Mene zapravo fascinira da je cijena i dalje na 1600 kn, očito se ovdje mjesecima dobro drukalo.
Situacija s firmom nije bogznakakva i tome svjedočimo svaki dan, a cijena svejedno i dalje u oblacima. Očito cijenu brani neko s puno love. No pitanje je isplati li mu se to radit jer je cijena i ovako visoko van svakog zdravog razuma. Cijena je slovom i brojem 20 posto iznad normale za ostatak sektora kako za domaće tako i za strane prilike. I takva je bez ikakvog razloga osim tog šta je napumpana tolko jer je netko tako htio.
A realna situacija je da bi trebala bit 10 posto ispod te neke očekivane normale ( znači 30 posto niže od ovog ). Eto toliko o tome. Al to ništa ne mora značit za naredne dane. Jedino postoji opasnost jednog dana da će taj nerealni cjenovni balon puknut i uravnotežit se sa stvarnosti. A to će izgledat gadno.
Ma ja san tek sad uvjeren da nema zime za ovu dionicu kad ovakve vrhunske "znalce" brine daljnje poslovanje. Eh da je više ovakvih dionica, koji bi lipi prinos učinija s cilim portfeljem, ali mi zbog diverzifikacije čini samo 20% portfelja.
Veliko hvala uvaženim kolegama šta i preko blagdana brinu za dioničare cijenjene nam luke. Toplo se nadam da ćemo i ubuduće nastavit uspješnu suradnju, vama trkeljanje na forumu, a dioničarima penezi.
Pozdrav drugovi! [bye]
A u čemu kolega nije u pravu? Ajde argumentiraj??
PS znam da imaš lkpc i znam da ga imaš već duže vrijeme sa dobrim ulazom, pa ga malo strejdaj s vremena na vrijeme, što se sekiraš, neće nikud pobjeći. Pogledaj kako to radi kolega plavi, hvali na 1.800, pa proda, pa dokupljuje po 1.700, 1.600 i 1.500…….pa nisi ti gori trejder od njega [lol]
LKPC usporedjujete s Hamburgom????????????????????????????? Pa ovo je ko da stojadina usporedjujete sa Starship Enterpriseom!!!
[/quote]
Vi ste meni kolega izuzetno dragi, ali počesto drage osobe ispadnu, grdo je reći neku prostu riječ, pa ću reći od milja – tutlek.
Dakle veleštovani kolega tutlek, danas ste mogli pročitati u novimnama kako se u luki Rijeka nadaju privuči brodove iz luke Hamburg jer je put iz Azije kraći za, pazite sad, 7 dana.
A put do Ploča je kraći za još dva dana.
Par pitanja, nije preteško:
a) Da li je 7 manje od 9 ?
JE
b) Da li je 5 manje od 7 ?
JE
c) Da li će kinezi radije putovati pet dana, nego 9 dana za iskrcaj svoje robe u EU?
VJEROJATNO
d) Da li je onda perspektivnija Luka loče, nego Luka Hamburg?
VJEROJATNO JE
e) Da li je Luka Hamburg bila na 9,6 booka, a sada je na 3,6 boka ?
JE
f ) Da li je Luka Ploče sada tek na 1,8 booka?
JE
g )Da li je book Luke Ploče 861 kunu?
JE
h ) Što nije jasno?
…
lp
JE
h ) Što nije jasno?
Sve je jasno. Treba da se kupuje na po buka ili ti na 430 kuna!
LKPC usporedjujete s Hamburgom????????????????????????????? Pa ovo je ko da stojadina usporedjujete sa Starship Enterpriseom!!!
[/quote]
Vi ste meni kolega izuzetno dragi, ali počesto drage osobe ispadnu, grdo je reći neku prostu riječ, pa ću reći od milja – tutlek.
Dakle veleštovani kolega tutlek, danas ste mogli pročitati u novimnama kako se u luki Rijeka nadaju privuči brodove iz luke Hamburg jer je put iz Azije kraći za, pazite sad, 7 dana.
JE
JE
c) Da li će kinezi radije putovati pet dana, nego 9 dana za iskrcaj svoje robe u EU?
VJEROJATNO
VJEROJATNO JE
JE
JE
JE
h ) Što nije jasno?
