009. u vrijeme kriza bila lošija.
A vi pišete da je prekrcaj na razini očajne 2008. ( a bila je rekordna ).
Evo dokaza da sam ja u pravu, a da vi nbemate pojma i da lažete i to ne prvi puta:
A evo još jednog dokaza, najava odlične 2010. na temelju odličnog prosinca 2009. :
http://www.port-authority…r/novosti_vise.asp?ids=25
" Prosinac 2009. godine predstavlja mjesec kada je ostvaren najveći mjesečni promet u godini što može biti naznaka oporavka gospodarstva unutar gravitacijskog područja luke Ploče. "
Dajte kolega, ako vam je tržište kapitala previše za vas odite pisati na neki jednostavniji i vama prihvatljiviji forum, možda ovdje nađete sebe:
http://www.forum.hr/forumdisplay.php?f=94
Vidim da se vama već pomalo mjenja raspoloženje nabolje, do nedavno ste pričali da ide na 1 200 a sad već tvrdite da je realna razina 1 500 – 1 600. Ja znam da bi vi htjeli što povoljnije kupiti, i ja bih, i kupujem, čekajući na bidu, ali dajmo zbog ozbiljnosti foruma, iznositi točne činjenice a ne ovako drukati na, najblaže rečeno, neprimjeren način – lažima.
Mislim da sam vas ne jednom već ispravio u vašem lažnom pisanju, i volio bih da moderatori ubuduće malo obrate pažnju na vaše pisanje.
lp i zdravi i veseli bili.
Inače za one koji sumnjaju u to da dokapitalizacije neće biti, jer bi država izgubila postotak vlasništva citirat će jedan dio teksta iz članka:
http://www.slobodnadalmac…icleId/89927/Default.aspx
Naš je glavni cilj da “Luka Ploče” ostane u pretežito hrvatskom vlasništvu, a reguliranje udjela državnih fondova bilo bi i u skladu sa saborskom odlukom po kojoj udjel države u našoj tvrtki ne smije biti veći od 20 posto, a sada iznosi više od 60 posto – naglašava kap. Pavlović.
lp
Kolege dragi. Sve je to dirljivo kako pišete o širenju a evo mene opet sa nekim novim podacima:
prosinac 2009 – 349.320,465 tona u odnosu na 2008. 447.464,247.
Neznatnih 100 tisuća tona pad.
20 dana nakon članka http://www.poslovni.hr/136723.aspx u kojem piše da je ukupni promet u 2009. LKPC pao 40% daješ informaciju o manjem pretovaru za prosinac?!
Statistike o ostvarenom pretovaru:
siječanj 2010. god 278.579,728
siječanj 2009. god 276.050.804
Sve po predviđanju i daljni pad odnosno stagnacija prometa u Lkpc.
Male laži su dozvoljene kako bi drukanje bilo uvjerljivije?!
Ja ne mislim da je ova sadašnja cijena pravična i mislim da će cijena padat i ispod navedenog raspona ( 1000 – 10 000 ) ne u idućih 20 godina, već vjerojatno u naredne dvije godine.
A još bi samo izrazio žaljenje šta se napada kolega Fedya. Možda pomalo i ponekad zna pretjerat, al čovjek ima pravo. Zašto plaćat ovako skupo? Neki naravno vole kupovat i po 1800 al jasno je da tehnički ne samo da je kupnja iscrpljena već da prijeti dobar pad. Ne bih se složio da će sad odmah ispod 1000, prije da će prema nekih 1200 kuna, tehnički gledano.
Uostalom ono šta sam cijelo vrijeme upozoravao, džabe terminala i koječega kad nema ovdje ni dobrog prometa ni dobre logistike iza leđa. Nit će se tako skoro napravit autocesta kroz hrvatsku, a pogotovo neće tako skoro koridor u bosni, ljudi ne budite naivni ni smješni. Konkurenti na sjevernom jadranu su space shuttle za ovo slijepo crijevo.
Čini mi se da ti LKPC stvara nervozu, od zadnjih 8 komentara na forumu, 6 ti se odnosi na LKPC, a 2 na LKRI. Previše utrošenog vrimena na komentiranje ovog slijepog crijeva od LKPC naspram space shuttlea LKRI.
Ukupni promet u 2008:
LKRI 6.027 mil t
LKPC 5.142 mil t
Dakle, razlika između tvog space shuttle i ovog slijepog crijeva je samo 15%? Bez ikakve logistike i mreže autocesta prekrcalo se samo 15% manje tereta? Konstatirana izražena sklonost preuveličavanju!
Znam, bitna je budućnost, ali proširenjem terminala, izgradnjom autoceste i oporavkom gospodarstva stvari mogu biti samo bolje.
Vezano za padove, čini mi se da i LKRI pada, al time se očito ne zamaraš previše. Kad si već da prognozu o padu prema 1000, bija bi red da i priložiš graf, a može paralelno i prognoza za LKRI.
nikita, neznam zašto je moderator prebacija tvoj post na Bez cenzure. Nije to taj članak, ali nek stoji ode: http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Komentariianalize/tabid/138/ctl/Details/mid/654/ItemID/51293/Default.aspx
Evo samo kratak komentar gospodinu koji voli vrjeđat i nazivat druge neznalicama dočim kupuje Lkpc na 1800 i prodaje na 1500.
Pogrješio sam, tipfeler rekli bi naravno da sam mislio na 2009. a u pravu ste i ja se slažem s vama da je 2008 bila rekordna i nikad se neće ponovit šta ste vi uvijeno rekli a prodajom i pokazali. Da nažalost očekujem kretanje Lkpc u kanalu od 1500-1600 u idućem razdoblju baš kao šta ste i vi uvjeravali da je target na 3000 pa prodali na 1500. I ja mogu promjenit mišljenje kao i vi.
Za gospodina Sandokana:
Uistinu je žalosno ako su svi dioničari Lkpc poput vas. Ja sam tu zbog nevjerojatne količine laži i drukanja od strane pojedinaca iznosio podatke mjesec za mjesec dakle ne 20 dana nakon objave službene vjesti. Ako ste uistinu dioničar Lkpc onda je žalosno da ne čitate pomno ovu temu jer bi to primjetili.Nikakve manje laži. Ja sam predviđo pad prometa a pojednici su vrjeđali kao i sada. Dozvolite mi i da s obzirom na skori bankrot BiH i dalje predviđam ili pad ili stagnaciju prometa u najboljem slučaju.
ja se slažem s vama da je 2008 bila rekordna i nikad se neće ponovit
Ja se držim one "Nikad ne reci nikad", tako da je ovo jako smjela izjava s tvoje strane.
Za gospodina Sandokana:
Uistinu je žalosno ako su svi dioničari Lkpc poput vas. Ja sam tu zbog nevjerojatne količine laži i drukanja od strane pojedinaca iznosio podatke mjesec za mjesec dakle ne 20 dana nakon objave službene vjesti. Ako ste uistinu dioničar Lkpc onda je žalosno da ne čitate pomno ovu temu jer bi to primjetili.Nikakve manje laži. Ja sam predviđo pad prometa a pojednici su vrjeđali kao i sada. Dozvolite mi i da s obzirom na skori bankrot BiH i dalje predviđam ili pad ili stagnaciju prometa u najboljem slučaju.
Žalosno je da takvi ka šta si ti i prethodno spomenuta ekipa pišu na ovoj temi. Ne brini, čitam ja temu pažljivo, ali budući da se većinom pišu gluposti, neda mi se baš pamtit svačije komentare. Šteta da na forumu nema opcije Ignore, jer bi nakon blokade vas 5-6 likova moga za manje od sat vrimena pročitat sve važno šta se desilo oko LKPC zadnjih pola godine.
Izgleda da nisi razumija pa ću ti pokušat objasnit: Članak o 40% padu ukupnog prometa za cilu 2009. je izaša 20 dana prije službene statistike za 12 misec. Dakle, 20 dana prije se praktički znalo koliko bi triba iznosit pad u prosincu. Tako da je tvoj podatak za prosinac u tom trenutku potpuno nebitan, osim ako bi se još više želilja naglasit pad prometa. Uostalom, zašto ti uopće ode iznosiš statistike za svaki misec, a nemaš dionice? Svak koga zanima, može i sam vidit stanje. Baš me zanima oćeš li se oglasit ako slučajno promet u veljači bude bolji od lanjskog.