…
lp
[/quote]
Uvaženi kolega Plavi zar vam se ne čini da ste tutlek ispali vi, koji ste kupovali Lkpc po 1.800 kuna i monstruozno hvalili tu precjenjenu dionicu sa užasnim forcastima!!!
Mora da ste u gadnom minusu kad vas argumentirana rasprava može tako raznjupati???
Uf uf……….. [wink]
Kad će forcast za iduću godinu i analiza da Lkpc vrijedi 2.600 kuna??? [cry]
Mene zapravo fascinira da je cijena i dalje na 1600 kn, očito se ovdje mjesecima dobro drukalo.
Ima tu komšija dosta zarobljenih. Ti su mlogo glasni ovih dana. Fataju se za slamku a virovi na sve strane. Teško če odavde da izađu. Ima tu ljudi sa dobrim ulazima koji samo čekaju navalu optimizma.
[/quote]
JE
JE
VJEROJATNO
VJEROJATNO JE
JE
JE
JE
h ) Što nije jasno?
…
lp
[/quote]
Uvaženi kolega Plavi zar vam se ne čini da ste tutlek ispali vi, koji ste kupovali Lkpc po 1.800 kuna i monstruozno hvalili tu precjenjenu dionicu sa užasnim forcastima!!!
Mora da ste u gadnom minusu kad vas argumentirana rasprava može tako raznjupati???
Uf uf……….. [wink]
Kad će forcast za iduću godinu i analiza da Lkpc vrijedi 2.600 kuna??? [cry]
[/quote]
Ne, ali ja nidsam kupovao po 1800 kuna, pa opet sve krivo.
Ne kupujem ja skupo kao vi ( HDEL IGH THNK ) i prodajem jeftino.
Ja volim obrnuto.
Evo jučer sam baš dokupio po 1 518.
lp
Ovo što govorite je još gore!!!!!!!
To gore po vašu reputaciju ( ako se o tome može uopće govoriti ), jer ako niste kupovali po 1.800, a drugima ste to predlagali, to o vama govori dovoljno………..
Znači vi niste kupovali po 1.800 kuna nego ste pokušavali uvaljat kolege u govna da oni kupuju dok ste vi prodavali?????
To ste isto lijepo naspisali na forumu.
Kolega ja vam u najboljoj namjeri predlažem da se malo odmorite od pisanja, jer se samo zakopavate sve dublje u govna.
A što ćemo sa tvrdnjom da lkpc vrijedi 2.600 kuna??????
Možete li to elaborirati??
U koje je to bilo svrhe????
[/quote]
JE
JE
VJEROJATNO
VJEROJATNO JE
JE
JE
JE
h ) Što nije jasno?
…
lp
[/quote]
Kolega, po vašem ispada da se sve treba transportirati avionom jer je tako put najkraći.
Osim toga, ako će se gledati koliko traje transport brodom, još jeftinije je da brodovi plove u neku npr. grčku luku. Put iz Azije je tako sigurno kraći. Problem je u tome što tržište za koje je namjenjena ta roba jako često zapadna Europa. A tu luka Hamburg ima puno veću prednost i pred hrvatskim i pred npr. grčkim lukama.
Btw. Kad ste se već uhvatili pokazatelja, zašto je tu tako bitan baš price-to-book?
[/quote]
JE
JE
VJEROJATNO
VJEROJATNO JE
JE
JE
JE
h ) Što nije jasno?
…
lp
[/quote]
Ovo cu Vam oprostiti uz pretpostavku da se pisali pod djelovanjem opojnih pica. Usput, imate besplatan software Google Earth pa, molim Vas, samo pogledajte velicinu luke Hamburg i luke Ploce za usporedbu, te prometnu mrezu koja veze te 2 luke s ostatkom svijeta i mislim da je svakoj iole ozbiljnijoj raspravi oko usporedbe ovih dvaju luka kraj. Dobro je da niste i Rotterdam stavili u usporedbu.
hi, hi, kakvi vicevi, luka Ploče perspektivnija od luke Hamburg…ovo je nešta najbolje šta sam pročitao u zadnje vrijeme
pa možda će bit jednom tako, al kad Bosna postane perspektivnije tržište od Njemačke.
[lol] [lol]
Uostalom dobro kaže kolega frckavi, nek se brodovi iskrcaju u Pireju i skratit će si još malo put, ako je problem u dužini puta. [smiley]