Vezano za manje laži, podeblja san ti problematično, ne virujen da ti triba dodatno objašnjavat. Nakon neznatnog povećanja prometa u siječnju napišeš: Sve po predviđanju i daljni pad odnosno stagnacija prometa u Lkpc.
Oprostite kolega Sandokan, vi se tu nešto bunite kad se spomene pad pretovara, što je notorna činjenica, a ja za takvo što ne vidim razloga.
Zbog čega vi mislite da se ova dionica treba tržiti uz tako viskoe multiplikatore?
I još k tome da treba rasti??
Očigledno ste u zabludi. Da bi cijena narasla na nekih 1.800-1850 kuna, poslovanje bi se trebalo osjetno poraviti a vidimo da se to ne događa. Forcasti su također dosta loši i ne vidim da ste u pravu sa vašim tvrdnjama.
Ostaje samo spekulacija da će eventualno biti neki oblik dokapitalizacije ( možda kao u slučaju Janafa ) ali od toga dioničari neće imati direktne koristi, nego eventualno indirektne…..
I dajte zadržiti nivo komuniciranja, jer vam je jako nisko. Valjda možete pisati bez vrijeđanja.
Samo da napomenem da sam otvoreno rekao da Plavi nije u pravu kad nas je nagovarao na kupnju na 1.800-1.850kn, i pokazalo se da sam ja u pravu a ne on ili vi.
Poslije je dotični gospodin priznao da je prodavao na 1.500!!
Sve svoje stavove je pokrepljivao sa prastarim spekulacijama i postovima. Dok za razliku od njega je kolega Badman iznosio točne podatke o poslovanju, iz kojih je bilo vidljivo da preokreta u poslovanju nema, iako ga je kolega Plavi najavljivao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
( a i lanica/beeblbrox/governer/guberner/ivano7/lanica/duskolokin/guverner/guberner itd itd )
Što je ono kolega Plavi najvaljivao početkom proljeća?????? Sjeća li se netko?????
Bez uvrede ali ne vidim razloga cijena raste, uostalom nije li Plavi i ekipa obećavala da će lupati po asku ako ode ispod 1.800??? Pa zašto to ne rade kad su toliko uvjereni u vrijednost dionice [bye]
One pozive kolege Plavog da prodam dionice po 1.500 kn ne želim komentirati.
Ajme, koliko suvišne energije se ovdje troši na pisanje i sukobe, umjesto da se ulaže u vlastito znanje.
Luka nije farmaceut i nema oporavka zarada prije oporavka gospodarstva.
U slijedećih 100 godina 15 će biti loše i tad su prometi roba, zarade pa time i proizvodnja na niskim razinama. Raste nezaposlenost i malo se troši-već viđeno kod svake recesije koja dolazi po nekim periodičnim ciklusima. Raditi u godini recesije vrednovanje dionice Luke kao da će sve naredne godine biti iste nije ništa drugo do početnička pogreška.
Tko ne želi biti strpljiv i čekati, ili pak ne vjeruje u oporavak ima farmaceute i dr. koji lijepo zarađuju donose siguran i stabilan povrat. Može tamo lijepo pričekati oporavak i dotad dobivati dividendu. A tad može prodati i ući u sektore kojima slijedi oporavak.
Zašto trošiti ovdje uzaludno energiju i pri tome gubiti novac? Za oporavak Vam ionako nitko ne može sa sigurnošću potvrditi kad će početi. Da to netko može tad svijet više ne bi bio ovakav.
očito da ima dosta onih što čekaju pad ove dionice,za što povoljniji dokup,ali im baš ne ide po planu i programu pa postaju nervozni,ha,ha znam ja kako je to,bolje imati dionicu kad pada,nego ne imati kad raste..doživio sam i ja to,pa zašto onda ne bi i vi..po meni je ovo cijena fer,ali u nju nije uracunato puno toga što će se desiti u iduće dvije godine,tako da je ovo ipak dobra dionica,unatoč i usprkos,..mada priznat ću da nije jeftina,ali i zato postoji razlog..